Klarna-betalningar

Klarna erbjuder betalningsalternativ för Shopify Payments som är tillgängliga för handlare i Österrike, Tyskland och Sverige. Med Klarna Pay Later, Klarna Pay Now och Klarna Slice It kan dina kunder välja att betala för sina ordrar med ett antal olika alternativ. Med dessa betalningsalternativ kan kunderna betala omedelbart, via faktura eller via avbetalningar med direktdebitering eller kreditkort. Med hjälp av Klarna på Shopify Payments får dina kunder en säker och enkel betalningsprocess i kassan.

Obs! Betalningsalternativ för Klarna visas endast för kunder som genomgår kassaprocessen med hjälp av sin e-postadress. Om din kund genomgår kassaprocessen med hjälp av sitt telefonnummer visas inte Klarna betalningsalternativ.

Klarna krav

Var och en av Klarna tjänster har olika krav.

För att aktivera Klarna Pay Later i din webbutik måste du vara en handlare i Österrike eller Tyskland som tar betalt i euro eller en handlare i Sverige som tar betalt i svenska kronor eller euro. I båda fallen behöver handlaren också använda Shopify Payments.

Betalningsalternativen för Klarna visas endast i euro (EUR) i kassan för kunder i Österrike, Finland, Tyskland och Nederländerna. Om dina kunder befinner sig i Danmark, Sverige eller Storbritannien kan de inte betala i EUR. Kunder i dessa länder måste använda sina lokala valutor.

För att aktivera Klarna Pay Now eller Klarna Slice it för din webbutik måste du vara en handlare i Sverige som får utbetalningar i svenska kronor eller euro, med hjälp av Shopify Payments.

Aktivera Klarna

Betalningsalternativen för Klarna aktiveras som standard när du ställer in Shopify Payments. Klarna granskar ditt företag innan du kan acceptera betalningar via deras betalningsalternativ. Efter att Klarna har godkänt ditt företag kan kunder betala med hjälp av Klarna.

Du kan när som helst justera vilka Klarna alternativ som är tillgängliga för kunder.

Steg:

1. Om Shopify Payments inte är konfigurerat än så klickar du på Slutför kontokonfigurationen och slutför registreringssidan. 3. Klicka på Hantera i avsnittet Shopify Payments. 4. Gå till Betalningsalternativ och växla mellan de betalningsalternativ som du vill ändra. 5. Klicka på Spara

Betalningar med Klarna

När en kund gör en beställning och använder en betalningsmetod med Klarna betalas pengarna ut till dig vid din nästa utbetalning av Shopify Payments.

Om du återbetalar en transaktion som behandlas av Klarna återbetalas inte handläggningsavgiften du debiterats av Shopify Payments. Transaktionsavgifterna varierar beroende på din faktureringsplan. För mer information om prissättning, se Shopifys prissättningssida för Sverige eller Shopifys prissättningssida för Tyskland.

Om en återkrav öppnas mot en beställning uppmanas kunden att kontakta dig direkt. Klarna kontaktar kunden om tvisten inte lösts efter 21 dagar. Klarna kontaktar dig sedan angående tvisten via e-post. Du har 7 dagar på dig att svara på tvistemeddelandet från Klarna. Om du vill veta mer om återkrav med Klarna, se Klarna-köparens skyddspolicy.

Klarna Pay Later

Obs! Klarna Pay Later är tillgängliga för handlare i Tyskland och Österrike som säljer i euro och till handlare i Sverige som säljer i svenska kronor eller euro.

Klarna Pay Later är en faktureringsmetod för Shopify Payments. När en kund väljer Klarna Pay Later som betalningsmetod samtycker personen till att betala för inköpet vid ett senare tillfälle. Kunden kan ibland välja mellan en tvåveckors eller en tvåmånaders återbetalningstidsplan. Klarna betalar omedelbart ordern och pengarna ingår i din nästa utbetalning av Shopify Payments.

Ta emot betalningar manuellt med Klarna Pay Later

I dina betalningsinställningar kan du välja att ta betalt automatiskt när en order läggs eller att ta emot betalning manuellt inom 7 dagar efter att en order skapats. Som standard hämtas dina betalningar automatiskt. När du hämtar en betalning får du pengarna omedelbart av Klarna och en länk skickas till kunden via e-post. Kunden använder länken för att betala Klarna för sin order. De har upp till 14 dagar på sig att betala beroende på erbjudandet i kassan.

Efter att ha fått sin order har kunden också upp till 14 dagar på sig att bestämma om de vill behålla den, baserat på Klarnas köparskyddspolicy. Om du erbjuder dina kunder möjligheten att betala med Klarna rekommenderar vi att du ställer in dina betalningsinställningar för att ta betalt manuellt och att du väntar på att ta betalt tills dess att ordern är distribuerad. Om du använder det här arbetsflödet får kunden sin betalningslänk i samband med att de tar emot sin order, och de 14 dagarna som kunden har på sig för att betala måste matcha de 14 dagarna de har för att bestämma sig för att behålla ordern. Förutom manuell betalning är tydlig kommunikation gällande dina leveranstider ett värdefullt verktyg för att säkerställa att köpare känner till eventuella problem som inte kan justeras perfekt med denna betalningsmetod.

Du kan ändra hur du hämtar betalningar i dina betalningsinställningar. Om du väljer att hämta betalningar manuellt gäller detta alla betalningar, inte bara från Klarna. Om du hämtar in en betalning inom 7 dagar efter en order upphör betalningen och blir ogiltig.

Klarna Pay Later kundupplevelse

Observera: Klarna Pay Later är endast tillgängligt för kunder i Österrike, Danmark, Finland, Tyskland, Nederländerna, Norge, Sverige och Storbritannien.

När kunden väljer Klarna Pay Later omdirigeras de till Klarna hemsida så att de kan välja när de ska betala för sin order.

Om en kund oavsiktligt överlåter det återstående saldot direkt till dig istället för Klarna måste du avbryta och återbetala ordern. Byt sedan ordern med ett duplicerat orderutkast markerat som betalt (eftersom hela beloppet redan har betalats ut till dig av kunden) och arkivera ordern. Detta gör det möjligt för Klarna att få en återbetalning och annullera sin egen faktura. Det säkerställer också att din försäljningsstatistik och din lagernivå återgår till att få rätt siffror.

Om du inte följer denna process fortsätter Klarna att be kunden om betalningen som saknas. Din kund debiteras en extra avgift om de väljer en längre tidsperiod för att betala för sin order.

Klarna Pay Now

Obs! Klarna Pay Later är tillgängliga för handlare i Tyskland och Österrike som säljer i euro och till handlare i Sverige som säljer i svenska kronor eller euro.

Klarna Pay Now låter kunderna betala för sina beställningar med hjälp av sina internetbankuppgifter. Klarna Pay Now ansluts till kundens bankkonto och pengarna debiteras omedelbart från deras bankkonto. Du kommer att få pengarna vid nästa utbetalning.

Ta emot betalningar manuellt med Klarna Pay Now

Du kan ta emot dina auktoriserade betalningar manuellt från Klarna Pay Now. Om du har konfigurerat dina inställningar för att samla in pengar manuellt, kommer du inte automatiskt ta emot pengar för ordrar som betalats med Klarna Pay Now. För att få betalt, ta hand om betalningen manuellt så snart den är auktoriserad. När du tar hand om din betalning manuellt debiteras transaktionsavgiften Shopify Payments baserat på det belopp som tagits emot vid den tiden.

Klarna Pay Now kundupplevelse

Obs: Klarna Pay Now är endast tillgängligt för kunder i Österrike, Danmark, Finland, Tyskland, Nederländerna, Norge, Sverige och Storbritannien.

När kunden väljer Klarna Pay Now omdirigeras de till Klarna hemsida för att betala för sin order. Webbplatsen för Klarna uppmanar din kund att registrera sig med sina inloggningsuppgifter om personen i fråga använder detta betalningsalternativ för första gången eller att logga in på sitt konto och använda sitt länkade bankkonto för att betala för ordern.

Klarna Slice It

Obs: Klarna Slice It är endast tillgängligt för handlare i Sverige som säljer i svenska kronor eller euro.

Med Klarna Slice It kan du erbjuda dina kunder möjligheten att betala med finansiering. Kunderna betalar det belopp som ska betalas i omgångar under 6 till 36 månader, med eller utan ränta. Klarna Slice It täcker alla bedrägerier och finansiella risker som uppstår när du erbjuder dina kunder möjligheten att betala över en längre tidsperiod.

Hämta in betalningar manuellt med Klarna Slice It

Du kan ta emot dina auktoriserade betalningar manuellt från Klarna Slice It. Om du har konfigurerat dina inställningar för att samla in pengar manuellt, får du inte automatiskt ta emot pengar för ordrar som betalas med Klarna Slice It. För att få betalt, ta hand om betalningen manuellt så snart den är auktoriserad. När du tar hand om din betalning manuellt debiteras transaktionsavgiften Shopify Payments baserat på det belopp som tagits emot vid den tiden.

Klarna Slice It kundupplevelse

Obs: Klarna Slice It är endast tillgängligt för kunder i Österrike, Danmark, Finland, Tyskland, Nederländerna, Norge, Sverige och Storbritannien.

När kunden har valt Klarna Slice It omdirigeras de till Klarnas webbplats för att välja vilken avbetalning de vill använda för att betala för sin order.

En kreditkontroll kommer att genomföras för att bedöma om din kund är berättigad till finansiering och vilka deras tillgängliga månatliga avbetalningsalternativ är. De faktiska betalningarna kommer att genomföras vid ett senare tillfälle. Betalningarna sker via Klarna-appen eller kundportalen via en annan betalningsmetod, till exempel ett kreditkort. Dina kunder kan också välja att länka ett bankkonto till sitt Klarna-konto.

Vissa extra kostnader kan tillkomma för din kund om de väljer Klarna Slice It. Besök Klarna hemsida för att få reda på mer om tilläggsavgifter.