Meldingen van nieuwe bestellingen

Je kunt e-mailmeldingen maken en bewerken om je of een medewerker te laten weten wanneer een klant een bestelling plaatst. Je moet de machtiging Bestellingen voor je account hebben om bestelmeldingen te kunnen wijzigen. Meer informatie over personeelsmachtigingen.

Een melding toevoegen voor nieuwe bestellingen

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Bestelmeldingen op Een nieuwe bestelmelding toevoegen:

2. Selecteer in het eerste vervolgkeuzemenu het e-mailadres voor de melding in de volgende opties:

- Selecteer E-mailadres en voer een nieuw e-mailadres in waarnaar u de bestelmelding wilt verzenden. - Selecteer een medewerker om meldingen naar het e-mailadres van zijn account te verzenden.

1. Als u meldingen wilt maken voor bestellingen vanaf een bepaalde POS-locatie of het web, selecteert u een locatie in de lijst. Je kunt Alle selecteren om meldingen voor alle bestellingen te maken. Als u meldingen voor meer dan één specifieke locatie wilt toevoegen, moet u deze als afzonderlijke bestelmeldingen maken.

2. Klik op Melding toevoegen.

Nadat je bestelmeldingen voor een e-mailadres hebt ingesteld, kunt je ze testen door naast de meldingen op Testmelding verzenden te klikken op de pagina Meldingen:

Stappen:

1. Klik op Nieuwe bestelling om de sjabloon in de online code-editor te openen.

2. Voeg onderaan de sjabloon, boven {% endif %}, het volgende toe:

You can review details of this order in your shop admin at {{ shop.url }}/admin/orders/{{ id }}.
  1. Klik op Opslaan.

Het bestelnummer of de bestel-ID vinden

Je kunt de bestel-ID als volgt vinden:

Bestelling {{ order_name }}

Dit retourneert zoiets als:

Bestelling #1001

Speciale instructies toevoegen

Stappen:

1. Klik in het gedeelte 'E-mailsjablonen' op Nieuwe bestelling:

2. Voeg onderaan de e-mailsjabloon Nieuwe bestelling de volgende code toe:

{% unless note == blank %}
  Special instructions: {{ note }}
  {% endunless %}
  1. Klik op Opslaan.

Een melding uitschakelen

De meeste meldingen over bestellingen, verzendingen en klantaccounts worden automatisch naar klanten verzonden en kunnen niet worden uitgeschakeld. Wanneer je een bestelling verwerkt, kunt je enkele van de meldingen voor acties op die bestelling uitschakelen:

• Bestelling geannuleerd: wordt automatisch naar de klant verzonden als zijn bestelling wordt geannuleerd
  • Terugbetaling van bestelling: wordt automatisch naar de klant verzonden als zijn bestelling wordt terugbetaald
  • Verzendingsbevestiging: wordt automatisch naar de klant verzonden wanneer zijn bestelling wordt vervuld
  • Verzendingsupdate: wordt automatisch naar de klant verzonden als het traceringsnummer van zijn vervulde bestelling wordt bijgewerkt

De melding Bestelling geannuleerd uitschakelen

Wanneer u een bestelling annuleert, kunt u de melding uitschakelen, zodat de klant geen e-mailmelding over de annulering ontvangt. Meer informatie over het annuleren van bestellingen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die u wilt annuleren.

2. Klik op Meer acties en selecteer Bestelling annuleren.

3. Voer de gegevens in voor de geannuleerde bestelling.

4. Schakel Send a notification to the customer (Een melding verzenden naar de klant) uit:

Dialoogvenster Bestelling annuleren waarin Een melding verzenden naar de klant is uitgeschakeld

1. Klik op Bestelling annuleren.

De melding Terugbetaling van bestelling uitschakelen

Wanneer u een bestelling terugbetaalt, kunt u de melding uitschakelen, zodat de klant geen e-mail over de terugbetaling ontvangt. Meer informatie over het terugbetalen van bestellingen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die je wilt terugbetalen.

2. Klik op Terugbetaling en voer de gegevens voor de terugbetaling in.

3. Schakel Send a notification to the customer (Een melding verzenden naar de klant) uit:

Dialoogvenster Restitutiebetalingen waarin Een melding verzenden naar de klant is uitgeschakeld

1. Klik op Terugbetaling.

De melding Verzendgegevens uitschakelen

Wanneer u een bestelling vervult, kunt u de melding Verzendgegevens uitschakelen, zodat de klant geen e-mail met de verzendgegevens ontvangt. Meer informatie over het vervullen van bestellingen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die u wilt vervullen.

2. Klik op Doorgaan.

3. Voer de gegevens voor de bestellingsafhandeling in.

4. Schakel Verzendgegevens nu naar uw klant verzenden uit:

Verzendgegevens nu naar uw klant verzenden uitgeschakeld

1. Voltooi de bestellingsafhandeling.

De melding Verzendingsupdate uitschakelen

Wanneer u traceringsgegevens toevoegt of bijwerkt voor een bestelling die al als vervuld is gemarkeerd, kunt u de melding Verzendingsupdate uitschakelen, zodat de klant geen e-mail over de update ontvangt. Meer informatie over het toevoegen van traceringsgegevens.

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer van de bestelling die je wilt bijwerken.

2. Klik in het gedeelte Afhandelingen op Meer en selecteer Volgen bewerken.

3. Voer de nieuwe traceringsgegevens in.

4. Schakel Verstuur een melding per e-mail naar de klant uit:

Dialoogvenster Volgen bewerken waarin Verstuur een melding per e-mail naar de klant is uitgeschakeld

1. Klik op Opslaan.

Een bestelmelding verwijderen

Stappen:

1. Scrol omlaag naar het gedeelte Bestelmeldingen.

2. Naast elk adres voor bestelmeldingen staat een klein prullenbakpictogram:

Klik op de prullenbak naast de melding die je wilt verwijderen.