Spåra en retur i din app för Shopifys distributionsnätverk

När du har skapat en retur till Shopifys distributionsnätverk (SFN) kan du spåra statusen för returen i din SFN-app.

Spåra en retur i din SFN-app

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Fulfillment Network.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på fliken Returer.

5. Valfritt: Om du vill filtrera dina returer efter status klickar du på Status och väljer sedan en status.

6. Klicka på den retur som du vill spåra.

Status för returspårning i din SFN-app

I din SFN-app kan en retur ha följande spårningsstatus:

SFN-status för returspårning och deras beskrivningar
Status Beskrivning
Pågående Din retur skapas i din Shopify-administratör och SFN fick en begäran om att skicka returen till ett distributionscenter.
Godkänd Din förfrågan om att skicka en retur till SFN accepteras.
I transit Din retur är under transport till ett distributionscenter.
Returnerat Din retur tas emot och kontrolleras av distributionscentret.
Avvisad En retursedel skapades inte. Läs mer om hur du löser returfel.

Konfigurera e-postaviseringar för returer

När inspektion är klar får din tilldelade medarbetare en e-postavisering om returer från SFN som innehåller en sammanfattning av returen. Sammanfattningen innehåller följande information:

• returnumret
  • artiklarna som listas i returen
  • om artiklarna togs emot
  • artiklarnas skick
  • om artiklarna skickades tillbaka till lager eller kasserades

Du kan tilldela vilken medarbetare som får e-postmeddelanden när din returinspektion är klar.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Fulfillment Network.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Inställningar.

5. I avsnitter Returer, klicka på Ändra i avsnittet e-postaviseringar.

6. I dialogrutan väljer du en medarbetare från rullgardinsmenyn bredvid Returer för att tilldela medarbetaren.

7. Klicka på Spara.

Om du inte vill få e-postmeddelanden om returer kan du inaktivera dessa aviseringar genom att avmarkera Retur-avisering i dina SFN-appinställningar.

Utfärda en återbetalning för en retur

Returer som har en returnerad status i din SFN-app visas som Retur pågår i din Shopify-administratör tills du utfärdar en fullständig eller delvis återbetalning för den returen eller så markerar du den som returnerad.

Du kan utfärda en fullständig eller delvis återbetalning för din retur genom att klicka på knappen Utfärda återbetalning i retur-e-postmeddelandet eller klicka på Återbetalning på returens detaljsida i din SFN-app.

Om du vill stänga returen utan att återbetala kunden markerar du ordern som returnerad i din Shopify-admin när inspektion är klar.