Klarna-betalinger

Klarna tilbyr betalingsalternativer for Shopify Payments som er tilgjengelige for forhandlere i Sverige og Tyskland. Med Klarna Betal senere, Klarna Betal nå og Klarna Del opp, kan kundene dine velge å betale for bestillingene sine med en rekke alternativer. Disse betalingsalternativene lar kunder betale umiddelbart, med faktura eller med avdrag ved hjelp av direkte trekk eller kredittkort. Ved å bruke Klarna gjennom Shopify Payments får kundene dine en trygg og enkel handleopplevelse.

Klarna-krav

De ulike Klarna-tjenestene har ulike krav.

For å aktivere Klarna Betal senere for nettbutikken må du være en forhandler i Tyskland som mottar utbetalinger i euro, eller en forhandler i Sverige som mottar utbetalinger i svenske kroner eller euro. I begge tilfeller må forhandleren også bruke Shopify Payments.

Klarnas betalingsalternativer vises bare i euro (EUR) i kassen til kunder i Østerrike, Finland, Tyskland og Nederland. Hvis kundene dine er i Danmark, Sverige eller Storbritannia, kan de ikke handle i EUR. Kunder i disse landene må bruke sin lokale valuta.

For å aktivere Klarna Betal nå eller Klarna Del opp for nettbutikken må du være en forhandler i Sverige som mottar utbetalinger i svenske kroner eller euro, med Shopify Payments.

Aktiver Klarna

Klarnas betalingsalternativer er aktivert som standard når du setter opp Shopify Payments. Klarna vurderer butikken din før du kan godta betalinger gjennom deres betalingsalternativer. Etter at Klarna har godkjent butikken din, kan kundene betale med Klarna.

Du kan når som helst endre hvilke Klarna-alternativer som er tilgjengelige for kundene.

Steg:

1. Hvis Shopify Payments ikke er satt opp ennå, klikker du på Fullfør kontooppsett og fullfører registreringssiden. 3. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer. 4. I Betalingsalternativer bytter du betalingsalternativene du vil endre. 5. Klikk på Lagre

Betalinger med Klarna

Når en kunde legger inn en bestilling og bruker en Klarna-betalingsmetode til å betale, blir pengene utbetalt på den neste Shopify Payments-utbetalingen din.

Hvis du refunderer en transaksjon som er behandlet med Klarna, får du ikke refusjon for behandlingsavgiftene fra Shopify Payments. Transaksjonskostnadene varierer basert på hvilket abonnement du har. For mer informasjon om prising, se Shopify-prissiden for Sverige eller Shopify-prissiden for Tyskland.

Hvis en tilbakebetaling åpnes mot bestilling blir kunden oppfordret til å ta kontakt med deg direkte. Klarna kontakter kunden hvis tvisten ikke er løst etter 21 dager. Klarna kontakter deg deretter på e-post om tvisten. Du har 7 dager på å svare på denne tvistmeldingen fra Klarna. Du kan finne ut mer om tilbakebetalinger med Klarna under Klarnas retningslinjer for kjøperbeskyttelse.

Klarna Pay Later

Klarna Pay later er en fakturabetalingsmåte for Shopify Payments. Når en kunde velger Klarna Pay Later senere som betalingsmåte, godtar de å betale for kjøpet på et senere tidspunkt. Kunden kan noen ganger velge mellom to uker eller en betalingsplan for to måneder. Klarna betaler for bestillingen umiddelbart, og pengene inkluderes i den neste Shopify Payments-utbetalingen din.

Innhente betalinger manuelt med Klarna Pay Later

I betalingsinnstillingene kan du velge å sende betalinger automatisk når en bestilling legges inn, eller å registrere dem manuelt innen syv dager etter en bestilling. Som standard registreres betalingene automatisk. Når du sender inn en betaling, utbetales midlene til deg umiddelbart av Klarna, og en kobling sendes til kunden. Kunden bruker koblingen til å betale Klarna for bestillingen. De har opptil 14 dager å betale, avhengig av tilbudet deres i kassen.

Etter å ha mottatt bestillingen, har en kunde dessuten opptil 14 dager på å avgjøre om de vil beholde produktet, basert på Klarnas betingelser for kjøperbeskyttelse. Hvis du tilbyr kundene dine muligheten til å betale med Klarna, anbefaler vi at du setter betalingsinnstillingene til å innhente betalinger manuelt, og at du venter med å innhente en betaling frem til etter at bestillingen er oppfylt. Hvis du bruker denne arbeidsflyten, mottar kunden betalingskoblingen deres rundt samtidig som de mottar bestillingen, og de 14 dagene de har på seg til å betale passer sammen med de 14 dagene de må bestemme seg for å beholde bestillingen. I tillegg til manuell betalingsinnhenting, kan du ved å tydelig kommunisere frakttidene dine sikre at kjøperne er klar over eventuelle problemer som kanskje ikke samsvarer med denne betalingsmåten.

Du kan endre måten du innhenter betalinger på i betalingsinnstillingene. Valg av manuell innhenting gjelder for alle betalinger, ikke bare de fra Klarna. Hvis du ikke innhenter en betaling innen 7 dager etter en bestilling, utløper betalingen og blir ugyldig.

Klarna Pay Later-kundeopplevelse

Når kunden velger Klarna Pay Later, omdirigeres kunden til Klarnas nettsted for å velge når bestillingen skal betales.

Hvis en kunde ved et uhell overfører den gjenværende saldoen direkte til deg i stedet for til Klarna, må du avbryte og refundere bestillingen. Deretter erstatter du bestillingen med et duplisert bestillingsutkast merket som betalt (siden hele beløpet allerede er betalt av kunden) og arkiverer bestillingen. Da kan Klarna motta refusjon og avbryte sin egen faktura. Da vil også salgsstatistikken og lagerbeholdningen vises med riktige tall.

Hvis du ikke følger denne prosessen, fortsetter Klarna å forfølge kunden for de manglende midlene. Kunden din belastes en ekstra avgift hvis vedkommende velger en lengre tidsperiode for å betale for bestillingen.

Klarna Betal nå

Klarna Betal nå lar kundene betale for bestillingen sin gjennom nettbanken. Klarna Betal nå belaster kundens bankkonto, og midlene blir umiddelbart trukket fra bankkontoen deres. Du vil motta pengene på den neste utbetalingen din.

Innhente betalinger manuelt med Klarna Pay Now

Du kan manuelt godkjenne de autoriserte Klarna Pay Now-betalingene dine. Hvis du har konfigurert innstillingene til å godkjenne beløp manuelt, mottar du ikke penger automatisk fra bestillinger som er betalt med Klarna Pay Now. For å få betaling må du godkjenne betalingen manuelt så snart den er autorisert. Når du godkjenner betalingen manuelt, blir du belastet med et Shopify Payments-transaksjonsgebyr basert på beløpet som ble godkjent på tidspunktet.

Klarna Pay Now-kundeopplevelse

Etter kunden velger Klarna Betal nå, blir de omdirigert til Klarnas nettsted for å betale for bestillingen. Klarnas nettsted ber kunden om å registrere seg med sin påloggingsinformasjon hvis vedkommende bruker dette betalingsalternativet for første gang, eller logge på kontoen og bruke den tilknyttede bankkontoen til å betale for bestillingen.

Klarna Del opp

Med Klarna Del opp kan du tilby kundene dine muligheten til å betale med finansiering. Kunder betaler det skyldige beløpet i avdrag over 6 til 36 måneder, med eller uten renter. Klarna Del opp dekker all svindel og finansiell risiko som oppstår når du tilbyr kundene muligheten til å betale over tid.

Innhent betalinger manuelt med Klarna Del opp

Du kan manuelt godkjenne de autoriserte Klarna Slice It-betalingene dine. Hvis du har konfigurert innstillingene til å godkjenne beløp manuelt, mottar du ikke penger automatisk fra bestillinger som er betalt med Klarna Slice It. For å få betaling må du godkjenne betalingen manuelt så snart den er autorisert. Når du godkjenner betalingen manuelt, blir du belastet med et Shopify Payments-transaksjonsgebyr basert på beløpet som ble godkjent på tidspunktet.

Kundeopplevelse for Klarna Del opp

Etter kunden velger Klarna Finansiering, blir de omdirigert til Klarnas nettsted for å velge hvilke avdrag de vil bruke til å betale for bestillingen.

Det gjøres en kredittsjekk for å vurdere om kunden er kvalifisert for finansiering, og hvilke avdragsmuligheter de har. De faktiske betalingene vil hentes inn på et senere tidspunkt. Betalingene gjøres i Klarna-appen eller kundeportalen gjennom en annen betalingsmetode, for eksempel et kredittkort. Kundene kan også velge å koble en bankkonto til sin Klarna-konto.

Det kan medføre noen tilleggskostnader for kunder som velger Klarna Finansiering. For å finne ut mer om tilleggskostnader, besøk Klarnas nettsted.