Öppna externa länkar på en ny flik

Du kan lägga till viss kod i ditt tema som gör så att externa länkar i din webbutik öppnas i en ny webbläsarflik. Det kan vara fördelaktigt eftersom det hjälper till att förhindra att kunder navigerar bort från din webbutik. Externa länkar är URL:er som dirigerar kunder till olika webbplatser, till exempel länkar som ingår i ikoner på sociala medier.

Lägg till kod i ditt temas JavaScript-fil

För att externa länkar ska öppnas i en ny webbläsarflik måste du redigera ditt temas JavaScript-fil.

1. Klicka på något av följande i katalogen Tillgångar:

- theme.js - theme.js.liquid - custom.js

1. Lägg till följande kod längst ner i filen:
var links = document.links;
for (let i = 0, linksLength = links.length ; i < linksLength ; i++) {
  if (links[i].hostname !== window.location.hostname) {
    links[i].target = '_blank';
    links[i].rel = 'noreferrer noopener';
  1. Klicka på Spara.