Shopifyn sähköpostin määrittäminen

Ennen kuin asennat ja määrität Shopify Email -sovelluksen, varmista, että kauppasi täyttää kaikki tarvittavat vaatimukset.

Shopify Emailin käyttöä koskevat vaatimukset

Jotta voit lähettää tilaajillesi sähköposteja Shopify Emailin avulla, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Käytössäsi on Shopify-verkkokauppa.
  • Verkkokauppa-myyntikanava on asennettu.
  • Käytössäsi on aktiivinen, maksullinen Shopify-tilaussopimus.
  • Maksupalveluiden tarjoaja on määritetty.

Shopify Emailin avulla voit luoda sähköpostiviestejä ja lähettää testisähköpostiviestejä itsellesi, jos tilisi käytössä on Pause and Build -sopimus tai ilmainen kokeilusopimus. Et voi kuitenkaan luoda tai lähettää sähköpostiviestejä tilaajillesi, jos käytössäsi on jompikumpi näistä sopimuksista.

Shopify Emailin asentaminen

1. Siirry Shopify Email -sovelluksen sivulle.
  2. Klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tiliisi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

Löydät Shopify Emailin Shopify Adminisi Markkinointi-osiosta. Klikkaa Luo kampanja > Shopify Email.

Hinnoittelu

Kaikki kauppiaat, joilla on Basic-, Shopify-, Advanced Shopify- ja Shopify Plus ‑tilaussopimus, saavat 10 000 ilmaista sähköpostia lähetettäväksi aina kuukauden alussa. Sähköpostipalvelun hinta lasketaan seuraavalla kaavalla:

• Sähköpostit lasketaan jokaisen yksittäisen sähköpostiosoitteen perusteella, johon sähköpostitoimintaa on lähetetty. Esimerkiksi yhden (1) mainossähköpostin lähettäminen 800 tilaajalle lasketaan 800 sähköpostiksi.
  • Käyttämättömät sähköpostiviestit eivät siirry seuraavalle kuukaudelle.
  • Voit lähettää 10 000 ilmaissähköpostin ylittäviä lisäsähköposteja hinnalla 1 $ (USD) 1 000 lisäsähköpostia kohden 300 000 sähköpostiin saakka. Kun 300 000 sähköpostin rajapyykki saavutetaan, sen ylittävistä lisäsähköposteista veloitetaan 0,65 $ 1 000 sähköpostia kohden. Kun 750 000 sähköpostin rajapyykki saavutetaan, sen ylittävistä lisäsähköposteista veloitetaan 0,55 $ 1 000 sähköpostia kohden. Sinua ei laskuteta lisäsähköposteista, ennen kuin kustannukset ylittävät 0,005 $:n rajan.
  • Shopify Email on käytettävissä Basic-, Shopify-, Advanced Shopify- ja Shopify Plus ‑tilaussopimuksilla, ja sinulta veloitetaan vain lähettämäsi sähköpostit.

Lue lisää kohdasta Shopify Email ‑palvelun hinta.

Vahvista lähettäjän sähköposti

Jotta voit lähettää sähköpostiviestejä lähettäjän sähköpostiosoitteella Shopify Email -palvelusta, sinun on vahvistettava lähettäjän sähköpostiosoitteen omistajuus. Voit vahvistaa lähettäjän sähköpostiosoitteen omistajuuden todentamalla sähköpostisi verkkotunnuksen tai vahvistamalla lähettäjän sähköpostiosoitteen Shopify adminissa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administasi kohtaan Asetukset >Ilmoitukset.
  2. Klikkaa Lähettäjän sähköposti ‑osiossa valintaa todenna verkkotunnus.
  3. Syötä uudet CNAME-tietueet kolmannen osapuolen verkkotunnusten hallintaan ohjeiden mukaisesti.

Muutosten päivittymisessä voi kestää jopa 48 tuntia.

Jos verkkotunnuksen vahvistaminen epäonnistuu, varmista, että kolmannen osapuolen verkkotunnuspalveluun syötetyt DNS-tietueet vastaavat Shopify Adminissa annettuja tietueita.

Lähettäjän sähköpostiosoitteen muuttaminen

Tämä lähettäjän sähköpostiosoite näkyy Lähettäjä-kentässä, kun asiakkaasi saavat sinulta sähköpostiviestin. Jos verkkotunnus on kolmannen osapuolen ylläpitämä, sinun on yhdistettävä se Shopifyn SPF- ja DKIM-tietueisiin. Muussa tapauksessa sähköpostiviestien Lähettäjä-kentässä voi näkyä store@shopifyemail.com tai viestisi voidaan merkitä roskapostiksi. Voit edistää brändisi tunnistamista ja ennaltaehkäistä sähköpostiesi merkitsemisen roskapostiksi käyttämällä kauppasi verkkotunnuksen sisältävää sähköpostiosoitetta.

Jos sinulla on Shopifyn ylläpitämä verkkotunnus, sinun ei tarvitse tehdä lisämääritystä voidaksesi lähettää viestejä kauppasi verkkotunnukseen liitetystä sähköpostiosoitteesta.

Jos haluat vaihtaa lähettäjän sähköpostiosoitteen, sinun täytyy vahvistaa uuden lähettäjän sähköpostiosoitteen omistajuus, jotta voit lähettää sähköpostia uudesta osoitteesta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administasi kohtaan Asetukset >Ilmoitukset.
  2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi Lähettäjän osoite -osioon.
  3. Klikkaa Tallenna.
  4. Klikkaa todenna verkkotunnusja vahvista sitten sähköpostisi verkkotunnus noudattamalla ohjeita.

Jos lähettäjän sähköpostiosoitteesi ei pääty mukautetun lähettäjän sähköpostiosoitteeseen, jonka lopussa on kauppasi nimi, vaan loppuosa on @gmail.com, sähköpostiosoitteesi voi näkyä saapuneet-kansiossa muodossa youremailaddress@gmail.com via shopifyemail.com.

Jos lähettäjän sähköpostiosoitteeseesi on DMARC-suojattu, sähköpostiosoitteesi voi näkyä saapuneet-kansiossa muodossa no-reply@shopifyemail.com, ja asiakkaidesi lähettämät vastaukset lähetetään eteenpäin valitsemaasi lähettäjän sähköpostiosoitteeseen.

Jos verkkotunnustasi ei ole vahvistettu, eli todennettu, lähettäjän sähköpostiosoite näkyy saapuneet-kansioissa valitsemanasi lähettäjän sähköpostiosoitteena, jonka lopussa lukee via shopifyemail.com. Verkkotunnuksen vahvistaminen poistaa via shopifyemail.com -loppuosan. Verkkotunnuksen vahvistaminen parantaa myös sähköpostiviestien toimitettavuutta.

Jos verkkotunnustasi ei ole todennettu, lähettäjän sähköpostiosoite näkyy saapuneet-kansioissa valitsemanasi lähettäjän sähköpostiosoitteena, jonka lopussa lukee via shopifyemail.com. Jos haluat lähettää sähköposteja sähköpostiosoitteestasi ilman merkintää via shopifyemail.com, voit todentaa verkkotunnuksesi klikkaamalla Todenna Lähettäjän sähköposti -sivulta. Uusi ikkuna avautuu ja ohjeistaa sinua luomaan neljä uutta tietuetta verkkotunnuspalvelusi kanssa. Uusien tietueiden isäntien nimet ja arvot on syötettävä siinä järjestyksessä, jossa ne näkyvät uudessa ikkunassa. Verkkotunnuksen vahvistaminen voi kestää jopa 48 tuntia. Jos kolmannen osapuolen verkkotunnuksen määrittäminen tuottaa ongelmia tai tarvitset siinä apua, voit ottaa yhteyttä verkkotunnuspalveluusi.

Kaikki verkkotunnuspalvelut eivät käytä samoja nimiä uusien tietueiden luomisen yhteydessä. "Isännän nimen" sijaan palvelu saattaa käyttää termejä, kuten "nimi", "merkki" tai "etuliite". Tämä tarkoittaa paikkaa, johon tietueesi johtaa. "Arvoa" voidaan kutsua myös paikaksi, johon tietue "osoittaa" tai "määränpääksi". Lue lisää kolmannen osapuolen verkkotunnuksista tai ota yhteyttä kolmannen osapuolen verkkotunnuspalveluun saadaksesi lisätietoja.