Samle inn kundenes e-postadresser

Du kan bruke e-postmarkedsføring til å utvikle forretningen og skape relasjoner med kundene. Hvis du sender nyhetsbrev til kunder som registrerer seg på e-postlisten, er det en utmerket måte å informere dem om nye produkter og kommende salg.

Du kan finne ut mer om hvordan du utvikler forretningen med e-postmarkedsføring på Shopify-bloggen.

Innhent e-postadresser fra kunder

Av juridiske og personvernsrelaterte grunner må du påse at du kun sender e-postmarkedsføring til kunder som har godtatt å motta markedsføring fra nettbutikken. Kunder kan godta markedsføring ved å registrere e-postadressen sin for nyhetsbrev i nettbutikken, eller ved å merke av en avmerkingsboks i kassen. Du kan sende dem en e-postbekreftelse for abonnement ved å endre kasseinnstillingene.

Når en kunde godtar markedsføring fra nettbutikken, vises vedkommendes e-postadresse på Kunder-siden i Shopify-administratoren. Klikk E-postabonnenter for å vise bare de kundene som har samtykket til å motta markedsføringskampanjer via e-post.

Kunder-siden i administratoren. Ulike kundefiltre vises på faner, og fanen for E-postabonnenter er fremhevet.

Innhent kundens e-postadresse fra kassen

Du kan innhente kundens e-postadresse fra kassen.

Trinn:

1. I E-postmarkedsføring-delen merker du av Vis et registreringsalternativ i kassen. Dette legger til en avmerkingsboks for registrering i kassen.

2. Valgfritt: Merk av for Forhåndsvalg av registreringsalternativet. Dette forhåndsvelger registreringsboksen for e-postmarkedsføringen på betalingssiden for kunder som ikke har en konto. Det forhåndsvelger også boksen for kunder med kontoer som står i kundelisten for e-postabonnenter. Boksen er ikke forh¨ndsvalgt i kassen for kunder med kontoer som har valgt bort e-postmarkedsføring og som ikke står på kundelisten for e-postabonnenter.

Hvis butikken din er i Tyskland, vil du se ytterligere informasjon om kundeabonnementsstatus.

1. Klikk på Lagre.

Innhent kunde-e-postadresser i Tyskland

Hvis butikken din er lokalisert i Tyskland finnes det en ytterligere Krev at kundene bekrefter abonnementet-avmerkingsboks på E-postmarkedsføring-seksjonen av innstillingssiden for Varsler. Å legge til rette for at kundene kan melde seg på e-postmarkedsføring hjelper deg med å skape en liste med mer engasjerte abonnenter, ved å forhindre at uinteresserte eller feil e-postadresser legges til i abonnementslisten.

Innhent kundens e-postadresse fra hjemmesiden

For å innhente kundens e-postadresse fra hjemmesiden legger du til en registreringsdel for nyhetsbrev i nettbutikken. Med en registrering for nyhetsbrev innhenter du e-postadresser fra kundene og lagrer dem i E-postabonnenter-fanen på Kunder-siden i Shopify-administratoren.

Hvis du vil ha hjelp med å legge til en del for nyhetsbrev i nettbutikken, kan du se temadokumentasjonen.

Aktiver dobbelt opt-in for abonnenter

Dobbelt opt-in krever at kundene klikker på en kobling i en e-post for å bekrefte at de vil motta e-postmarkedsføring fra deg. E-postbekreftelsen sendes automatisk når noen angir e-postadressen sin og melder seg på i nettbutikken. I enkelte land kreves dobbelt opt-in ved lov, og det er også en beste praksis når det gjelder å skaffe flere engasjerte abonnenter. Kunder som abonnerer på utsendelsen din før du aktiverer dobbelt opt-in, vil ikke bli avkrevd en bekreftelse av statusen deres.

Du kan tilpasse e-posten om dobbelt opt-in ved å klikke på Innstillinger > Varsler i Shopify-administrator. Av juridiske årsaker bør ikke denne e-posten inneholde noen markedsføring.

Hvis du aktiverer dobbeltbekreftelse, bør du oppdatere bekreftelsesmeldingen i nyhetsbrevskjemaet i nettbutikken din, slik at kundene vet at de må sjekke e-posten sin etter en e-postbekreftelse. Oppdatering av bekreftelsesmeldingen kan bidra til å gi flere påmeldinger. Bekreftelsesmeldingen kan for eksempel si noe sånt som «Sjekk e-posten din for å bekrefte abonnementet ditt!».

Du redigerer bekreftelsesmeldingen i Shopify-administrator ved å gå til Nettbutikk > Temaer > Redigere språk. Avhengig av temaet ditt, heter feltet enten Bekreftelse under Nyhetsbrevskjema-seksjonen, eller Vellykket innsendelse under Registrering-seksjonen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Varsler.
  2. Merk av for Krev at kunder bekrefter abonnementet sitt i seksjonen Dobbelt opt-in for e-post.

Ordliste for e-postmarkedsføring

Når du undersøker eller forbereder e-postmarkedsføring, kan du støte på denne terminologien:

• A/B-test – et eksperiment der to eller flere versjoner av en e-post sendes for å avgjøre hvilken versjon som fungerer best
  • E-post for forlatt kasse – automatiske e-postpåminnelser sendt til en kunde som går til kassen, men ikke fullfører kjøpet
  • Customer Relationship Management (CRM) – programvare som brukes til å administrere samhandlinger med kunder og potensielle kunder
  • Oppfordring til handling (CTA) – en knapp eller tekst som ber en besøkende om å utføre en bestemt handling, for eksempel en Subscribe-knapp i et registreringsskjema for nyhetsbrev
  • Klikkfrekvens – antall personer som klikker på en kobling sammenlignet med totalt antall personer som ser koblingen
  • E-postkampanje – en e-post eller sekvens av e-poster med et spesifikt tema
  • E-posttjenesteleverandør (ESP) – et selskap som tilbyr programvare for markedsføring av e-post
  • Google Analytics (GA) – et verktøy opprettet av Google som brukes til å måle trafikk og konverteringer på nettstedet ditt
  • Livssyklus-markedsføring – e-poster sendt til en kunde basert på hvor de er i kundereisen, for eksempel en e-post som inneholder en VIP-rabatt for kunder som gjør et høyt antall kjøp
  • Åpningsrate – prosentandelen av e-poster som åpnes av mottakere sammenlignet med det totale antall mottakere
  • Opt-in – en spesifikk handlingsfremmende melding for å bli med i en e-postliste eller godta en tjeneste
  • Abonnent – personer som har samtykket til å bli kontaktet av deg eller motta markedsføring fra deg
  • Nylighet, frekvens og pengeverdi (Recency, frequency and monetary, RFM)-analyse – data som du samler inn for å forstå besøket (hvor nylig kunden har gjort et kjøp), frekvens (hvor ofte kunden gjør et kjøp) og pengeverdi (hvor mye penger kunden bruker på kjøp) som er knyttet til hver av e-postabonnentene dine
  • Avkastning på investeringen (ROI) – forholdet mellom gevinsten fra en investering i forhold til kostnaden
  • Segmentering – bruk av kriterier for å dele opp kunder i mindre grupper, som du kan bruke til å opprette mer målrettet e-postinnhold
  • Målretting – bryte opp et marked til segmenter og deretter konsentrere markedsføringsinnsatsen ved å sende skreddersydd innhold
  • Velkomst-e-post – en automatisert e-post som brukes til å begynne å bygge en relasjon til en potensiell kunde som registrerer seg på e-postlisten din