Skapa formulär

Du kan skapa formulär som hjälper dig att utveckla företaget på följande sätt:

• uppmana kunder att gå med i din lista för e-postmarknadsföring
  • inhämtning av grossiståterförsäljare med hjälp av ett formulär för förfrågan om företagskonto
  • samla in data om kunder som är viktiga för ditt företag

Formulär kan anpassas med hjälp av redigeraren så att de matchar din webbshop och samlar in kundinformation på ett sekretessanpassat sätt.

Du kan visa ett popup-formulär, ett inline-formulär eller båda samtidigt i din butik. Läs mer om formulärtyper.

Överväganden

Granska följande överväganden innan du använder Forms-appen:

• Formulär visas endast i din butik om de har aktiverats. Formulär aktiveras som standard när de skapas.
  • Formulär stöds inte på flera språk och är inte kompatibla med Translate & Adapt-appen.
  • Se Typer av formulär för att lära dig om skillnaden mellan popup- och inline-formulär och deras krav.
  • Om du använder både ett popup-formulär och ett inline-formulär i din butik, och sedan inaktiverar den inbäddade appen Forms theme så visas popup-formuläret endast på sidor som även innehåller inline-formuläret.
  • Du måste inaktivera formuläret för att förhindra att popup-formuläret visas på någon sida.
  • När en kund skickar in ett formulär skapas det endast en kundprofil om det är en ny kund. Befintliga kunder kommer att få sin information matchad med sin profil utan att några ändringar av e-postadress eller telefonnummer sker.

Formulärtyper

Du kan skapa antingen ett popup-formulär eller ett infogat formulär:

Formulärtyper, beskrivningar och krav
Formulärtyp Beskrivning Krav
Popup-formulär Visas som innehåll som överlagras ovanför din butik. Läs mer om inställningarna som du kan konfigurera för popup-formulär. För att visa popup-formulär i din butik måste du installera Formulär-temat och appinbäddning i ditt tema. Läs mer om de specifika inställningar som du kan konfigurera för popup-formulär.
Inline-formulär Visas i din butik i ett specifikt avsnitt i ditt tema, till exempel på en sida. Läs om de inställningar du kan konfigurera för inline-formulär. Om du vill visa infogade formulär i butiken så måste du använda ett Online Store 2.0-tema och installera Forms theme app embed i ditt tema.

Skapa ett formulär

Du kan skapa ett formulär från Shopify-admin i Forms-appen. Innan du skapar ett formulär måste du installera Forms theme app embed i ditt tema för att det ska visas i butiken.

När du har skapat ett formulär aktiveras det automatiskt i butiken. Mer information om hur du hanterar formulär.

Steg:

1. Gå till Appar > Formulär i din Shopify admin.
  2. Klicka på Skapa formulär.
  3. Välj om du vill skapa ett popup-formulär eller ett Inline-formulär.
  4. Ange ett namn för formuläret.
  5. Klicka på skapa.
  6. Konfigurera formuläret baserat på dina inställningar. Mer information om inställningar för formulär.
  7. Klicka på Spara.

Skapa ett formulär med hjälp av duplicering

Du kan duplicera ett formulär för att skapa ett nytt formulär som innehåller alla fält, inställningar och konfigurationer för ett befintligt formulär.

När du har skapat ett formulär med duplicering är det nya formuläret inaktivt som standard. Läs om hur du aktiverar ett formulär.

Steg:

1. Gå till Appar > Formulär i din Shopify admin.
  2. Klicka på bredvid det formulär som du vill duplicera.
  3. Välj Duplicera formulär i rullgardinsmenyn.
  4. Valfritt: Redigera de formulärinställningar som du vill ändra och klicka sedan på Spara.