Anslut ditt Avalara-konto till AvaTax-appen

För att kunna använda Avalara AvaTax behöver du installera appen Avalara AvaTax i din Shopify-admin och sedan antingen ansluta den till ett befintligt Avalara produktions- eller sandbox-konto eller skapa ett nytt Avalara-produktionskonto.

Överväganden för användning av Avalara AvaTax

Granska följande överväganden innan du installerar och ansluter Avalara AvaTax till Shopify.

• Avalara AvaTax-appen stödjer inhämtning av moms, men den stöder inte momsbefrielse. Avalara kan inte hämta in moms-ID, vilket krävs för undantagsrapportering och returer.
  • Avalara AvaTax skapar inte returdokument om du utfärdar en återbetalning i Shopify men inte väljer en vara eller kvantitet att fylla på i lager.
  • Delåterbetalningar rapporteras inte i Avalara AvaTax. Om du betalar ut en delåterbetalning måste rapporten justeras manuellt.
  • Vissa tredjepartstjänster rapporterar till Avalara, till exempel eBay, medan andra inte gör det, till exempel Amazon eller Facebook. Rapportering från en tredjepartstjänst kan leda till dubblerad orderinformation i Avalara AvaTax. Om du har en tjänst som rapporterar ordrar till Avalara AvaTax, kan du ändra dina inställningar för att förhindra att Shopify också rapporterar dessa ordrar. I din Shopify-administratör går du till Inställningar > Skatter och Tullavgifter, öppnar dina Avalara AvaTax-inställningar och avmarkerar Skicka dokument till AvaTax.
  • Avalara fungerar endast i Shopifys kassa och fungerar inte med appar som ersätter kassan. Detta inkluderar apparna Facebook och Instagram från Meta.

• Ordrar som görs när betalnings-gateway är i testläge beräknas av Avalara AvaTax, men är inte bundna till Avalara och visas inte där.

Installera och anslut Avalara AvaTax

Om du har ett Avalara Sandbox-konto, även kallat ett utvecklingskonto eller ett testkonto, kan du använda det för att ansluta till AvaTax-appen.

Anslut Avalara AvaTax-appen till din Shopify-administratör på något av följande sätt:

• Använd ett befintligt Avalara-konto.
  • Skapa ett nytt Avalara-konto och anslut sedan AvaTax-appen till din Shopify-administratör.

När du har anslutit ditt konto gör du följande:

• Ställ in dina skattekoder. Skattekoder identifierar vilken kategori en produkt tillhör och fastställer vilka skatteregler som gäller för en produkt, baserat på platsen där den säljs.
  • Ställ in dina Shopify-skatteinställningar även om du använder Avalara AvaTax. Om Avalara AvaTax tillfälligt är otillgänglig används dina Shopify-skattesatser för att beräkna skatt för dina ordrar.

Inaktivera Avalara AvaTax

Om du inte vill använda Avalara AvaTax i din Shopify-butik, är det bara att inaktivera tjänsten.

När du inaktiverar Avalara AvaTax slutar din Shopify-butik att använda Avalara AvaTax för att beräkna dina skatter och börjar använda Shopifys inbyggda skattemotor.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Skatter och tullavgifter.
  2. Klicka på inaktivera i avsnittet skattetjänster.

När du har inaktiverat Avalara AvaTax-appen beräknas dina skatter med hjälp av Shopifys inbyggda skattemotor.

Återaktivera Avalara AvaTax

Avalara måste ingå i din Shopify Plus-plan för att kunna återaktiveras. Om skattetjänster inte visas på din sida för skatter och tullavgifter, kontakta Shopify Plus-support.

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Skatter och tullavgifter.
  2. Klicka på återaktivera och granska dina inställningar.