Bygge en kundeliste for e-postmarkedsføring

Du kan bruke e-postmarkedsføring til å utvikle forretningen og skape relasjoner med kundene. Hvis du sender nyhetsbrev til kunder som registrerer seg på e-postlisten, er det en utmerket måte å informere dem om nye produkter og kommende salg.

Du kan finne ut mer om hvordan du utvikler forretningen med e-postmarkedsføring på Shopify-bloggen.

Innhent e-postadresser fra kunder

Av juridiske og personvernsrelaterte grunner må du påse at du kun sender e-postmarkedsføring til kunder som har godtatt å motta markedsføring fra nettbutikken. Kunder kan godta markedsføring ved å registrere e-postadressen deres for nyhetsbrev i nettbutikken, eller ved å merke av en avmerkingsboks i kassen.

Kassesiden til en butikk kalt John's Apparel. Kasseskjemaet viser en avmerkingsboks kalt «Hold meg oppdatert om eksklusive tilbud».

Når en kunde godtar markedsføring fra nettbutikken vises vedkommendes e-postadresse på Kunder-siden i Shopify-administratoren. Klikk Godta markedsføring for å kun vise kunder som har godtatt å motta e-postmarkedsføring:

Kunder-siden i administratoren. Ulike kundefiltre vises på faner og «Godtar markedsføring»-fanen er fremhevet.

Innhente kundens e-postadresse fra kassen:

Du kan innhente kundens e-postadresse fra kassen.

Trinn:

1. I E-postmarkedsføring-delen merker du av Vis et registreringsalternativ i kassen. Dette legger til en avmerkingsboks for registrering i kassen.

2. Valgfritt: Merk av Forhåndsvelg registreringsalternativ. Dette forhåndsvelger registreringsboksen for e-postmarkedsføring i kassen for kunder som ikke har en konto. Det forhåndsvelger også boksen for kunder med en konto som står på kundelisten over dem som Godtar markedsføring. Boksen forhåndsvelges ikke i kassen for kunder med kontoer som har meldt seg av e-postmarkedsføring og som ikke står på kundelisten over dem som Godtar markedsføring.

3. Klikk på Lagre.

Innhent kundens e-postadresse fra hjemmesiden

For å innhente kundens e-postadresse fra hjemmesiden legger du til en registreringsdel for nyhetsbrev i nettbutikken. Med en registrering for nyhetsbrev innhenter du e-postadresser fra kundene og lagrer dem i Markedsføring-fanen på Kunder-siden i Shopify-administratoren.

Hvis du vil ha hjelp med å legge til en del for nyhetsbrev i nettbutikken, kan du se temadokumentasjonen.

Sett opp en markedsføringskampanje via e-post

Følg disse stegene for å sette opp en markedsføringskampanje via e-post:

1. Innhent e-postadresser fra kunder.

2. Installer en app for e-postmarkedsføring fra Shopify App Store.

3. Følg instruksjonene for appen for e-postmarkedsføring for å synkronisere den med listen din over kunder som legger til e-postadressene dine i delen din med registrering for nyhetsbrev. Hvis temaet ditt ikke har et skjema for e-postregistrering, kan du bruke en app for e-postmarkedsføring for å legge til et i butikken din.

4. Bruk appen for e-postmarkedsføring til å opprette og sende nyhetsbrev til kundene.