Skapa en kundlista för e-postmarknadsföring

Du kan använda e-postmarknadsföring för att bygga upp relationer med dina kunder och få din verksamhet att växa. Att skicka nyhetsbrev till kunder som registrerar sig på din e-postlista är ett bra sätt att låta dem veta mer om nya produkter och kommande försäljning.

Du kan lära dig mer om hur du kan få ditt företag att växa med e-postmarknadsföring på Shopify-bloggen.

Samla in e-postadresser från kunder

Av juridiska skäl och integritetsskäl, säkerställ att du endast skickar marknadsföringsmejl till kunder som har kommit överens om att få marknadsföring från din webbutik. Kunderna kan acceptera marknadsföring genom att lägga till deras e-postadress till ett nyhetsbrev på din webbutik eller genom att markera en kryssruta i utcheckningen.

Kassasidan för en butik som heter John's Apparel. Utcheckningsformuläret visar en kryssruta med texten

När en kund accepterar marknadsföring från din webbutik, visas deras e-postadress på sidan Kunder i din Shopify-administrator. Klicka på Accepterar marknadsföring för att bara visa de kunder som har samtyckt till att få marknadsföringsmejl:

Kundernas sida i admin. Olika kundfilter visas på flikar, och fliken Accepterar marknadsföring är markerad.

Samla in kunders e-post från kassan:

Du kan samla in kunders e-post från utcheckningen.

Steg:

1. I avsnittet E-postmarknadsföring , välj Visa ett anmälningsalternativ vid utcheckning. Detta lägger till en kryssruta för registrering i din utcheckning.

2. Valfritt: markera Förkryssa anmälningsalternativet. Detta förkryssar rutan för anmälan av e-postmarknadsföring vid utcheckning för kunder utan ett konto. Det förkryssar också rutan för kunder med konton som finns i kundlistan Accepterar Marknadsföring Rutan är inte förkryssad vid utcheckning för kunder med konton som har valt bort e-postmarknadsföring och inte finns med på kundlistan Accepterar marknadsföring.

3. Klicka på Spara.

Samla in kunders e-post från din hemsida

Lägg till ett avsnitt där man kan registrera sig för ett nyhetsbrev på din webbutik för att samla kunders e-postadresser från din hemsida. Med ett nyhetsbrev samlar du in e-postadresser från dina kunder och lagrar dem under fliken Accepterar marknadsföring på sidan Kunder i Shopify-administratören.

Se din temadokumentation, för hjälp med att lägga till ett nyhetsbrev i din webbutik.

Ställ in en e-postmarknadsföringskampanj

Följ dessa steg för att ställa in en e-postmarknadsföringskampanj:

1. Samla in e-postadresser från kunder.

2. Installera en e-postmarknadsföringsapp från Shopifys Appbutik.

3. Följ instruktionerna för e-postmarknadsföringensappen, för att synkronisera den med din lista över kunder som lägger till deras e-post i ditt avsnitt för registrering av nyhetsbrev. Om ditt tema inte har ett e-postregistreringsformulär, använd då en e-postmarknadsföringsapp som kan lägga till en i din butik.

4. Använd e-postmarknadsföringsappen för att skapa och skicka nyhetsbrev till dina kunder.