Velge Personal tillatelser for ulike Personal medlemmer

Hvilke typer tillatelser du gir, varierer basert på behovene til de ansatte. Her er noen eksempler på typiske posisjoner i en virksomhet, og tillatelsene som kan bli gitt til medarbeiderne som innehar den posisjonen. Du kan bruke disse eksemplene for å hjelpe deg med å velge tillatelser for de ansatte.

Grunnleggende tillatelser for medarbeidere

Denne kontotypen vil trolig variere avhengig av forretningens behov. Det er viktig at du avgjør hva du vil at medarbeideren skal gjøre. Skal for eksempel medarbeideren gjøre vedlikehold eller administrere butikken?

Du bør gi medarbeiderne deres egne kontoer hvis de bruker Shopify-administratoren regelmessig. Hvis medarbeiderne må kontakte Shopifys brukerstøtte for å få hjelp, vil en egen konto angi hvilke tillatelser de har i butikken slik at de kan få hjelp basert på tillatelsene du har oppgitt. Medarbeiderne må ha sin egen konto hvis Shopifys brukerstøtte skal kunne logge på butikken mens de gir hjelp.

For en medarbeider som hovedsaklig driver med oppdatering av nettbutikken, kan du for eksempel gi tilgang til følgende tillatelser:

• Produkter
  • Innstillinger
  • Temaer
  • Blogginnlegg og sider
  • Navigasjon

Hvis du konfigurerer tillatelser for en medarbeider som driver med salg, kan du i stedet gi vedkommende følgende tillatelser:

• Bestillinger
  • Bestillingsutkast
  • Gavekort
  • Kunder
  • Blogginnlegg og sider

Tillatelser for medarbeidere i Shopify-appen

Medarbeiderne dine kan logge seg på Shopify-appen med sin egen påloggingsinformasjon for Shopify. Hvis en medarbeider har begrensede tillatelser, er det kun mulig å se områdene i Shopify-appen som vedkommende har tillatelse for. For eksempel, hvis de ikke har tillatelse til å se Start-siden i Shopify-administrator, vises ikke Start-knappen i Shopify-appen.

For å se Bestillinger-skjermen trenger personalet mer enn bare tillatelse til å se siden for bestillinger i Shopify-administratoren. Følgende tillatelser kreves for å kunne se Bestillinger-skjermen:

• Bestillinger
  • Produkter

Personale som ikke har de ovennevnte tillatelsene i Shopify-administratoren, kan ikke se Bestillinger-skjermen når de logger seg på Shopify-appen.

Administrere salgskanaler i Shopify-appen

Hvis en medarbeider må gjøre endringer på deler av nettbutikken i Shopify-appen, trenger vedkommende relevante tillatelser for nettbutikken. For å gjøre endringer i en salgskanal må medarbeiderne ha tillatelsene Hjem, Rapporter og Apper, i tillegg til tillatelsene for den spesifikke oppgaven. For eksempel trenger personalet følgende tillatelser for å opprette og redigere et blogginnlegg:

• Startside
  • Rapporter
  • Apper
  • Blogginnlegg og sider

Medarbeidere som ikke har de ovennevnte tillatelsene i Shopify-administratoren, kan ikke se Blogg-skjermen når de logger seg på Shopify-appen.

Tillatelser for utviklere

Dette er et eksempel på de ulike typene tillatelser du kan gi hvis du har noen som utformer eller konfigurerer butikken, som for eksempel en utvikler eller samarbeidspartner.

• Bestillinger
  • Produkter
  • Temaer
  • Blogginnlegg og sider
  • Navigasjon
  • Domener

Generelt bør ikke denne kontotypen ha tilgang til kontodetaljer eller noe annet knyttet til butikkens økonomi (for eksempel Hjem, Innstillinger eller Rapporter). Utvikleren eller designeren må ha tilgang til steder der det finnes koding (for eksempel Navigasjon, Temaer og Blogginnlegg og -sider. Hvis utvikleren må teste en betalingsleverandør, må vedkommende også ha tilgang til Bestillinger.

Utvikleren trenger kanskje en app på et tidspunkt, men det beste kan være at vedkommende kontakter deg for å be om slike tillatelser, slik at du ikke blir fakturert for appen uten å vite om det. Av samme grunn kan det være bedre at utvikleren ber om tillatelse for å få tilgang til Gavekort.

Tillatelser for regnskapsførere

Vurder å gi fullstendige tillatelser til regnskapsførere, slik at personalet har tilgang til informasjonen de trenger (inkludert Bestillinger, Rapporterog tilgang til Shopify Payments).

Relaterte koblinger