Att överföra filer till din webbplats

Du kan ladda upp, hantera och ta bort filer från sidan Fileri Shopify.

Det finns några anledningar till varför du kan vilja ladda upp filer till Shopify:

• Du vill lägga till en bild i innehållet på en webbsida, blogginlägg, produktsida eller seriesida.

• Du vill lägga till en bild eller logotyp för att anpassa ditt tema.

• Du vill göra en fil tillgänglig för kunderna att ladda ner.

I de flesta fall är det enklare att ladda upp bildfiler direkt när du lägger till innehåll på en webbsida, blogginlägg, produktsida eller seriesida. Du kan även ladda upp bilder direkt när du anpassar ditt tema.

När du har laddat upp en bild kan du kopiera dess URL från sidan Filer. Om du vill göra en fil tillgänglig för nedladdning måste du ladda upp den på sidan Filer i Shopify, och sedan lägga till en länk till den i ett sidinnehåll eller i din webbutiksnavigering.

Tips! Du kan lägga till en produktbild eller en utvald bild när du lägger till eller redigerar en produkt eller kollektion. Bilder som laddas upp direkt från en produkt- eller kollektionssida visas inte i Filer.

Filkrav och -typer

Shopify accepterar .jpg, .png, och .gif filtyper för bilder och alla större videofiltyper, t.ex. .mp4 och .mov. Om du laddar upp .svg bildfiler kommer de att konverteras till .png. Den bästa filtypen för produktbilder, sidor och blogginlägg är .jpg. Den bästa filtypen för logotyper, gränser och kanter är .png.

Du kan inte ladda upp videofiler med ett provmedlemskap.

Varje fil måste vara mindre än 20 MB för att laddas upp till Shopify.

Ladda upp en fil på sidan Filer

Du kan ladda upp filer till Shopify på sidan Filer.

Om du vill göra en fil tillgänglig för kunder att ladda ner, måste du ladda upp den på sidan Filer i Shopify och sedan lägga till en länk till den i ett sidinnehåll eller i din online-butiksnavigering.

Steg:

1. Klicka på Ladda upp filer.

2. Välj en eller flera filer att ladda upp. Klicka på Öppna.

Obs! Du behöver inte ladda upp någon fil till rotmappen på din webbplats. Om du vill verifiera din webbplats med en tredjepartstjänst, t.ex. Google Search Console, använder du metataggmetoden i stället.

Ladda upp en bildfil till innehållet i din webbutik

När du laddar upp en bild med hjälp av "rich text editor" visas den i sidans innehåll för en produkt eller seriebeskrivning, webbsida eller blogginlägg. Du kan till exempel ladda upp en logotyp för en viss leverantör till en produktbeskrivning. När du laddar upp en bild med hjälp av "rich text editor" kan du hantera den på sidan Filer i Shopify.

Du kan även lägga till en produktbild eller en bildfil som du redan har laddat upp till innehållet på sidan.

Tips! Du kan lägga till en produktbild eller en utvald bild för en serie när du lägger till eller redigerar produkten eller serien.

Steg:

1. I din Shopify-administrator klickar du på produkten, serien, webbsidan eller blogginlägget där du vill lägga till en bild.

2. I "rich text editor" placerar du markören på ett ställe i det innehåll där du vill att bilden ska visas.

3. Klicka på Infoga bild:

Shopify - filuppladdningsbild

4. Klicka på Ladda upp fil.

5. Välj din bild och välj sedan din bildstorlek.

6. Valfritt: Lägg till bild alt text för att hjälpa till med SEO.

7. Klicka på Infoga bild för att lägga till din bild i innehållet på markörens plats.

När du har lagt till en bild i en produkt- eller seriebeskrivning, webbsida eller en blogg kan du flytta den till en annan plats i innehållet med hjälp av "rich text editor". Du kan även ändra storlek, textformatering och justering av en bild, redigera bildens URL eller lägga till eller redigera en bild alt text. Läs mer om "rich text editor".

Sök efter en fil

Du kan söka efter en fil från sidan Filer. Förutom att söka efter ett filnamn kan du även söka efter filer av en viss typ, till exempel .jpg eller .pdf.

Steg:

1. Skriv in hela eller delar av ett filnamn i sökfältet eller skriv in det filformat du letar efter (till exempel, .jpg eller .pdf). Filer som matchar sökningen visas i alfanumerisk ordning.

2. Om du vill spara sökresultaten klickar du på Spara den här sökningen.

Filtrera dina filer efter storlek

Steg:

1. Klicka på rullgardinsmenyn Filtrera filer.

2. I den första rullgardinsmenyn väljer du MB.

3. I det andra och tredje filterfältet väljer du större än eller mindre än, och anger sedan ett värde.

4. Klicka på Lägg till filter för att visa alla filer som matchar filtret.

Ändra sorteringsordningen för fillistan

Som standard visas de senast skapade filerna först och den äldsta sist.

Om du vill ändra sorteringsordningen kan du sortera dina filer i alfabetisk ordning eller efter storlek.

Steg:

1. Välj ett sorteringsalternativ:

- Klicka på Fil för att sortera filerna i alfabetisk ordning med namn, från A till Z. - Klicka på Storlek för att sortera filerna efter storlek, från den största till den minsta.

1. Om du vill vända sorteringsordningen, klicka sedan på Fil eller Storlek igen.

Att redigera filer

Om du behöver ändra på en bild eller ett dokument, använd dokumentredigeringsprogrammet och ladda sedan upp filen igen.

Radera en fil

Steg:

1. Klicka på papperskorgen bredvid den fil du vill radera.

2. Klicka på Radera för att bekräfta.

Obs! Du kan radera många filer på en gång genom att använda en bulkåtgärd.