Valg af medarbejdertilladelser for forskellige medarbejdere

Den type tilladelser, som du tildeler, afhænger af dine medarbejderes behov. Her er nogle eksempler på almindelige stillinger i en virksomhed samt de tilladelser, der kan tildeles medarbejdere med netop denne stilling. Du kan bruge disse eksempler til hjælpe dig med at vælge tilladelser for dine medarbejdere.

Grundlæggende tilladelser for medarbejdere

Denne kontotype kan variere afhængigt af din virksomheds behov. Det er vigtigt, at du beslutter, hvad du vil have, at dine medarbejdere skal gøre. Skal medarbejderen f.eks. foretage vedligeholdelse, eller administrerer vedkommende din butik?

Du bør give medarbejdere deres egen konto, hvis de ofte bruger Shopify-administratoren. Hvis medarbejderne har brug for at kontakte Shopify Support for at få hjælp, angiver det, at de har deres egen konto, hvilke tilladelser de har i din butik, og det giver dem mulighed for at få hjælp baseret på de tilladelser, du har givet dem. Dine medarbejdere skal have deres egen konto, som Shopify Support kan logge ind på, når de skal levere assistance.

For en medarbejder, som primært arbejder med at opdatere din webshop, kan du f.eks. give adgang til følgende tilladelser:

• Produkter
  • Indstillinger
  • Temaer
  • Blogopslag og sider
  • Navigation

Hvis du konfigurerer tilladelser for en medarbejder, som arbejder med salg, kan du i stedet give dem tilladelser som f.eks.:

• Ordrer
  • Ordrekladder
  • Gavekort
  • Kunder
  • Blogopslag og sider

Tilladelser for medarbejdere i Shopify-appen

Dine medarbejdere kan logge ind på Shopify-mobilappen ved hjælp af deres egne Shopify-legitimationsoplysninger. Hvis en medarbejder har begrænsede tilladelser, kan vedkommende kun se de områder af Shopify-appen, som de har tilladelser til. Hvis de f.eks. ikke har tilladelse til at se siden Start i Shopify-administratoren, vises knappen Start ikke i Shopify-appen.

Hvis medarbejderne skal kunne se siden Ordrer, har de brug for mere end blot tilladelse til at se siden Ordrer i Shopify-administratoren. De tilladelser, som medarbejderne skal bruge for at se skærmbilledet Ordrer, er:

• Ordrer
  • Produkter

Medarbejdere, der ikke har ovenstående tilladelser i Shopify-administratoren, kan ikke se siden Ordrer, når de logger ind på Shopify-appen.

Administration af salgskanaler i Shopify-appen

Medarbejdere har brug for mere end de relevante webshoptilladelser, hvis de skal foretage ændringer af dele af webshoppen i Shopify-appen. Når medarbejdere skal foretage ændringer i en salgskanal, har de brug for tilladelser for Start, Rapporter og Apps ud over tilladelserne til den specifikke opgave. Medarbejdere skal f.eks. bruge følgende tilladelser til at bruge til at oprette og redigere blogopslag:

• Hjemme
  • Rapporter
  • Apps
  • Blogopslag og sider

Medarbejdere, der ikke har ovenstående tilladelser i Shopify-administratoren, vil ikke kunne se skærmen Blog, når de logger ind på Shopify-appen.

Udviklertilladelser

Dette er et eksempel på de typer tilladelser, du kan give, hvis du har sat nogen til at designe eller konfigurere din butik, f.eks. en udvikler eller en samarbejdspartner:

• Ordrer
  • Produkter
  • Temaer
  • Blogopslag og sider
  • Navigation
  • Domæner

Generelt skal denne kontotype ikke have adgang til kontooplysninger eller have noget at gøre med butikkens økonomi (f.eks. Start, Indstillinger eller Rapporter). Udvikleren eller designeren skal have adgang til steder, hvor der er kodning (f.eks. Navigation, Temaer og Blogopslag og Sider). Hvis udvikleren skal teste en betalingsudbyder, skal de også have adgang til Ordrer.

Udvikleren har måske brug for en app på et tidspunkt, men er formentlig bedst, at de kontakter dig for at bede om disse tilladelser, så du ikke bliver faktureret for appen uden at vide det. Af samme årsager kan det være bedst for udvikleren at skulle anmode om tilladelse til adgang til Gavekort.

Revisortilladelser

Overvej at give revisorerne komplette tilladelser, så medarbejderne kan få adgang til de oplysninger, de har brug for (herunder ordrer, rapporter og adgang til Shopify Payments).