Klarna Pay Later

Klarna Pay Later is een betaalmethode voor Shopify Payments op basis van facturering. Wanneer klanten Klarna Pay Later als betaalmethode selecteren, gaan ze ermee akkoord om de aankoop op een later tijdstip te betalen. De klant kan soms kiezen tussen een terugbetalingsregeling van twee weken of twee maanden. Klarna betaalt de bestelling onmiddellijk en het geld wordt opgenomen in je volgende Shopify Payments-uitbetaling.

Vereisten voor Klarna Pay Later

Als je Klarna Pay Later wil inschakelen voor je online winkel, moet je Shopify Payments gebruiken.

Klarna Pay Later is alleen beschikbaar voor ondernemingen in Duitsland.

Klarna Pay Later activeren

1. Als Shopify Payments nog niet is ingesteld, klik dan op Account instellen voltooien in het gedeelte Shopify Payments.
  2. Nadat Shopify Payments is ingesteld, klik je op Beheren.
  3. Selecteer Klarna Pay Later in het gedeelte Betalingsopties.
  4. Klik op Later betalen instellen.
  5. Selecteer een Bedrijfscategorie en Producttype.
  6. Klik op Later betalen activeren.

Betalingen met Klarna Pay Later

Wanneer een klant een bestelling plaatst en Klarna Pay Later gebruikt om te betalen, wordt het geld aan u betaald bij de volgende uitbetaling. Zie Shopify Payments-betalingsperioden voor meer informatie over betaald krijgen met Shopify Payments.

Als u een door Klarna Pay Later verwerkte transactie terugbetaalt, krijgt u de verwerkingskosten die door Shopify Payments in rekening zijn gebracht niet terug.

Als er een terugvordering wordt geopend tegen een bestelling, wordt de klant geadviseerd om rechtstreeks contact met u op te nemen. Klarna neemt contact op met de klant als het geschil na 21 dagen niet is opgelost. Klarna neemt vervolgens per e-mail contact met u op over het geschil. Je hebt 7 dagen om op de kennisgeving van Klarna over het geschil te reageren. Raadpleeg het Klarna-beleid voor kopersbescherming (Engelstalig) voor meer informatie over terugvorderingen met Klarna.

Betalingen handmatig vastleggen met Klarna Pay Later

Je kunt je geautoriseerde Klarna Pay Later-betalingen handmatig vastleggen. Als je je instellingen hebt geconfigureerd om fondsen handmatig vast te leggen, ontvangt je niet automatisch geld voor bestellingen die zijn betaald met Klarna Pay Later. Om betaald te worden, moet je de betaling handmatig vastleggen zodra deze is geautoriseerd. Wanneer je je betaling handmatig vastlegt, betaalt je de transactiekosten van Shopify Payments op basis van het bedrag dat op dat moment is vastgelegd. Betalingen van Klarna Pay Later moeten binnen 28 dagen na autorisatie worden vastgelegd.

Klantervaring van Klarna Pay Later

Nadat de klant Klarna Pay Later selecteert, wordt deze omgeleid naar de website van Klarna om te kiezen wanneer hij of zij de bestelling wil betalen.

Als een klant per ongeluk het resterende saldo rechtstreeks naar je overmaakt in plaats van naar Klarna, moet je de bestelling annuleren en terugbetalen. Vervang vervolgens de bestelling met een gedupliceerde conceptbestelling die je markeert als betaald (aangezien het volledige bedrag reeds aan je is betaald door de klant) en archiveer je de bestelling. Hierdoor ontvangt Klarna een terugbetaling en kunnen ze hun eigen factuur annuleren. Het zorgt er ook voor dat je verkoopstatistieken en voorraad worden teruggezet op het juiste niveau.

Als je deze procedure niet volgt, blijft Klarna de klant vragen naar het openstaande bedrag. Als dit gebeurt, moet de klant dit zelf oplossen met Klarna, omdat Shopify hierbij geen ondersteuning kan bieden.

Uw klant betaalt een extra vergoeding als een langere periode wordt gekozen om de bestelling te betalen.