Acceptera betalkort som betalningsmetod

Beroende på vilken maskinvara du använder, vilket land du befinner dig i och vilka betalningsmetoder du accepterar kan en kund betala för ett köp med hjälp av ett kortmärke som stöds.

Kortmärken som stöds

Följande kortmärken stöds om du använder Shopify Payments för att behandla korttransaktioner personligen:

• Visa och Visa Debit
  • MasterCard och Debit MasterCard
  • American Express
  • Discover (endast för platser i USA, Kanada och Storbritannien)
  • Diners Club (endast för platser i USA, Kanada och Storbritannien)
  • JCB (endast för platser i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland)
  • Union Pay (endast för platser i USA och Kanada)
  • eftpos (endast Australien)
  • Interac (endast Kanada)

De flesta nationella betalkort såsom Interac-, girocard eller eftpos-kort som är samvarumärkta med Visa eller Mastercard kan behandla betalningar utanför kortutgivarens land med hjälp av Visa och Mastercard. Vissa samvarumärkta betalkort som inte behandlar betalningar via Mastercard eller Visa kanske inte fungerar utanför kortutgivarens land.

På maskinvara som stöder kontaktlösa betalningar kan kunder även använda alla kortvarumärken som stöds och som de har laddat på en digital plånbok, till exempel Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay.

Betalning med kort som dras (med magnetremsa)

Du kan acceptera en kortbetalning med en kortläsare för kort med magnetremsa som stöds.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg. Om din kortläsare inte är ansluten följer du anvisningarna på skärmen i Shopify kassasystem för att ansluta. Du kan även ange betalkortsinformationen manuellt.
  2. Dra kundens betalkort enligt bilden på skärmen i Shopify kassasystem.
  3. Kunden godkänner betalningen med sin signatur eller PIN, beroende på korttyp och vilken kortläsare du använder. Om ett fel inträffar i kassan eller om kunden avbryter betalningen måste medarbetaren ange sin PIN-kod igen för att säkerställa kassasäkerheten.
  4. Valfritt: Tryck på Skriv ut kvitto.
  5. Tryck på Klar för att återgå till Shopify POS-produktskärmen.
  6. Valfritt: Klicka på Avbryt order för att annullera ordern. Om en beställning kan annulleras visas knappen "avbryt beställning" i upp till 15 minuter efter det att beställningen har gjorts. Efter 15 minuter kommer transaktionerna att bearbetas och betalning inhämtas.

Betalning med kort med blipp och chipp

Om du använder läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort kan du acceptera kontaktlösa betalningar, vilket omfattar blippade betalkort, Android Pay, Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg. Om din kortläsare inte är ansluten följer du anvisningarna på skärmen i Shopify kassasystem för att ansluta. Du kan även ange betalkortsinformationen manuellt.
  2. Låt kunden sätta in eller använda sitt kort trådlöst. När Shopify POS visar ett meddelande om godkänd betalning är transaktionen slutförd.

• Om kunden använder en kontaktlös betalningsmetod måste kortet eller enheten för kontaktlös betalning hållas inom 2,5 cm från kortläsaren tills de fyra gröna lamporna lyser.
    • Om kunden använder ett chippbetalkort måste hen sätta in kortet i kortläsaren och följa instruktionerna.
  3. Om ett fel inträffar i kassan eller om kunden avbryter betalningen måste medarbetaren ange sin PIN-kod igen för att säkerställa kassasäkerheten.

4. Valfritt: Tryck på Skriv ut kvitto.

5. Tryck på Klar för att återgå till Shopify POS-produktskärmen.

Extern kortläsare

En extern betalningsleverantör behandlar betalningar åt dig. Du kan använda en extern betalningsleverantör när du väljer att inte använda Shopify Payments eller när du befinner dig i en region som inte stöder Shopify Payments.

Om du vill använda en extern kortterminal måste du ställa in ett konto med en betalningsprocessor, köpa eller hyra en terminal från dem och skapa en anpassad betalningstyp i appen kassasystem. Eftersom betalningen behandlas externt måste du markera beställningen som betald i appen Shopify kassasystem.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg.
  2. Från fönstret Välj betalningsalternativ trycker du på din anpassade betalningstyp.
  3. Tryck på den typ av betalkort som hanteras.
  4. Se till att du kan genomföra betalningen med din externa terminal och tryck sedan på markera som betald.
  5. Skicka ett kvitto till kunden med e-post eller SMS och tryck sedan på Klar för att återgå till kassasystemets startskärm.

Ange kortinformation manuellt

Om du inte har en kortläsare, eller om du har problem med att använda din kortläsare, kan du manuellt ange betalkortsuppgifter för att ta betalt.

Obs! Om du anger en kunds kreditkortsuppgifter manuellt är transaktionen en icke-fysisk korttransaktion, vilket liknar en online-försäljning. Alla icke-fysiska korttransaktioner använder online-kreditkortsavgift.

Steg:

1. Tryck på Kassa på sidan Varukorg.
  2. Tryck på kontokort (manuell inmatning).
  3. Ange kreditkortsuppgifterna. Om ett fel inträffar i kassan eller om kunden avbryter betalningen måste medarbetaren ange sin PIN-kod igen för att säkerställa kassasäkerheten.
  4. Tryck på Debitera för att genomföra betalningen.
  5. Valfritt: Tryck på Skriv ut kvitto.
  6. Tryck på Klar för att återgå till kassasystemets startskärm.

Kassasäkerhet

Shopify kassasystem har inbyggda säkerhetsfunktioner för att förhindra att kunder går igenom kassan utan att betala. En medarbetare måste ange sin PIN-kod på nytt under en transaktion i följande situationer:

• när ett kassafel inträffar
  • när betalningen avbryts
  • när dricks annulleras.