Klargøring af dine egne ordrer individuelt

Klargør dine egne ordrer individuelt efter pakning og levering af produkter uden en distributionstjeneste. Du kan også klargøre flere ordrer samlet.

Klargør dine egne ordrer automatisk

Hvis du indstiller dine ordrer til at blive klargjort automatisk, markeres ordren automatisk som klargjort, når den er betalt.

Automatisk klargøring kan bruges, hvis du udelukkende sælger digitale downloadseller digitale gavekort. Kunder, der køber digitale produkter, får automatisk tilsendt et downloadlink via mail, og ordren markeres som klargjort.

Klargør dine egne ordrer manuelt

Hvis du indstiller dine ordrer til at blive klargjort manuelt, skal du åbne dine ordrer og klargøre varelinjerne.

Du kan klargøre en del af en ordre manuelt ved at klargøre nogle af varelinjerne. Dette kaldes også delvis klargøring. Du kan også klargøre flere ordrer på én gang for at gøre den manuelle klargøringsproces hurtigere.

Sortering af ordrer ved hjælp af klargør senest-dato

Du kan se og sortere de ordrer, du skal klargøre, ved hjælp af datoen Klargør senest på siden Ordrer i Shopify-administratoren. Datoen Klargør senest er den seneste dato for afsendelse af en ordre, hvis du vil sikre, at ordren leveres inden for det forventede leveringsvindue (som blev kommunikeret til kunden i salgskanalen eller på webshoppen).

Klargør hele ordrer manuelt

Klargør dele af en ordre manuelt

Hvis en kunde har afgivet en ordre med flere varer, og én eller flere af disse varer ikke er på lager eller er en forudbestilling, kan du klargøre en del af ordren, så du kan levere varerne separat.

Trin:

Klargøre ordrer for flere lokationer

Hvis en kunde har afgivet en ordre med flere produkter, og ét eller flere af produkterne er lagerført på forskellige lokationer, kan du klargøre dele af ordren separat baseret på dit lagers lokation. Du kan angive lokationsprioriteter for at specificere prioriteringsrækkefølgen for klargøring af ordren.

Trin:

Rediger lokationen for en klargøring

Hvis du har brug for at ændre lokationen for en klargøring, af årsager som f.eks. tilgængelighed for lagerbeholdning, tilknyttede leveringsomkostninger eller behovet for en fremskyndet levering, kan du ændre lokationen for alle ikke-klargjorte ordrer til klargjorte varer i den pågældende ordre til en ny klargøringslokation.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Vælg den ordre, du vil ændre lokation for.

3. Klik på knappen ....

4. Klik på Skift lokation.

5. Vælg en ny klargøringslokation i rullemenuen Lokation.

6. Klik på pil op eller ned i afsnittet Varer for at justere antallet af varer og vælge de varer, du vil ændre klargøringslokationen for.

7. Klik på Gem.

Klargør flere ordrer på én gang

Ved at vælge flere ordrer, kan du bruge knappen Markér som klargjort til at klargøre dem alle på én gang. Dette gælder for butikker, der klargør ordrer manuelt. Hvis du ikke bruger Shopify Shipping, skal du føje trackingnumre til ordrerne.

Trin:

Opdel en klargøring

Du kan opdele en klargøringsordre, varelinjer og antal i nye klargøringsordrer for at få produkter hurtigere ud til en kunde. Hvis en af varerne i ordren f.eks. ikke er på lager, kan du fjerne den fra ordren, så de resterende varer kan leveres til kunderne så hurtigt som muligt. Varen, som ikke er på lager, leveres senere i en separat pakke.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Vælg den ordre, du vil opdele en klargøring for.

3. Klik på knappen ....

4. Klik på Opdel.

5. Brug pil op eller ned til at justere antallet og vælge de varer, du vil opdele.

Flet en klargøring

Du kan flette et sæt eller flere sæt af klargøringsordrer fra den samme lokation sammen til ét baseret på varelinjer og -antal. Hvis du sammenfletter en klargøring, kan det gøre behandlingsprocessen nemmere og reducere leveringsomkostningerne.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Vælg den ordre, du vil flette en klargøring for.

3. Klik på knappen ....

4. Klik på Flet.

5. Brug pil op eller ned til at justere antallet og vælge de varer, som du vil sammenflette med en eksisterende klargøring på samme lokation.

6. Klik på Flet. De valgte varer flettes sammen med en eksisterende klargøring på samme lokation.

Klargøringspauser

Der findes to slags pauser for klargøringer:

Manuelle klargøringspauser

Hvis der opstår problemer, der forhindrer dig i at klargøre en ordre med det samme, kan du sætte klargøringen på pause manuelt. Ordrer med en klargøringspause har klargøringsstatussen Sat på pause på ordrelisten. Du kan organisere og spore dine klargøringer ved at bruge klargøringsstatussen til at filtrere de ordrer, der er klar til at blive klargjort fra de ordrer, der er sat på klargøringspause.

Sæt klargøring på pause

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Vælg den ordre, du vil sætte på klargøringspause.

3. Klik på knappen ....

4. Klik på Sæt klargøring på pause.

5. Vælg de varer, du vil sætte på hold.

6. Vælg en årsag til pausen.

7. Klik på Sæt klargøring på pause.

Frigiv klargøring

Når du har løst de problemer, der forhindrede dig i at klargøre ordren, kan du frigive den manuelle klargøringspause. Når klargøringen er blevet frigivet, ændres ordrens klargøringsstatus til Ikke-klargjort.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Vælg den ordre, du vil frigive fra klargøringspause.

3. Vælg de varer, du vil frigive fra klargøringspause.

4. Klik på Frigiv klargøring.

Maskinelle pauser for klargøring

Maskinelle pauser for klargøring opstår, når en app eller et andet back-end-system automatisk sætter en klargøring på pause. Når der f.eks. vises mersalgstilbud til kunder ved betalingsprocessen, angives ordrens klargøringsstatus til Afventende, indtil kunden fuldfører ordren. Hvis en kunde ikke gennemfører en betaling, forbliver ordrestatussen Afventende, så kunden har tid til at vende tilbage til ordren og gennemføre sit køb.

Når en ordre er Afventende, kan du reservere lagerbeholdning til ordren, men du kan ikke klargøre den, før pausen for klargøringen er ophævet, og ordrens klargøringsstatus ændres til Ikke-klargjort.

Der findes fire slags maskinelle pauser:

• Mersalgstilbud afventer
  • Marketplace Partner-godkendelse afventer
  • Markets Pro-godkendelse afventer
  • Ukendt leveringsdato

Annuller en klargøring (automatiske og manuelle klargøringer)

Når du annullerer en klargøring, vender ordrens klargøringsstatus tilbage til Ikke-klargjort, og du kan købe en ny fragtlabel eller oprette en ny klargøring for ordren.

Hvis du har købt en fragtlabel, skal du annullere den, før du kan annullere klargøringen.

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. På siden Ordrer skal du klikke på nummeret for en ordre på listen, der har Klargøringsstatus som Klargjort.

3. Klik på knappen ... i afsnittet Klargøringer.

4. Klik på Annuller klargøring.