Beställningshantering med platser

Om du aktiverar platser kan du distribuera dina order baserat på var ditt lager är beläget. Dina beställningar är organiserade för att visa var ditt lager är beläget och var du behöver distribuera från.

Distribuera order för flera platser

Om en kund har lagt och betalat för en order i vilken en eller flera av produkterna är placerade i olika lager kan du distribuera delar av ordern separat beroende på var ditt lager är beläget.

Steg:

Ändra distributionsplatsen

Du kan ändra distributionsplatsen om du vill distribuera en order från en plats som skiljer sig från den som tilldelats. Platser gör att du kan välja en plats som du föredrar att distribuera från i orderinformationen.

Om en artikel lagras på endast en av dina platser kan du inte ändra distributionsplatsen för en order.

Steg:

Återbetalning av en order

Återbetalning av en order innebär att betalningen skickas tillbaka till kunden. När du återbetalar en order har du möjlighet att fylla på lagret med artiklarna och skicka ett e-postmeddelande till kunden. Platser gör att du kan välja den plats där du vill fylla på lagret med varan.

Steg:

Exempel - Orderhantering online

I det här exemplet har en butik fyra platser och mottar onlinebeställningar för olika varor. Ordrar tilldelas till platser baserat på distributionsprioritet och följande regler:

• Försök att tilldela ordern till en enda plats.
  • Om det behövs, tilldela en radartikel till en plats som har tillräckligt stort lager, men dela inte radartiklar mellan olika platser.
  • Om en artikel är översåld tilldelar du ordern till den prioriterade platsen där artikeln finns i lager.

Antag att följande lagervaror är tillgängligt på platserna:

Lagervaror på fyra olika platser
Plats Hattar Skjortor Muggar Skor
New York 5 1 Ej i lager Ej i lager
Los Angeles 0 5 1 Ej i lager
Chicago 1 0 5 1
Pittsburgh 10 10 10 10

Platsprioriteten är 1 - New York, 2 - Los Angeles och 3 - Chicago. Pittsburgh distribuerar inte onlinebeställningar.

En order tilldelas till platser enligt följande:

Tilldelade beställningsplatser
Order Tilldelade platser
1 skjorta New York
1 skjorta, 1 mugg Los Angeles
1 hatt, 1 mugg Chicago
2 skjortor Los Angeles
2 hattar, 2 skjortor Hattar tilldelade till New York, skjortor tilldelade till Los Angeles
6 skjortor New York
7 skjortor New York
1 hatt, 1 skjorta, 1 mugg, 1 par skor Hat och skjorta tilldelad till New York, mugg tilldelad till Los Angeles, skor tilldelade till Chicago