Köp frakt- och returetiketter i Shopify med ditt eget UPS-konto

Obs! Om du vill köpa UPS-fraktetiketter i Shopify med ditt eget UPS-konto så måste du ha antingen planen Advanced Shopify eller Shopify Plus.

Shopify erbjuder de bästa priserna och de mest relevanta tjänsterna som finns att erbjuda, baserat på information om transporttider från UPS. Om du ansluter ditt eget UPS-konto till Shopify kan du köpa UPS-fraktetiketter direkt i din Shopify admin för de priser som är kopplade till ditt UPS-konto och betala för dem via dina UPS-fakturor. Etiketter som köps med ditt UPS-konto kan endast levereras från platser i USA.

Du bör endast använda ditt eget UPS-konto om du inte vill köpa UPS-fraktetiketter till rabatterade priser som erbjuds via Shopify Shipping.

Lägg till ditt eget UPS-konto i dina leveransinställningar

När du använder ditt eget UPS-konto för att köpa UPS-frakt- och returetiketter, får du fraktkostnader som är kopplade till ditt UPS-konto och du debiteras av UPS (inte av Shopify).

Steg:

1. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Ytterligare leveransmetoder.
  2. Klicka på Redigera bredvid UPS i dialogrutan Hantera transportörer.
  3. Klicka på Ditt UPS-konto i avsnittet Konto för att köpa etiketter i dialogrutan Ändra ditt UPS®-konto.

Obs! Du kan gå tillbaka till den här dialogrutan och istället klicka på Shopifys UPS-konto om du vill ändra dessa inställningar senare för att använda UPS-priser via Shopify-leverans.

1. Klicka på Skicka.

När du debiteras för en fraktetikett visas beloppet på din UPS-faktura i avsnittet Internet-konton. Du debiteras inte för returetiketter förrän de skannas.

Kontakta UPS direkt för support om du har några problem med ditt UPS-konto eller om du har frågor om de UPS-fraktetiketter du köper. Se Vem kan jag kontakta för support? för mer information.

Köp en UPS-frakt- eller -retursedel för en order

När du har konfigurerat ditt UPS-konto finns det två olika sätt du kan köpa UPS-fraktetiketter i din Shopify admin:

Obs! När du använder ditt eget UPS-konto för att köpa UPS-fraktetiketter är fraktkostnaden du ser i Shopify uppskattad. Det slutgiltiga priset för varje fraktetikett bestäms när etiketten skannas av UPS.

Du kan också skapa en UPS-returetikett för alla inrikesorder.

Annullera en frakt- eller returetikett

Ibland behöver är det nödvändigt att annullera en fraktetikett efter att den köpts. Du kan göra detta från den associerade ordersidan i din Shopify admin. När du annullerar en fraktetikett kommer du inte att debiteras för den via din UPS-faktura. Se Annullera en fraktetikett om du vill veta mer om hur detta fungerar.

Du kan också annullera en UPS-fraktsedel från ditt UPS-konto på UPS.com. Om du gör det uppdateras inte den tillhörande ordern i Shopify-administratorn.

Retursedlar går inte ut och kan inte annulleras, men du debiteras inte för oanvända sedlar.

Vem kan jag kontakta för support?

Kontakta Shopify Support om du behöver hjälp med att konfigurera ditt UPS-konto i Shopify-administratorn.

Kontakta UPS kundsupport om du behöver hjälp med problem som rör ditt UPS-konto och UPS-fraktsedlar du köper. Du kan kontakta dem på 1-800-742-5877 (USA och Kanada), på 03457-877-877 (Storbritannien) eller genom att besöka UPS Hjälpcenter.