Aktivera produktfiltrering

Med filter kan du ställa in produktfiltrering på dina produktseriesidor. När du aktiverar filtrering kan kunder filtrera dina produkter efter tillgänglighet, produkttyp, färg eller andra alternativ för att hitta de produkter som intresserar dem mest.

Kontrollera om ditt tema stöder filtrering

Produktseriefiltrering ingår i alla teman för webbutik 2.0.

Du måste installera ett tema för webbutik 2.0 för att kunna använda produktseriefiltrering. Om ditt tema för webbutik 2.0 är installerat men inte används kan du fortfarande visa och ställa in filtreringsalternativ för din butik, men kunderna kommer inte se dessa alternativ.

Du kan fastställa om ditt tema stöder filtrering genom att gå till Webbutik > Navigering i din Shopify-administratör. Om ditt tema inte stöder filtrering visas ett meddelande i avsnittet Produktseriefilter. Du kan fortfarande skapa filter för din butik, men de visas inte i din webbutik såvida inte ditt tema stöder funktionen.

Tillgängliga filter

Filter för tillgänglighet och primärt pris ingår som standard. Dina produktvarianter avgör vilka ytterligare filteralternativ som finns tillgängliga. Om du till exempel säljer kläder med olika varianter för storlek kan du aktivera ett filter för storlek.

Lägg till filter

Välj de filter som ska visas på dina produktseriesidor.

Steg:

1. Bläddra ner till Produktseriefilter.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till filter.
  3. Klicka på Produktalternativ och välj sedan ett eller flera filteralternativ från listan.
  4. Klicka på Klar för att spara dina produktalternativ.
  5. Klicka på Spara för att uppdatera dina produktseriefilter.

Filtrera produkter

När Produktseriefiltrering har aktiverats visas filteralternativen ovanför dina produktlistningar i din webbutik. Det finns ingen gräns för hur många filterkriterier en kund kan välja. När kunden har valt ett filteralternativ uppdateras den slutliga listan över filtrerade produkter automatiskt till att visa produkter som matchar kundens kriterier.

En bild av en webbutiks skyltfönster som visar filteralternativen under en rubrik med texten