Lägg till spårningsnummer för att distribuera order

Om du erhåller ett spårningsnummer efter att du har levererat en order kan du lägga till numret i efterhand. Numret inkluderas i den valfria leveransuppdateringen som skickas via e-post till kunden om kunden har bett om detta.

Observera! Spårningsnumret läggs till i ordern automatiskt om du köpte en fraktetikett med ett spårningsnummer via Shopify Shipping.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Order.

2. Klicka på ordernumret tillhörande den order för vilken du vill lägga till ett spårningsnummer.

3. Klicka på Lägg till spårning i avsnittet Levererad:

Klicka på knappen

4. Ange leveransens spårningsnummer i dialogrutan Redigera spårning.

5. Shopify kan känna igen formatet på spårningsnumret och välja ett transportföretag åt dig. I annat fall, eller om Shopify väljer fel fraktföretag, kan du välja transportör från rullgardinsmenyn Transportör.

6. Om din transportör inte stöds helt av Shopify eller om du väljer Annan från rullgardinsmenyn Transportör så kan du ange spårning-URL manuellt:

Detta spårningsnummer kommer att synas på orderstatussidan. Se till att du anger den fullständiga URL:en (inklusive siffrorna) som din transportör tillhandahöll, för att du ska kunna spåra leveransen.

7. Valfritt: Avmarkera Skicka e-postavisering till kund om du inte vill att en leveransuppdatering ska skickas till din kund via e-post.

8. Klicka på Spara.