Lägg till butiksfiltrering

Med skyltfönsterfilter kan du ställa in produktfiltrering på dina sök- och produktseriesidor. När du aktiverar filtrering kan kunder filtrera dina produkter efter tillgänglighet, produkttyp, färg eller andra alternativ för att hitta de produkter som intresserar dem mest.

Shopifys "Search and Discovery"-app

Anpassa filtren i din butik med appen Shopify Search and Discovery. Appen gör det även möjligt för dig att anpassa sökresultat och produktrekommendationer för att ge dig mer kontroll över hur kunderna upptäcker dina produkter. Läs om hur du anpassar filter med appen.

Kontrollera om ditt tema stöder filtrering

Du måste installera ett tema för Online Store 2.0 för att kunna använda filter.

Du kan fastställa om ditt tema stöder filtrering genom att gå till Webbutik > Navigering i din Shopify-administratör. Om ditt tema inte stöder filtrering visas ett meddelande i avsnittet Filter för produktserie och sökning. Du kan fortfarande skapa filter för din butik, men de visas inte i din webbutik såvida inte ditt tema stöder funktionen.

Visa filter

Teman som stöder filtrering inkluderar en avsnittsinställning som låter dig aktivera eller inaktivera filtrering för din webbshop.

För Shopify-utvecklade teman finns den här inställningen i avsnittet Produktrutnätproduktseriesidor och i avsnittet sökresultatSöksidan.

När kunden har valt ett filteralternativ uppdateras den slutliga listan över filtrerade produkter automatiskt till att visa produkter som matchar kundens kriterier.

En bild av ett online-butiksfönster som visar filteralternativen under en rubrik med texten