Salg af et gavekort i Shopify POS

Bemærk: Vi vil gerne hjælpe med at minimere konsekvenserne af de seneste hændelser for din butik. Derfor er gavekort midlertidigt tilgængelige for salg på alle abonnementer. Du kan finde flere oplysninger under Tilføjelse eller opdatering af gavekortprodukter.

Du kan aktivere gavekortfunktionen i din butik. Gavekort føjes automatisk til din produktliste, og du kan derefter sælge dem personligt via Shopify POS.

Vælg et gavekortformat

Med Shopify POS til iPad kan du sælge gavekort i et hvilket som helst af disse formater:

• et fysisk gavekort
  • et onlinegavekort, som du har sender til kunden i en e-mail
  • en papirkopi, som du udskriver fra din kvitteringsprinter

Du kan få mere at vide om kravene for brug af gavekort i Shopify POS under Krav til salg og indløsning af gavekort med Shopify POS.

Sælg et gavekort i Shopify POS

Hvis du vil have, at gavekortkoder skal genereres automatisk af Shopify og vises på en udskrevet kvittering eller i en e-mail, skal du aktivere gavekorte som betalingsmetode.

Hvis du sælger fysiske gavekort (plastik eller papir) med eksisterende koder påtrykt, skal du aktivere gavekort og aktivere fysiske gavekort.

1. Tryk på gavekortproduktet på siden med produkter og indkøbskurv i Shopify POS.

2. Vælg en foruddefineret værdi for gavekortet på rullelisten, eller opret et Tilpasset beløb:

Gavekortvarianter iPad – Shopify POS

3. Hvis du angiver en tilpasset værdi for gavekortet, skal du skrive beløbet i det viste felt og trykke på Næste.

4. Hvis du sælger et fysisk gavekort, skal du aktivere gavekortet på en af følgende måder:

- Scan kortet med det fremadvendte kamera på din iPad. - Brug vores understøttede 2D stregkodescanner til at scanne kortets stregkode (1D-scanneren fungerer ikke). - Indtast gavekortnummeret.

1. Tryk på Opret

2. Gavekortproduktet lægges i indkøbskurven. Tryk på Opkrævning for at fortsætte til betaling.

3. Vælg kundens betalingsmetode, og tryk derefter på Acceptér eller Debitering.

4. Når siden efter betalingsprocessen vises, kan du gennemføre salget på en af følgende måder:

- Tryk på Send kvittering og gavekort via e-mail, indtast derefter kundernes e-mail, og tryk på Send kvittering. - Tryk på Udskriv kvittering og gavekort for at udskrive en papirkvittering, hvis du har installeret en printer.

Bemærk: Når du forlader denne side, kan du ikke hente valideringskoden til gavekort. Dette er en sikkerhedsfunktion, der forhindrer, at dine gavekort bliver vist, hvis der er sikkerhedsbrud på din konto.

Den udskrevne eller e-mailede kvittering for gavekortet indeholder følgende oplysninger:

• navnet på butikken
  • den pengemæssige værdi af kortet
  • valideringskoden
  • en todimensional stregkode.

Bemærk: Fysiske gavekort i Shopifys hardwarebutik har allerede fået tildelt tal, men du kan tilpasse resten af designet, hvis det ønskes.

Tilbagebetal køb af et gavekort i Shopify POS

Du kan tilbagebetale købet af et gavekort i Shopify POS, men du skal deaktivere kortet, før du foretager tilbagebetalingen:

1. På siden Ordrer i Shopify POS skal du trykke på ordren med det gavekort, du vil tilbagebetale.

2. Tryk på gavekortnummeret:

Gavekortnummer på siden med ordreoplysninger – Shopify POS til iPad

3. Tryk på Deaktiver gavekort, og tryk derefter på Bekræft.

4. På siden med ordreoplysninger skal du trykke på Refunder varer.

5. Brug knapperne + og - ud for hvert produkt i ordren til at angive det antal, du tilbagebetaler:

Knapperne + og - i dialogboksen Refunder – Shopify POS til iPad

6. Tryk på Tilbagebetal.

7. Når tilbagebetalingen er gennemført, skal du trykke på Udført.

Relaterede emner

Vælg et gavekortformat

Med Shopify POS til iPhone kan du sælge gavekort i alle disse formater:

• et fysisk gavekort
  • et onlinegavekort, som du har sender til kunden i en e-mail

Du kan få mere at vide om kravene til brug af gavekort i Shopify POS under Krav til salg og indløsning af gavekort med Shopify POS.

Sælg et gavekort i Shopify POS

Sådan sælger du et gavekort i Shopify POS:

1. Tryk på gavekortproduktet på siden med produkter og indkøbskurv i Shopify POS.

2. Vælg en foruddefineret værdi for gavekortet på rullelisten, eller opret et Tilpasset beløb:

Gavekortvarianter iPhone – Shopify POS

3. Hvis du angiver en tilpasset værdi for gavekortet, skal du indtaste beløbet i beløbsfeltet og trykke på Næste.

4. Hvis du har aktiveret fysiske gavekort, skal du aktivere gavekortet ved hjælp af en af følgende valgmuligheder:

- Scan kortet med det fremadvendte kamera på din iPhone. - Indtast gavekortnummeret.

1. Tryk på Opret.

2. Gavekortproduktet lægges i indkøbskurven. Tryk på Opkrævning for at fortsætte til betaling.

3. Vælg kundens betalingsmetode, og tryk derefter på Acceptér eller Debitering.

4. Når siden efter betalingsprocessen vises, skal du trykke på Send kvittering og gavekort via e-mail, skrive e-mailadressen til kunden og trykke på Send kvittering.

Bemærk: Når du forlader denne side, kan du ikke hente valideringskoden til onlinegavekort. Dette er en sikkerhedsfunktion, der forhindrer, at dine gavekort bliver vist, hvis der er sikkerhedsbrud på din konto.

Gavekortet viser følgende oplysninger:

• navnet på butikken
  • den pengemæssige værdi af kortet
  • valideringskoden
  • en todimensional stregkode

Bemærk: Fysiske gavekort i Shopifys hardwarebutik har allerede fået tildelt tal, men du kan tilpasse resten af designet, hvis det ønskes.

Tilbagebetal køb af et gavekort i Shopify POS

Du kan tilbagebetale købet af et gavekort i Shopify POS, men du skal deaktivere kortet, før du foretager tilbagebetalingen:

1. På siden Ordrer i Shopify POS skal du trykke på ordren med det gavekort, du vil tilbagebetale.

2. Tryk på gavekortnummeret:

Gavekortnummer på siden med ordreoplysninger – Shopify POS til iPhone

3. Tryk på Deaktiver gavekort, og tryk derefter på Bekræft.

4. På siden med ordreoplysninger skal du trykke på Refunder varer.

5. Brug knapperne + og - ud for hvert produkt i ordren til at angive det antal, du tilbagebetaler:

Knapperne + og - i dialogboksen Refunder – Shopify POS til iPad

6. Tryk på Tilbagebetal.

7. Når tilbagebetalingen er gennemført, skal du trykke på Udført.

Relaterede emner

Sælg et gavekort i Shopify POS

Bemærk: Vi vil gerne hjælpe med at minimere konsekvenserne af de seneste hændelser for din butik. Derfor er gavekort midlertidigt tilgængelige for salg på alle abonnementer. Du kan finde flere oplysninger under Tilføjelse eller opdatering af gavekortprodukter.

Når du sælger et gavekort, knytter du en kunde til ordren under betalingen. Når transaktionen er gennemført, modtager kunden en e-mail med et link til gavekortet, som kunden kan indløse online eller personligt.

I øjeblikket kan du kun sælge gavekort sendt med e-mail med Shopify POS til Android. Selvom du ikke kan sælge udskrevne eller fysiske gavekort, kan du acceptere dem som betaling. Du kan få mere at vide om indløsning af gavekort under Indløsning af et gavekort i Shopify POS.

Sådan sælger du et gavekort i Shopify POS:

1. Find et gavekortprodukt i betalingsprocessen i Shopify POS, og tryk på det.

2. Tryk på beløbet for gavekortet.

3. Tryk på SUBTOTAL.

4. Tryk på Tilføj kunde:

Knappen Tilføj kunde på siden Indkøbskurv – Shopify POS til Android

5. Vælg en eksisterende kunde, eller tryk på knappen + for at oprette en ny kunde.

6. Når du har tilføjet en kunde, skal du trykke på OPKRÆV på siden Indkøbskurv og derefter behandle kundens betaling.

7. Når betalingen er gennemført, skal du trykke på Send kvittering og gavekort:

Knappen Send kvittering og gavekortet på siden Betalt i alt

8. Bekræft, at kundens oplysninger er angivet korrekt, og tryk derefter på fluebenet for at sende kvitteringen og gavekortet.

9. Tryk på UDFØRT for at vende tilbage til betalingssiden i Shopify POS.

Relaterede emner