Verkkotilausten paikallinen nouto

Voit lisätä vaihtoehdon, joka antaa asiakkaille mahdollisuuden noutaa verkkotilauksensa vähittäiskaupastasi, kadunvarresta tai muusta valitsemastasi sijainnista.

Tätä varten sinun on otettava paikallisen noudon valinta käyttöön jokaiselle sijainnille, josta asiakkaat voivat noutaa tilauksiaan.

Paikallisen noudon toimituskuluksi on asetettu Ilmainen, eikä sitä voi muuttaa.

Kutakin noutotilausta varten henkilöstösi tulee varmistaa, että kaikkia tilauksen tuotteita on varastossa. Kun olet varmistanut jokaisen tuotteen, voit lähettää asiakkaalle ilmoituksen, että tilaus on valmis. Voit myös tulostaa noutoluettelon tilaukseen liitettäväksi.

Kun asiakas tulee noutamaan tilaustaan, sinun täytyy muuttaa tila jakelemattomasta huolituksi Shopifyssa. Tämä osoittaa sinulle ja henkilökunnallesi, että tilaus on noudettu eikä lisätoimia tarvita.

Voit lisätä haun toimitusohjeet hallitsemalla myymälän hakupaikkojen asetuksia. Voit käyttää verkkotilausten noutoa myymälästä esimerkiksi silloin, kun haluat tarjota noudon kadunvarresta. Kun asiakas tekee tilauksen verkossa ja saapuu kaupallesi, voit pyytää häntä soittamaan sinulle ja luovuttaa sitten tilauksen hänelle kaupan ulkopuolella.

Kelpoisuus

Jotta voit käyttää paikallisen toimituksen vaihtoehtoa, kauppasi on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Jos sinulla on kysyttävää kelpoisuusvaatimuksista, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Kassakokemus

Kun olet ottanut paikallisen noudon käyttöön, asiakkaasi voivat valita kassalla Toimitustapa-kohdassa lähetyksen tai noudon. Kun asiakas valitsee noudon, hän voi valita, mistä hän haluaa noutaa tilauksen.

Asiakkaat näkevät Nouto-vaihtoehdon vain, jos he täyttävät seuraavat vaatimukset:

• Kaikki ostoskorin tuotteet voidaan hakea myymälästä.
  • Kaikki tuotteet ovat saatavilla noutopaikan varastossa.
  • Asiakas ei valitse nopeutettua maksua kassalla, jota ei tueta. Jos asiakas valitsee jonkin seuraavista kassalla maksun ensimmäisessä vaiheessa, noutovalinta ei ole saatavilla.

• Apple Pay
    • Google Pay
    • Amazon Pay
    • PayPal

Shop Pay on tuettu nopeutetun kassalla maksun tapa noutovalintaa varten. Jos asiakas käyttää Shop Pay -toimintoa, noutovalinta on saatavilla.

Asiakas ei voi valita, että osa tilauksen tuotteista lähetetään ja osa noudetaan myymälästä. Sen sijaan asiakkaan tulee tehdä kaksi erillistä tilausta.

Ennen paikallisen noudon määrittämistä

Sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin voit tarjota paikallista noutoa:

Paikallisen noutovaihtoehdon määrittäminen

Sinun täytyy määrittää paikallisen noudon vaihtoehto jokaiselle sijainnille, josta asiakkaat voivat noutaa tilauksiaan.

Määritykseen sisältyy paikallisen noudon käyttöön ottaminen, asiakkaiden maksamisen yhteydessä näkemien arvioitujen noutoaikojen valitseminen ja nouto-ohjeiden eritteleminen Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoitukseen.

Paikallisen noutopisteen asetusten hallinta

Paikallisen noudon sijainnin asetuksiin sisältyy seuraavat kohdat:

• Paikallisen noudon käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen.
  • Mahdollisten noutoon liittyvien nouto-ohjeiden tai -tietojen eritteleminen. Näitä voivat olla esimerkiksi myymälän aukioloajat tai muistutus siitä, että asiakkaan täytyy ottaa tilausvahvistus mukaansa. Nämä tiedot lisätään ilmoitukseen, jonka lähetät, kun valmistelet tilauksen noutoa varten.
  • Asiakkaalle maksun yhteydessä näytettävän arvioidun noutoajan valitseminen. Voit valita esimerkiksi Tavallisesti valmis 2 tunnissa.

Paikallisen noudon ilmoitussähköpostien mukauttaminen

Osana paikallista noutoa asiakkaille lähetetään automaattisesti tilauksen tilaa koskevia sähköpostiviestejä.

Voit mukauttaa kunkin ilmoituksen oletustekstiä.

Asiakkaille, jotka valitsevat tilaukselleen noudon, lähetetään seuraavat sähköposti-ilmoitukset:

• Tilausvahvistus
  • Tilaus valmis noudettavaksi
  • Tilaus noudettu

Tilausvahvistuksen mukauttaminen

Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoituksen mukauttaminen

Voit muokata Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoituksen sisältöä jokaista sijaintia varten erikseen.

Tilaus noudettu -ilmoituksen mukauttaminen

Lisää Aloitusnäyttö-tiili paikallista noutoa varten

Jos lisäät paikallisen noudon ruudun kotisivun näyttöön, voit nopeasti löytää kaikki tilaukset, jotka on valmisteltava noutoa varten tai merkittävä noudetuksi.

Kun olet lisännyt tiilin, se näyttää noudettavaksi valmisteltavien tilausten määrän. Katso huomiota kaipaavat tilaukset napauttamalla paikallisen haun tiiltä.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksen aloitussivulla Lisää tiili.

2. Napauta Toimenpide.

3. Siirry kohtaan Jakelu > Näytä noudettavat tilaukset.

4. Napauta Lisää.

5. Napauta Aloitussivu-näytössä Valmis.

Tilauksen valmistelu noudettavaksi

Kun asiakas on valinnut toimitustavaksi haun myymälästä ja suorittanut ostoksensa loppuun, sinun tai henkilöstösi jäsenen on kerättävä tilauksen tuotteet ja ilmoitettava asiakkaalle, että tämän tilaus on valmis noudettavaksi.

Voit määrittää itsellesi lähetettävän sähköposti-ilmoituksen, kun asiakas on tehnyt tilauksen.

Paikallisen noudon tilausta voidaan muokata joko ennen tämän tilauksen valmistelua tai sen jälkeen. Voit muokata paikallisia noutotilauksia vain Shopify-ylläpitäjässä tai Shopify-mobiilisovelluksessa, mutta et POS-sovelluksessa.

Tilauksen merkitseminen noudetuksi

Kun asiakas on noutanut tilauksensa, muuta tilauksen tilaksi Jaeltu.

On myös hyvä käytäntö vahvistaa tilausnumero ja asiakkaan nimi, kun he tulevat noutamaan tilauksensa.

Huomioi: Jos tulostat tilauksen noutoasiakirjan, löydät tilauksen helposti skannaamalla asiakirjassa olevan QR-koodin.