Skift til registreringsbaserede skatter

Hvis du allerede bruger Shopify, kan du opdatere dine skatteindstillinger, så de afspejler dine skatteregistreringer. Denne ændring påvirker ikke, hvordan der opkræves skatter for dine produkter.

Når du opdaterer dine skatteindstillinger, bliver du bedt om at angive et skattenummer. Når du har tilføjet dit skattenummer, opdateres skatteprocenterne for de områder, hvor du er registreret, helt automatisk.

Shopify Support kan hjælpe dig med at opdatere dine skatteindstillinger i Shopify-administrator, men kan ikke yde rådgivning i skatteret. Hvis du har brug for hjælp til at ændre dine skatteindstillinger, skal du kontakte Shopify Support. Hvis du har brug for hjælp til at forstå din skattepligt, skal du kontakte de lokale skattemyndigheder eller en skatterådgiver.

Hvad er et skattenummer?

Et skattenummer er en identifikationskode, der giver dig mulighed for at opkræve skat på dine produktsalg. Dit skattenummer udstedes til dig af dine lokale skattemyndigheder. Dit skattenummer kan hedde noget forskelligt afhængigt af din placering såsom "momsnummer", "omsætningsskat-id" eller "skattenummer". Kontakt en lokal skatteekspert, hvis du er i tvivl.

Hvordan ved jeg, om jeg skal registrere mig for at få et skattenummer og opkræve skatter?

Det afhænger af situationen. Du skal normalt registrere dig til at opkræve skatter, hvis dit salg overstiger en bestemt grænse. Du kan få mere at vide om kravene i dit område hos de lokale skattemyndigheder.

Skal jeg registrere mig til et momsnummer?

Hvis du har til hensigt at sælge til lande i EU eller til Storbritannien, skal du muligvis registrere dig hos skattemyndighederne i disse områder. Processen varierer, afhængigt af, hvor din virksomhed er placeret, hvor du sælger samt kravene hos de respektive myndigheder. Det er dit ansvar at finde ud af, hvor du skal registrere dig for at opkræve moms.

Hvis du har en væsentlig tilstedeværelse i et land, skal du kontakte skattemyndighederne i det pågældende land for at få bekræftet, om du skal registrere dig for at opkræve skatter.

Hvordan registrerer mig til at opkræve skatter i et EU-land?

Hvis du skal registrere dig til at opkræve skatter i et EU-land eller i Storbritannien, skal du kontakte skattemyndighederne i dette land.

Når du har registreret dig, skal du tilføje dit momsnummer på siden Skatter og told.

Hvad skal jeg vide om Brexit?

Hvis du sælger til kunder i Storbritannien, er den bedste måde at få oplysninger om, hvordan Brexit påvirker din virksomhed, at kontakte en lokal skatteekspert. Som udgangspunkt gælder følgende nye love, når du sælger til kunder i Storbritannien:

• Du skal muligvis have et EORI-nummer til Storbritannien.
  • Den nye britiske momslovgivning, der trådte i kraft den 1. januar 2021, medfører nye momskrav for salg, der er mindre eller under 135 GBP.
    • Hvis du sælger varer for 135 GBP eller derunder, skal du momsregistrere dig i Storbritannien. I dette tilfælde opkræves der moms på salgsstedet, som shopejeren overfører betaling for. Hvis du bruger registreringsbaserede skatter og har en momsregistrering i Storbritannien, føjes der moms til dit salg til kunder i Storbritannien.
    • Hvis du sælger varer for over 135 GBP, er du muligvis ikke forpligtet til at opkræve moms på salgsstedet. I dette tilfælde overfører importøren betaling for skatter og told. Hvis du bruger registreringsbaserede skatter og har en momsregistrering i Storbritannien, føjes der ikke moms til dit salg til kunder i Storbritannien. Hvis du ønsker det, kan du opkræve skat og told fra kunden på salgstidspunktet og derefter overføre disse penge til fragtmanden eller importøren ved hjælp af en fragtlabel. Du kan også vælge at sende ordrerne uden at opkræve skatter og told, hvorefter din kunde så skal betale et ekstra gebyr på leveringstidspunktet. Få mere at vide om håndtering af skatter og told.

Få mere at vide om, hvordan Brexit påvirker din virksomhed.

Vil jeg kunne tilsidesætte skatteindstillinger?

Ja. Du kan få mere at vide om, hvordan skattetilsidesættelser påvirkes, når du opdaterer, i Skattetilsidesættelser.

Hvor kan jeg få mere hjælp?

Shopify Support kan hjælpe dig med, hvordan du skal ændre dine indstillinger, men vi kan ikke rådgive dig om, hvorvidt du rent faktisk bør ændre dine indstillinger. Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om du skal registrere dig hos en skattemyndighed og opkræve skatter fra dine kunder, er din bedste ressource en lokal ekspert som f.eks. en revisor eller økonomirådgiver. Du kan også kontakte de enkelte landes skattemyndigheder direkte.

Hvad skal jeg vide om at sælge i EU?

Når shopejere uden for EU afsender ordrer til kunder i EU-medlemslande, gælder følgende regler for import og told:

• For ordrer, der er på 150 EUR eller derunder, opkræves der moms.
  • For ordrer, der er på over 150 EUR, opkræves der importmoms og -told.

Hvis du ikke opkræver moms og told ved betalingsprocessen, skal din kunde betale dem til fragtfirmaet ved levering.

Hvis du vil opkræve moms ved betalingsprocessen, skal du registrere dig til at få et momsnummer. EU har indført Import One-Stop Shop-ordningen (IOSS) for at hjælpe dig med at administrere den komplekse proces omkring registrering af et momsnummer, indrapportering af salg og udligning af moms. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal sende en ansøgning til IOSS, kan du kontakte en lokal skatterådgiver.

Når du har fået dit IOSS-nummer, skal du tilføje det under din momsregistrering i Shopify-administratoren. Sørg for, at du har opsat en leveringsprofil for EU, før du føjer dit IOSS-nummer til din momsregistrering.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter og told i Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer ud for Den Europæiske Union i afsnittet Skatteområder.
  3. Klik på Opkræv moms ud for Moms på salg i EU i afsnittet Levering til EU.
  4. Vælg det land, hvor du har registreret dig til IOSS under Registreringsland.
  5. Skriv dit IOSS-nummer i IOSS-momsnummer.
  6. Klik på Opkræv moms.

Mine skattebeløb på kundeordrer ser anderledes ud, efter jeg opdaterede mine skatteindstillinger. Hvorfor gør de det?

I nogle ordrer vil du måske opleve en lille afvigelse i dine samlede skattebeløb, når du har opdateret dine skatteindstillinger. Denne afvigelse skyldes, at skattebeløbet afrundes på varelinjeniveau i stedet for på fakturaniveau. Du kan få mere at vide om afrundingsberegninger i Opsæt skatter.