Beschrijvingen van CSV-klantkolommen

Beschrijvingen van de kolommen voor het CSV-klantenbestand.

Om klanten te importeren in Shopify met de Transporter-app, hebt je een CSV-bestand nodig dat alleen dit recordtype bevat.

Voorbeeld van een CSV-bestand

Download een voorbeeld van een CSV-klantenbestand: klanten.csv.

Je kunt de Transporter-opdrachtregeltool gebruiken om dit CSV-bestand te genereren, of u kunt de onderstaande indeling volgen om het zelf te maken.

Kolombeschrijvingen

In de volgende tabel worden de kolomkoppen voor het CSV-bestand beschreven:

Beschrijvingen van alle tabelkolomkoppen voor het CSV-bestand
Kolom Beschrijving
First name
De voornaam van de klant. Deze kolom en de kolom Last Name zijn vereist als de kolom Email of Phone Number niet is opgenomen in het bestand.
Last name De achternaam van de klant. Deze kolom en de kolom First name zijn vereist als de kolom Email of Phone Number niet is opgenomen in het bestand.
Email Het unieke e-mailadres van de klant. Deze kolom is vereist als de kolom Phone Number ontbreekt of als de kolommen First Name en Last Name niet aanwezig zijn. Het domein (bijvoorbeeld @mijndomein.com) moet geldig zijn.
Company De naam van het bedrijf van de klant, als dat bestaat.
Address1 De eerste adresregel. Deze kolom is vereist voor een adres. Bijvoorbeeld Hoofdstraat 150.
Address2 De optionele adresregel. Bijvoorbeeld Unit 202.
City De naam van de plaats. Deze kolom is vereist voor een adres. Bijvoorbeeld Ottawa of Berlijn.
Province De naam van de regio (zoals de provincie, de staat, de prefectuur of het territorium) waar de klant zich bevindt. Als u een waarde voor deze kolom invoert, moet u ook een waarde voor de kolom Province Code (Provinciecode) invoeren. Bijvoorbeeld Mexico-Stad, New York of Nunavut.
Province code Deze kolom is vereist wanneer je de kolom Province opneemt. De code (ISO 3166-2) die is toegewezen voor de deelsector voor de regio, zoals staat, provincie, prefectuur of territorium, in het land. Een ISO3116-2-code heeft de volgende onderdelen:
  • Landcode van 2 tekens - neem dit deel niet op.
  • Koppelteken (-) dat de twee delen van de code scheidt - neem het koppelteken niet op.
  • Onderverdelingscode van 1 tot 3 tekens - neem alleen dit deel op.
ISO3116-2 codestructuren
ISO 3166-2 onderverdelingscode Provinciecode
MX-MEX (Mexico-Stad, Mexico) MEX
US-NY (New York, Verenigde Staten) NY
AR-B (Buenos Aires, Argentinië) B
FR-21 (Côte-d'Or, Frankrijk) 21

Country De naam van het land van het klantadres. Deze kolom is vereist voor een adres. Bijvoorbeeld Canada of Australië.
Country code Geef Country code ook op wanneer u Country opgeeft. De tweeletterige ISO-code (ISO 3166-1 alpha-2) voor het land van het klantadres. Bijvoorbeeld CA voor Canada en AJe voor Australië.
Zip De postcode van het klantadres. Bijvoorbeeld K2P 1L4.
Phone

Het unieke telefoonnummer (E.164-indeling) van de klant. Deze kolom is vereist als noch de kolom E-mail, noch de kolommen Voornaam en Achternaam zijn opgenomen.

Een telefoonnummer kan worden opgemaakt met verschillende indelingen, maar elke indeling moet een nummer vertegenwoordigen dat overal in de wereld kan worden gebeld. De volgende indelingen zijn allemaal geldig:

6135551212
+16135551212
(613)555-1212
+1 613-555-1212
Accepts Marketing Of de klant heeft ingestemd met het ontvangen van marketingmateriaal per e-mail. Geldige waarden:
  • true - De klant heeft ingestemd met het ontvangen van marketingmateriaal.
  • false - De klant heeft niet ingestemd met het ontvangen van marketingmateriaal. Dit is de standaardwaarde.
Waarden zijn hoofdlettergevoelig
Tags Een reeks door komma's gescheiden tags die worden gebruikt voor filteren en zoeken in het Shopify-beheercentrum en in uw storefront. Elke door komma's gescheiden tag kan maximaal 255 tekens bevatten. Bijvoorbeeld "Loyaal, Nieuwe klant, Marketing".
Note Een aantekening over de klant. Bijvoorbeeld "Deze klant heeft een bestelling geplaatst met een fraudewaarschuwing" of "Harry houdt van de kleur millennial roze".
Tax Exempt Of de klant is vrijgesteld van het betalen van belasting op zijn bestelling. Geldige waarden:
  • true - Er wordt bij het afrekenen geen btw in rekening gebracht voor bestellingen van de klant.
  • false - Er wordt bij het afrekenen btw in rekening gebracht voor bestellingen van de klant. Dit is de standaardwaarde.
Waarden zijn hoofdlettergevoelig
Metafield Namespace Een container voor een reeks metavelden. Als je metavelden wilt importeren, moet je waarden opgeven in alle vier de kolommen voor metavelden (Metafield Namespace, Metafield Key, Metafield Value en Metafield Value Type). Je moet een aangepaste naamruimte voor je metavelden definiëren om ze te onderscheiden van naamruimten die worden gebruikt door apps en Shopify (inclusief de standaardnaamruimte global). Maximumlengte: 20 tekens.
Metafield Key De naam van het metaveld. Maximumlengte: 30 tekens. Deze kolom is vereist wanneer andere metaveldkolommen zijn opgenomen.
Metafield Value De gegevens die als metagegevens moeten worden opgeslagen. Deze kolom is vereist wanneer andere metaveldkolommen zijn opgenomen.
Metafield Value Type Het gegevenstype van het metaveld. Geldige waarden:
  • string
  • integer
  • json_string
Waarden zijn hoofdlettergevoelig. Deze kolom is vereist wanneer andere metaveldkolommen zijn opgenomen.