iDEAL-betalningar

Obs! iDEAL är endast tillgängligt för handlare som använder Shopify Payments i Nederländerna och som bedriver försäljning i euro.

iDEAL är en direkt och säker banköverföringsmetod för Shopify Payments. När en kund väljer iDEAL som sin betalningsmetod måste kunden logga in på sitt iDEAL-konto för att verifiera betalningen.

iDEAL-krav

För att aktivera iDEAL för din webbutik måste du använda Shopify Payments. iDEAL fungerar endast när Shopify Payments är aktivt. Det fungerar inte när Shopify Payments är i testläge.

iDEAL är endast tillgängligt för handlare i Nederländerna.

Obs! Du måste använda ett företagskonto i Europa för att kunna erbjuda iDEAL-betalningar i din webbutik. Transaktioner som använder iDEAL kan endast göras i euro, så du bör konfigurera EUR som din Handelsvaluta på sidan Allmänna inställningar.

Aktivera iDEAL

Innan du kan aktivera iDEAL måste du Konfigurera Shopify Payments. När du har aktiverat Shopify Payments är iDeal automatiskt ansluten till din butik och tillgänglig för dina kunder.

Betalningar med iDEAL

När en kund lägger en order och använder iDEAL för att betala, betalas pengarna ut till dig vid din nästa utbetalning. Om du vill veta mer om hur du får betalt med Shopify Payments, se Shopify Payments betalningsperioder.

Om du återbetalar en transaktion som behandlats med iDEAL återbetalas inte handläggningsavgiften du debiterats av Shopify Payments. Betalningar som görs med iDEAL kan återbetalas inom 180 dagar efter den ursprungliga avgiften.

När en kund betalar för en beställning med iDEAL kan en chargeback inte lämnas in för ordern.

iDEAL-kundupplevelse

När en kund besöker din webbutik och gör ett köp ser de iDEAL som ett betalningsalternativ under utcheckningsprocessen.

Om din kund vill använda iDEAL för att betala väljer de den metoden i kassan. När kunden har valt iDEAL kommer personen att uppmanas att välja sitt bankkonto. Sedan omdirigeras kunden till sitt bankkonto för att slutföra köpet.