Markedsføringsaktivitetsrapporter for integrerede markedsføringsapps

Hvis du bruger apps til din markedsføring, kan rapporterne om markedsføringsaktivitet give dig indsigt i effektiviteten af din markedsføring.

Rapporterne om markedsføringsaktivitet giver detaljerede analyser af konverteringer, såsom konverteringsrate, gennemsnitsordreværdi, solgte produkter med mere. Rapporterne giver dig de oplysninger, du skal bruge til at følge og måle succesen af dine markedsføringsaktiviteter, der bruger tjenester som Google Shopping-kampagner og Facebook-annoncer.

Resultaterne i rapporterne afhænger af typen af kampagner, du opretter i Shopify. Hvis du for eksempel kører annoncer, kan du se oplysninger, der er specifikke for annoncer, såsom annonceudgifter, visninger og klik. Hvis du laver opslag på Facebook, vil du ikke se nogen oplysninger om annonceudgifter.

Hvis du opretter markedsføringsaktiviteter ved hjælp af en anden app end Google Shopping eller Facebook Marketing, vises dine rapporter under Marketing oprettet uden for Shopify, under listen over markedsføringsaktiviteter, du oprettede i Shopify. Hvis du vil vide mere om tredjepartsapps, som du kan bruge til at oprette markedsføring uden for Shopify, kan du se fungerer sammenmed Shopify Marketing-samlingen i Shopify App Store. Du kan se detaljer om opsætning af dine markedsføringsaktiviteter med tredjepartsapps i dokumentationen til appen.

Rapporter om markedsføringsaktivitet viser kun de sidste 30 dage, så den nyeste information er tilgængelig.

Når du får en ordre, der tilskrives en markedsføringsaktivitet, kan du se konverteringsoplysningerne fra siden med ordreoplysninger.

Se rapporter om markedsføringsaktivitet

1. Gå til Markedsføring i din Shopify-administrator.

2. Klik på et kampagnenavn.

3. Hold markøren over en kampagneaktivitet, og klik derefter på Vis rapport.

Data i rapporterne om markedsføringsaktivitet

Ved at analysere dine rapporter kan du afgøre, hvor effektive dine markedsføringsaktiviteter er til at skabe konverteringer. Dataene kan også hjælpe med at vise, hvilke aktiviteter der er effektive til at skabe trafik i forhold til salgsvolumen. Du kan også få indblik i, hvem dine markedsføringsprogrammer er populære hos.

Værdier begynder at blive vist i rapporterne inden for et par minutter efter enhver kundeaktivitet.

Følgende data vises i rapporterne:

• Gennemsnitlig ordreværdi: inkluderer skatter, fragt og rabatter. Eksklusive gavekort.
  • Gennemsnitlige sider vist: samlede sidevisninger divideret med markedsføringsaktivitetsbesøg.
  • Gennemsnitlig sessionsvarighed: samlet besøgstid i minutter divideret med markedsføringsaktivitetsbesøg.
  • Konverteringsrate: Antal ordrer som en procentdel af de samlede besøg i din butik.
  • Delte rabatter: Viser rabatkoden, som en kunde har brugt.
  • Førstegangskunder vs. tilbagevendende kunder: Sammenligner antallet af kunder, der besøgte for første gang, med antallet, der besøgte mere end én gang.
  • Ordrer: Antal afgivne ordrer.
  • Salg: Samlet salg fra alle markedsføringsaktiviteter. Omfatter bruttosalg, forsendelse og moms. Udelukker rabatter og returneringer.
  • Salg efter placering: Antal salg, der stammer fra hvert land.
  • Topprodukter efter solgte enheder: Viser, hvilke produkter har solgt mest.
  • Sessioner: antal sessioner fra din markedsføringsaktivitet. En session er en periode med fortløbende aktivitet fra en besøgende. Inkluderer nye og tilbagevendende besøgende.
  • Sessioner efter placering: Antal sessioner for din markedsføringsaktivitet fra hvert land. Ofte højere end "Salg efter placering", fordi ikke alle sessioner resulterer i et salg.

Forskelle i rapportdata for markedsføringsapps uden for Shopify

Når du bruger en markedsføringsapp uden for Shopify, kan du se nogle forskelle mellem rapporterne i Shopify for den pågældende app og de eksterne rapporter, som appen indeholder.

Forskelle i tilskrivning

Du kan opleve uoverensstemmelser i salgs- og bestillingsdata mellem dine Shopify-markedsføringsaktivitetsrapporter og de tilgængelige rapporter fra markedsføringsappen eller tredjepartsplatformen, hvor du oprettede markedsføringsaktiviteten.

Hvis du for eksempel kører en e-mailkampagne og en Google Shopping-kampagne på samme tid, kan de i tilfælde, hvor en kunde klikker på både din e-mail og din Google Shopping-annonce, registrere en separat konvertering. Men Shopify-markedsføringsaktivitetsrapporten tilskriver kun salget til kilden til den annonce, der blev klikket senest på inden for de sidste 30 dage.

Forskelle i annonceudgifter

Du kan opleve uoverensstemmelser mellem annonceudgifterne i dine Shopify-markedsføringsaktivitetsrapporter i forhold til rapporter, der er tilgængelige eksternt for den samme tjeneste. Du kan f.eks. se en annonceudgift på 10,00 USD for en Facebook-kampagne i din Shopify-aktivitetsrapport, men også en udgift på 13,00 for den samme kampagne i Facebook Annonceadministrator. Annonceudgifterne for markedsføringsapps kan tage op til 24 timer at synkronisere med Shopify, så forsinkelsen medfører uoverensstemmelsen. Dine udgiftsgrænser styres af annoncetjenesten, så forsinkelsen vil ikke medføre, at du bruger mere end budgettet.