Sådan accepterer du betalingskort som betalingsmetode

Afhængigt af den hardware, du bruger, landet for din lokation og de betalingsmetoder, du accepterer, kan en kunde betale for et køb ved hjælp af et hvilket som helst understøttet kortbrand.

Understøttede kortbrands

Hvis du bruger Shopify Payments til at behandle fysiske korttransaktioner, understøttes følgende kortbrands:

• Visa og Visa Debit
  • MasterCard og MasterCard Debit
  • American Express
  • Discover (kun for lokationer i USA, Canada og Storbritannien)
  • Diners Club (kun for lokationer i USA, Canada og Storbritannien)
  • JCB (kun for lokationer i USA, Canada, Australien og New Zealand)
  • Union Pay (kun for lokationer i USA og Canada)
  • eftpos (kun Australien)
  • Interac (kun Canada)

De fleste nationale debetkort, såsom Interac, girocard eller eftpos-kort, som er co-badget med Visa eller Mastercard, kan behandle betalinger uden for kortudsteders land ved hjælp af Visa og Mastercard. Nogle co-badget debetkort, som ikke behandler betalinger via Mastercard eller Visa, fungerer muligvis ikke uden for kortudsteders land.

I hardware, der understøtter kontaktløse betalinger, kan kunder muligvis også vise eventuelle understøttede kortbrands, de har indlæst i en digital tegnebog, som f.eks. Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay.

Kortbetaling med magnetstribe

Du kan acceptere en kortbetaling med en understøttet kortlæser til magnetstribe.

Trin:

1. På siden Indkøbskurv skal du trykke på Betaling. Er der ikke forbindelse til kortlæseren, skal du følge instruktionerne på Shopify POS-skærmen for at oprette forbindelse. Du kan også indtaste betalingskortoplysningerne manuelt.
  2. Kør kundens betalingskort igennem som vist på billedet på siden Shopify POS.
  3. Kunden godkender betalingen med sin underskrift eller pinkode, afhængigt af vedkommendes korttype og din kortlæser. Hvis der opstår en fejl under betalingsprocessen, eller hvis kunden annullerer betalingsprocessen, skal medarbejderen indtaste sin pinkode igen for at sikre sikkerheden ved betaling.
  4. Valgfrit: Tryk på Udskriv kvittering.
  5. Tryk på Udført for at vende tilbage til produktsiden i Shopify POS.
  6. Valgfrit: Klik på Annuller ordre for at annullere ordren. Hvis en ordre kan annulleres, vises knappen Annuller ordre i op til 15 minutter, efter ordren er afgivet. Efter 15 minutter behandles transaktionerne, og beløbet registreres.

Kontaktløse kortbetalinger og kortbetalinger med chip

Hvis du bruger kortlæseren til kontaktløs og chip, kan du acceptere kontaktløse betalinger, herunder kontaktløse betalingskort, Android Pay, Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay.

Trin:

1. På siden Indkøbskurv skal du trykke på Betaling. Er der ikke forbindelse til kortlæseren, skal du følge instruktionerne på Shopify POS-skærmen for at oprette forbindelse. Du kan også indtaste betalingskortoplysningerne manuelt.
  2. Giv kunden mulighed for at indsætte sit kort eller betale kontaktløst. Transaktionen er gennemført, når Shopify POS viser en besked om, at betalingen er godkendt.

• Hvis kunden bruger en metode til kontaktløs betaling, skal vedkommende holde sit betalingskort eller sin kontaktløse enhed hen til kortlæseren (inden for 2,5 cm), indtil de fire grønne lamper lyser op.
    • Hvis kunden bruger et betalingskort med chip, skal vedkommende indsætte kortet i kortlæseren og følge dens instruktioner.
  3. Hvis der opstår en fejl under betalingsprocessen, eller hvis kunden annullerer betalingsprocessen, skal medarbejderen indtaste sin pinkode igen for at sikre sikkerheden ved betaling.

4. Valgfrit: Tryk på Udskriv kvittering.

5. Tryk på Udført for at vende tilbage til produktsiden i Shopify POS.

Ekstern kortlæser

Dine betalinger bliver behandlet af en ekstern betalingsudbyder. Du kan benytte en ekstern betalingsudbyder, når du vælger ikke at benytte Shopify Payments, eller hvis du befinder dit i et område, hvor Shopify Payments ikke er understøttet.

Hvis du vil bruge en ekstern kortterminal, skal du oprette en konto hos en betalingsbehandler, købe eller leje en terminal af denne og derefter oprette en tilpasset betalingstype i POS-appen. Da betalingen behandles eksternt, skal du markere ordren som betalt i Shopify POS-appen.

Trin:

1. Tryk på Betaling på siden Indkøbskurv.
  2. Tryk på din tilpassede betalingstype på siden Vælg en betalingsmulighed.
  3. Tryk på den type betalingskort, der behandles.
  4. Sørg for at du har behandlet betalingen via din eksterne terminal, og tryk derefter på Markér som betalt.
  5. Send kunden en kvittering via sms eller mail, og tryk derefter på Udført for at vende tilbage til POS-startskærmen.

Angiv kortoplysninger manuelt

Hvis du ikke har en kortlæser, eller hvis du har problemer med at bruge din kortlæser, kan du indtaste betalingskortoplysninger manuelt, så du kan modtage betaling.

Bemærk: Hvis du indtaster kundens kreditkortoplysninger manuelt, er transaktionen en transaktion uden kort til stede, ligesom et onlinesalg. Transaktioner uden kort til stede bruger alle onlinekreditkortgebyret.

Trin:

1. Tryk på Betaling på siden Indkøbskurv.
  2. Tryk på Kreditkort (manuel indtastning).
  3. Angiv betalingskortets oplysninger. Hvis der opstår en fejl under betalingsprocessen, eller hvis kunden annullerer betalingsprocessen, skal medarbejderen indtaste sin pinkode igen for at sikre sikkerheden ved betaling.
  4. Tryk på Debitering for at behandle betalingen.
  5. Valgfrit: Tryk på Udskriv kvittering.
  6. Tryk på Udført for at vende tilbage til POS-startskærmen.

Sikkerhed ved POS-betaling

Shopify POS har indbyggede sikkerhedsfunktioner, så du kan forhindre kunder i at gennemgå betalingsprocessen uden at betale. En medarbejder skal indtaste sin pinkode igen under en transaktion i følgende situationer:

• når der opstår en fejl ved betaling
  • når betalingen er annulleret
  • når drikkepenge annulleres.