Verkkotilausten paikallinen nouto

Voit lisätä vaihtoehdon, joka antaa asiakkaille mahdollisuuden noutaa verkkotilauksensa vähittäiskaupastasi, kadunvarresta tai muusta valitsemastasi sijainnista.

Tätä varten sinun on otettava paikallisen noudon valinta käyttöön jokaiselle sijainnille, josta asiakkaat voivat noutaa tilauksiaan.

Paikallisen noudon toimituskuluksi on asetettu Ilmainen, eikä sitä voi muuttaa.

Kutakin noutotilausta varten henkilöstösi tulee varmistaa, että kaikkia tilauksen tuotteita on varastossa. Kun olet varmistanut jokaisen tuotteen, voit lähettää asiakkaalle ilmoituksen, että tilaus on valmis. Voit myös tulostaa noutoluettelon tilaukseen liitettäväksi.

Kun asiakas tulee noutamaan tilaustaan, sinun täytyy muuttaa tila jakelemattomasta jaelluksi Shopifyssa. Tämä osoittaa sinulle ja henkilökunnallesi, että tilaus on noudettu eikä lisätoimia tarvita.

Voit lisätä haun toimitusohjeet hallitsemalla myymälän hakupaikkojen asetuksia. Voit käyttää verkkotilausten noutoa myymälästä esimerkiksi silloin, kun haluat tarjota noudon kadunvarresta. Kun asiakas tekee tilauksen verkossa ja saapuu kaupallesi, voit pyytää häntä soittamaan sinulle ja luovuttaa sitten tilauksen hänelle kaupan ulkopuolella.

Kelpoisuus

Jotta voit käyttää paikallisen toimituksen vaihtoehtoa, kauppasi on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Jos sinulla on kysyttävää kelpoisuusvaatimuksista, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Kassakokemus

Kun olet ottanut paikallisen noudon käyttöön, asiakkaasi voivat valita kassalla Toimitustapa-kohdassa lähetyksen tai noudon. Kun asiakas valitsee noudon, hän voi valita, mistä hän haluaa noutaa tilauksen.

Asiakkaat näkevät Nouto-vaihtoehdon vain, jos he täyttävät seuraavat vaatimukset:

• Kaikki ostoskorin tuotteet voidaan hakea myymälästä.
  • Kaikki tuotteet ovat saatavilla noutopaikan varastossa.
  • Asiakas ei valitse nopeutettua maksua kassalla, jota ei tueta. Jos asiakas valitsee jonkin seuraavista kassalla maksun ensimmäisessä vaiheessa, noutovalinta ei ole saatavilla.

• Apple Pay
    • Google Pay
    • Amazon Pay
    • PayPal

Shop Pay on tuettu nopeutetun kassalla maksun tapa noutovalintaa varten. Jos asiakas käyttää Shop Pay -toimintoa, noutovalinta on saatavilla.

Asiakas ei voi päättää, että osa saman tilauksen tuotteista lähetetään ja osa noudetaan. Asiakkaan tulisi sen sijaan tehdä kaksi erillistä tilausta. Jos käytät teemaa, joka tukee noudon saatavuutta, asiakas näkee, onko tuote saatavilla noutoa varten, ennen kuin hän lisää sen ostoskoriin.

Ennen paikallisen noudon määrittämistä

Sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin voit tarjota paikallista noutoa:

• Varmista, että verkkotilausten jakelun tärkeysjärjestyson määritetty vastaamaan yrityksesi tarpeita.
  • Varasto jokaisessa noutopisteessä.
  • Poista kaikki noutosovellukset käytöstä.
  • Varmista, että jokaisella henkilöllä, joka valmistelee tuotteita noutoa varten tai merkitsee niitä noudetuiksi, on pääsy Shopify-ylläpitäjään.
  • Päivitä sijaintien nimet niin, että asiakkaat tietävät, mistä tilaus noudetaan.
  • Salli verkkotilaukset jokaisessa noutopisteessä.

Oletusarvoisesti verkkotilausten jakelemisen salliminen sijainneille tarkoittaa myös sitä, että verkkokauppatilaukset, joita ei noudeta myymälästä, voivat käyttää nouto-/myyntipisteesi varastoa. Tarkista Jakelun prioriteetti -asetuksesi ja muokkaa sitä tarvittaessa. Jos Jatka myyntiä, kun tuotteen varasto on loppunut -vaihtoehto on valittu tuotteelle, paikalliset noutotilaukset saatetaan ohjata sijainneille, joilla ei ole varastoa.

Voit myös määrittää sijainnin, jossa jaellaan vain noutotilauksia.

Paikallisen noutovaihtoehdon määrittäminen

Sinun täytyy määrittää paikallisen noudon vaihtoehto jokaiselle sijainnille, josta asiakkaat voivat noutaa tilauksiaan.

Määritykseen sisältyy paikallisen noudon käyttöön ottaminen, asiakkaiden maksamisen yhteydessä näkemien arvioitujen noutoaikojen valitseminen ja nouto-ohjeiden eritteleminen Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoitukseen.

Paikallisen noutopisteen asetusten hallinta

Paikallisen noudon sijainnin asetuksiin sisältyy seuraavat kohdat:

• Paikallisen noudon käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen.
  • Mahdollisten noutoon liittyvien nouto-ohjeiden tai -tietojen eritteleminen. Näitä voivat olla esimerkiksi myymälän aukioloajat tai muistutus siitä, että asiakkaan täytyy ottaa tilausvahvistus mukaansa. Nämä tiedot lisätään ilmoitukseen, jonka lähetät, kun valmistelet tilauksen noutoa varten.
  • Asiakkaalle maksun yhteydessä näytettävän arvioidun noutoajan valitseminen. Voit valita esimerkiksi Tavallisesti valmis 2 tunnissa.

Sijainnit, joissa jaellaan vain noutotilauksia

Voit määrittää sijainnin vain noutotilausten jakelua varten. Tämä tarkoittaa, että kyseisessä sijainnissa ei jaella tilauksia, jotka edellyttävät toimitusta.

Näkökohdat

Ennen kuin määrität sijainnin vain noutotilausten jakelua varten, tarkista seuraavat seikat:

• Jos asiakas yrittää valita kassalla sellaiselle tuotteelle toimitustavan, joka on saatavilla vain noutotilauksia jakelevasta sijainnista, asiakas saa virheilmoituksen, ettei tuotetta voi lähettää.
  • Samassa ostoskorissa ei voi olla sekä tuotteita, jotka edellyttävät toimitusta, että tuotteita, jotka ovat vain noudettavissa. Jos asiakas yrittää siirtyä maksamaan kummankin tyyppisiä tuotteita, näyttöön ilmestyy virhesanoma, jossa ilmoitetaan tuotteiden loppuneen varastosta. Jotta asiakkaat voivat ostaa kummankin tyyppisiä tuotteita, heidän on suoritettava kaksi erillistä ostotapahtumaa, joista toisessa on vain lähetettävät ja toisessa noudettavat tuotteet.

Vain noutotilauksia jakelevan sijainnin määrittäminen

1. Valitse Shopifyn admin-sivulta Asetukset > Sijainnit.
  2. Klikkaa Lisää sijainti.
  3. Lisää sijainnin tiedot ja varmista, että Jakele verkkotilauksia tästä sijainnista ‑valinta on otettu käyttöön. Valitse sitten Tallenna.
  4. Siirry kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
  5. Tee jokaisen toimitusalueen osalta jokaisessa toimitusprofiilissa seuraavat toimet:
    1. klikkaa toimitusprofiilin vieressä Määritä hintoja.
    2. Valitse Toimitus kohteesta ‑osion toimitusalueessa Näytä tiedot.
    3. Klikkaa luomasi sijainnin vierestä valintaa Hallinnoi.
    4. Valitse poista hinnat ‑vaihtoehto ja valitse sitten ensin Valmis ja sitten Tallenna.

Kun olet määrittänyt sijaintisi, haluat ehkä säätää sitä, mitkä tuotteet ovat saatavilla kustakin sijainnista.

Noudon saatavuuden näyttäminen asiakkaille

Joissakin teemoissa voit näyttää asiakkaille, onko tuote saatavilla paikallista noutoa varten. Noudon saatavuus -osiossa jokaisella tuotesivulla näkyy noudon saatavuus ja noudon arvioitu aikaväli.

Kun paikallinen nouto on käytössä, tuotesivulla näkyy, onko tuote mahdollista hakea yhdestä tai useammasta paikallisesta noutosijainnista. Nämä tiedot näkyvät vain sellaisten tuotteiden kohdalla, jotka on varastoitu vähintään yhteen noutosijaintiin ja joille on valittu Tämä on fyysinen tuote tuoteversiotietojen Toimitus-osiossa.

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Tuotteet > Kaikki tuotteet.

2. Valitse tuote.

3. Valitse versio Versiot-kohdan alta.

4. Valitse Tämä on fyysinen tuote -valinta Toimitus-kohdan alta.

5. Napauta Tallenna.

Jos olet ottanut paikallisen haun käyttöön vain yhdelle sijainnille, silloin sijainti ja noudon saatavuus näytetään kyseisen sijainnin osalta. Asiakkaat voivat klikata Näytä kaupan tiedot ‑kohtaa saadakseen lisätietoja noutopisteestä.

Jos paikallinen nouto on käytössä useammassa kuin yhdessä sijainnissa, noudon saatavuus -osiossa näkyy jonkin kauppasi sijainti ja noudon saatavuus. Asiakkaat voivat napauttaa Tarkista saatavuus muista kaupoista, jos he haluavat tarkistaa tuotteen saatavuuden kaikissa sijainneissa, joissa nouto on käytössä.

Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla Dawn- ja Debut-teemoissa sekä useissa Shopify Theme Storen maksullisissa teemoissa. Jos käytät vanhempaa Debut-versiota, voit näyttää noudon saatavuuden automaattisesti kauppapaikassasi päivittämällä teemasi.

Paikallisen noudon ilmoitussähköpostien mukauttaminen

Osana paikallista noutoa asiakkaille lähetetään automaattisesti tilauksen tilaa koskevia sähköpostiviestejä.

Voit mukauttaa kunkin ilmoituksen oletustekstiä.

Asiakkaille, jotka valitsevat tilaukselleen noudon, lähetetään seuraavat sähköposti-ilmoitukset:

• Tilausvahvistus
  • Tilaus valmis noudettavaksi
  • Tilaus noudettu

Tilausvahvistuksen mukauttaminen

Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoituksen mukauttaminen

Voit muokata Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoituksen sisältöä jokaista sijaintia varten erikseen.

Tilaus noudettu -ilmoituksen mukauttaminen

Lisää Aloitusnäyttö-tiili paikallista noutoa varten

Jos lisäät paikallisen noudon ruudun kotisivun näyttöön, voit nopeasti löytää kaikki tilaukset, jotka on valmisteltava noutoa varten tai merkittävä noudetuksi.

Kun olet lisännyt tiilin, se näyttää noudettavaksi valmisteltavien tilausten määrän. Katso huomiota kaipaavat tilaukset napauttamalla paikallisen haun tiiltä.

Toimi näin:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksen aloitussivulla Lisää tiili.

2. Napauta Toimenpide.

3. Siirry kohtaan Jakelu > Näytä noudettavat tilaukset.

4. Napauta Lisää.

5. Napauta Aloitussivu-näytössä Valmis.

Paikallisten noutoilmoitusten käyttöön ottaminen

Voit ottaa push-ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä laitteesi Shopify POS -sovelluksessa, jotta saat ilmoituksen, kun saat uuden paikallisen noutotilauksen. Kun ilmoitukset ovat käytössä, voit käynnistää noudon työnkulun napauttamalla ilmoitusta.

Vaiheet

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset > Ilmoitukset.

2. Ota ilmoitukset käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla vaihtopainiketta.

Tilauksen valmistelu noudettavaksi

Kun asiakas on valinnut toimitustavaksi haun myymälästä ja suorittanut ostoksensa loppuun, sinun tai henkilöstösi jäsenen on kerättävä tilauksen tuotteet ja ilmoitettava asiakkaalle, että tämän tilaus on valmis noudettavaksi.

Voit määrittää itsellesi lähetettävän sähköposti-ilmoituksen, kun asiakas on tehnyt tilauksen.

Tilauksen merkitseminen noudetuksi

Kun asiakas on noutanut tilauksensa, muuta tilauksen tilaksi Jaeltu.

On myös hyvä käytäntö vahvistaa tilausnumero ja asiakkaan nimi tilauksen noudon yhteydessä. Jos tulostit tilauksen noutoasiakirjan, löydät tilauksen helposti skannaamalla asiakirjassa olevan QR-koodin.