Klarna-betalningar

Klarna är en direkt och säker betalningsmetod som erbjuder flera betalningsalternativ för Shopify Payments. Klarna är endast tillgängligt för handlare i följande länder eller regioner:

• Österrike
  • Tyskland
  • Sverige

Med Klarna Betala senare, Klarna Betala nu och Klarna Dela upp kan dina kunder välja att betala för sina ordrar med ett antal olika alternativ. Med dessa betalningsalternativ kan kunderna betala omedelbart, via faktura eller via avbetalningar med direktdebitering eller kreditkort. Med hjälp av Klarna på Shopify Payments får dina kunder en säker och enkel betalningsprocess i kassan.

Aktivera Klarna

Betalningsalternativen för Klarna aktiveras som standard när du ställer in Shopify Payments. Klarna granskar ditt företag innan du kan ta emot betalningar via deras betalningsalternativ. När Klarna har godkänt ditt företag kan kunder betala med hjälp av Klarna.

Du kan när som helst justera vilka Klarna alternativ som är tillgängliga för kunder.

Steg:

Betalningar med Klarna

När en kund gör en beställning och använder ett betalningsalternativ från Klarna betalas pengarna ut till dig med din nästa utbetalning av Shopify Payments.

Klarna fungerar på annat sätt med Shopify Payments än den vanliga betalningsprocessen. Om en kund till exempel betalar med Klarna Pay Later kommer de att komma till Klarnas betalningssida för att skapa ett nytt konto eller logga in på ett befintligt konto. Betalningarna hanteras direkt inom Klarnas gränssnitt och inte via din butikskassa. Om kunden har några problem eller frågor måste de kontakta Klarna direkt. Du får betalt som vanligt inom Shopify Payments.

Om du återbetalar en transaktion som behandlas av Klarna återbetalas inte handläggningsavgiften du debiterats av Shopify Payments. Transaktionsavgifterna från tredje part varierar beroende på faktureringsplan för din butik. För mer information om prissättning, se Shopifys prissättningssida för Sverige eller Shopifys prissättningssida för Tyskland.

Klarna tillåter att återbetalningar behandlas inom 180 dagar från det att en order ursprungligen debiterades. Om 180 dagar har passerat från datumet för den ursprungliga debiteringen är det inte längre möjligt att återbetala via ett Klarna-betalningsalternativ. Om du vill återbetala en order efter 180 dagar, bör du arbeta med kunden för att återbetala pengarna till dem med hjälp av en extern tjänst.

Om en chargeback öppnas mot en order, uppmuntras kunden att kontakta dig direkt. Klarna kontaktar kunden om en tvist inte har lösts efter 21 dagar. Klarna kontaktar dig sedan via e-post angående tvisten och ger dig endast Klarna-ordernumret. Du kan använda Klarna-ordernumret i din Shopify-administratör för att hitta din order. Du har sju dagar på dig att svara på tvistaviseringen från Klarna. Om du vill veta mer om chargebacks med Klarna, se Klarnas köparskyddspolicy.

Regioner där kunder kan betala med Klarna

Klarna-betalningsalternativ visas i kassan för kunder i följande länder eller regioner:

• Österrike
  • Danmark
  • Finland
  • Tyskland
  • Nederländerna
  • Sverige
  • Storbritannien

Klarna Pay Later

Klarna Pay Later är en faktureringsmetod för Shopify Payments. När en kund väljer Klarna Pay Later som betalningsmetod, accepterar de att betala för inköpet vid ett senare tillfälle. Kunden kan ibland välja mellan en tvåveckors eller en tvåmånaders återbetalningstidsplan. Klarna betalar omedelbart ordern och pengarna ingår i din nästa utbetalning från Shopify Payments.

Regioner som kan ta emot betalningar med Klarna Betala senare

Klarna Betala senare är tillgängligt för handlare i Österrike och Tyskland som säljer i euro och för handlare i Sverige som säljer i svenska kronor eller euro.

Ta emot betalningar manuellt med Klarna Pay Later

I dina betalningsinställningar kan du välja att ta betalt automatiskt när en order läggs eller att ta emot betalning manuellt inom 28 dagar efter det att en order har lagts. Som standard hämtas dina betalningar automatiskt. När du tar emot en betalning får du pengarna omedelbart av Klarna och en länk skickas till kunden via e-post. Kunden använder länken för att betala Klarna för sin order. De har upp till 14 dagar på sig att betala beroende på erbjudandet i kassan.

Efter att ha fått sin order har kunden också upp till 14 dagar på sig att bestämma om de vill behålla den, baserat på Klarnas köparskyddspolicy. Ställ in dina betalningsinställningar för att ta betalt manuellt och vänta med att ta betalt tills dess att ordern är distribuerad, om du erbjuder dina kunder möjligheten att betala med Klarna. Om du använder det här arbetsflödet får kunden sin betalningslänk i samband med att de tar emot sin order, och de 14 dagarna som kunden har på sig för att betala måste matcha de 14 dagarna de har för att bestämma sig för att behålla ordern. Förutom manuell betalning är tydlig kommunikation gällande dina leveranstider ett värdefullt verktyg för att säkerställa att kunder känner till eventuella problem som inte kan justeras perfekt med denna betalningsmetod.

Du kan ändra hur du tar emot betalningar i betalningsavsnittet i din Shopify-admin.Alternativet att ta betalt manuellt gäller alla betalningar, inte bara de från Klarna.

Från den tidpunkt då beställningen görs har du fram till midnatt UTC på den 28:e kalenderdagen från det att beställningen för att ta betalt. Om du inte tar betalt inom den tiden, upphör betalningen och blir ogiltig.

Om en kund lägger en order den 1 januari kl. 14.00, löper auktoriseringsperioden för betalning ut den 28 januari vid midnatt UTC.

Klarna Pay Later kundupplevelse

När kunden väljer Klarna Pay Later omdirigeras de till Klarna hemsida så att de kan välja när de ska betala för sin order.

Om en kund oavsiktligt överlåter det återstående saldot direkt till dig istället för Klarna måste du avbryta och återbetala ordern. Byt sedan ordern med ett duplicerat orderutkast markerat som betalt (eftersom hela beloppet redan har betalats ut till dig av kunden) och arkivera ordern. Detta gör det möjligt för Klarna att få en återbetalning o Detta gör det möjligt för Klarna att få en återbetalning o Det säkerställer också att din försäljningsstatistik och din lagernivå återgår till att få rätt siffror.

Om du inte följer denna process fortsätter Klarna att be kunden om betalningen som saknas. Din kund debiteras en extra avgift om de väljer en längre tidsperiod för att betala för sin order.

Klarna Betala direkt

Klarna Pay Now låter kunderna betala för sina ordrar med hjälp av sina internetbankuppgifter. Klarna Pay Now ansluts till kundens bankkonto och pengarna debiteras omedelbart från deras bankkonto. Du kommer att få pengarna vid nästa utbetalning.

Regioner som kan ta emot betalningar med Klarna Betala nu

Klarna Pay Now är endast tillgänglig för handlare i Österrike som säljer i euro och för handlare i Sverige som säljer i svenska kronor eller i euro.

Ta emot betalningar manuellt med Klarna Pay Now

Du kan ta emot dina auktoriserade betalningar manuellt från Klarna Pay Now. Om du har konfigurerat dina inställningar för att samla in pengar manuellt, kommer du inte automatiskt ta emot pengar för ordrar som betalats med Klarna Pay Now. För att få betalt, ta hand om betalningen manuellt så snart den är auktoriserad. När du tar hand om din betalning manuellt debiteras transaktionsavgiften för Shopify Payments baserat på det belopp som tagits emot vid den tiden.

Klarna Pay Now kundupplevelse

När kunden väljer Klarna Pay Now omdirigeras de till Klarna hemsida för att betala för sin order. Webbplatsen för Klarna uppmanar din kund att registrera sig med sina inloggningsuppgifter om personen i fråga använder detta betalningsalternativ för första gången eller att logga in på sitt konto och använda sitt länkade bankkonto för att betala för ordern.

Klarna Dela upp

Med Klarna Slice It kan du erbjuda dina kunder möjligheten att betala med finansiering. Kunderna betalar det belopp som ska betalas i omgångar under 6 till 36 månader, med eller utan ränta. Klarna Slice It täcker alla bedrägerier och finansiella risker som uppstår när du erbjuder dina kunder möjligheten att betala över en längre tidsperiod.

Regioner som kan ta emot betalningar med Klarna Dela upp

Klarna Dela upp är endast tillgängligt för handlare i Sverige som säljer i svenska kronor eller euro.

Hämta in betalningar manuellt med Klarna Slice It

Du kan ta emot dina auktoriserade betalningar manuellt från Klarna Dela upp. Om du har konfigurerat dina inställningar för att samla in pengar manuellt, får du inte automatiskt ta emot pengar för ordrar som betalas med Klarna Dela upp. För att få betalt, ta hand om betalningen manuellt så snart den är auktoriserad. När du tar hand om din betalning manuellt debiteras transaktionsavgiften från tredje part baserat på det belopp som tagits emot vid den tiden.

Klarna Slice It kundupplevelse

När kunden har valt Klarna Slice It omdirigeras de till Klarnas webbplats för att välja vilken avbetalning de vill använda för att betala för sin order.

En kreditkontroll kommer att genomföras för att bedöma om din kund är berättigad till finansiering och vilka deras tillgängliga månatliga avbetalningsalternativ är. De faktiska betalningarna kommer att genomföras vid ett senare tillfälle. Betalningarna sker via Klarna-appen eller kundportalen via en annan betalningsmetod, till exempel ett kreditkort. Dina kunder kan också välja att länka ett bankkonto till sitt Klarna-konto.

Vissa extra kostnader kan tillkomma för din kund om de väljer Klarna Slice It. Besök Klarna hemsida för att få reda på mer om tilläggsavgifter.