Klarna-betalinger

Klarna er en direkte og sikker betalingsmåte som tilbyr flere betalingsmåter for Shopify Payments. Klarna er bare tilgjengelig for forhandlere i følgende land eller regioner:

• Østerrike
  • Tyskland
  • Sverige

Med Klarna Betal senere, Klarna Betal nå og Klarna Del opp, kan kundene dine velge å betale for bestillingene sine med en rekke alternativer. Disse betalingsalternativene lar kunden betale umiddelbart, med faktura eller med avbetalinger gjennom et debet- eller kredittkort. Ved å bruke Klarna gjennom Shopify-betalinger får kundene en trygg og enkel betalingsopplevelse.

Aktiver Klarna

Klarnas betalingsalternativer er aktivert som standard når du konfigurerer Shopify Payments. Klarna vurderer virksomheten din før du kan godta betalinger gjennom deres betalingsalternativer. Når Klarna har godkjent virksomheten, kan kundene betale med Klarna.

Du kan når som helst endre hvilke Klarna-alternativer som er tilgjengelige for kundene.

Steg:

Betalinger med Klarna

Når en kunde legger inn en bestilling og bruker en Klarna-betalingsmetode til å betale, blir pengene utbetalt på den neste Shopify Payments-utbetalingen din.

Klarna fungerer annerledes med Shopify Payments enn den vanlige betalingsprosessen. Hvis en kunde for eksempel betaler med Klarna Betal senere, sendes de til Klarnas betalingsside for å opprette en ny konto eller logge inn på en eksisterende. Betalingen håndteres direkte i Klarnas grensesnitt, og ikke gjennom butikkens kasse. Hvis kunden har noen problemer eller spørsmål, må de kontakte Klarna direkte. Du får betalt som vanlig med Shopify Payments.

Hvis du refunderer en transaksjon som er behandlet med Klarna, blir ikke behandlingsgebyret som belastes deg av Shopify Payments refundert. Tredjepartstransaksjonsgebyrer varierer basert på hvilket abonnement butikken din har. For mer informasjon om prising, se Shopify-prissiden for Sverige eller Shopify-prissiden for Tyskland.

Klarna tillater at refusjoner behandles innen 180 dager etter den innledende belastningen for en bestilling. Hvis det har gått 180 dager fra datoen for den innledende belastningen, er det ikke lenger mulig å refundere gjennom Klarna-betalingsalternativet. Hvis du vil refundere en bestilling etter 180 dager, må du ta kontakt med kunden for å returnere midlene til dem gjennom en ekstern tjeneste.

Hvis en tilbakebetaling åpnes mot en bestilling, oppfordres kunden til å kontakte deg direkte. Klarna kontakter kunden dersom tvisten ikke løses etter 21 dager. Klarna kontakter deg deretter på e-post om tvisten, og gir deg kun Klarna-ordrenummeret. Du kan bruke Klarna-ordrenummeret i Shopify-administrator for å finne bestillingen. Du har 7 dager på deg til å svare på tvistevarselet fra Klarna. For å finne ut mer om tilbakebetalinger med Klarna kan du se Klarnas retningslinjer for kjøperbeskyttelse.

Regioner der kundene kan betale med Klarna

Klarna-betalingsalternativer vises i kassen for kunder i følgende land eller regioner:

• Østerrike
  • Danmark
  • Finland
  • Tyskland
  • Nederland
  • Sverige
  • Storbritannia

Klarna Betal Senere

Klarna Betal senere er en fakturabetalingsmåte for Shopify Payments. Når en kunde velger Klarna Betal senere som betalingsmåte, godtar de å betale for kjøpet på et senere tidspunkt. Kunden kan noen ganger velge mellom en tilbakebetalingsplan over to uker eller to måneder. Klarna betaler for bestillingen umiddelbart, og midlene inkluderes i din neste utbetaling fra Shopify Payments.

Regioner som kan motta betalinger ved hjelp av Klarna Betal senere

Klarna Betal senere er tilgjengelig for forhandlere i Østerrike og Tyskland som selger i euro, og til forhandlere i Sverige som selger i svenske kroner eller euro.

Innhente betalinger manuelt med Klarna Betal senere

I betalingsinnstillingene kan du velge å innhente betalinger automatisk når en bestilling legges inn, eller du kan sende beløpet til godkjenning manuelt innen 28 dager etter en bestilling. Som standard innhentes betalingene automatisk. Når du innhenter en betaling vil midlene umiddelbart overføres til deg fra Klarna, og en kobling sendes til kunden på e-post. Kunden bruker koblingen til å betale Klarna for bestillingen. De har opptil 14 dager på å betale, avhengig av valgt tilbud i kassen.

Etter å ha mottatt bestillingen, har en kunde dessuten opptil 14 dager på å avgjøre om de vil beholde produktet, basert på Klarnas betingelser for kjøperbeskyttelse. Hvis du tilbyr kundene dine muligheten til å betale med Klarna, må du angi betalingsinnstillingene til å innhente betalinger manuelt og vente med å innhente en betaling til etter bestillingen er sluttført. Hvis du bruker denne arbeidsflyten, mottar kunden betalingskoblingen deres rundt samtidig som de mottar bestillingen, og de 14 dagene de har på seg til å betale passer sammen med de 14 dagene de må bestemme seg for å beholde bestillingen. I tillegg til manuell betalingsinnhenting, kan du ved å tydelig kommunisere frakttidene dine sikre at kjøperne er klar over eventuelle problemer som kanskje ikke samsvarer med denne betalingsmåten.

Du kan endre måten du innhenter betalinger på i Betalinger-seksjonen i Shopify-administrator. Alternativet for manuell innhenting gjelder for alle betalinger, ikke bare betalinger fra Klarna.

Fra tidspunktet bestillingen legges inn har du frem til midnatt (UTC) på den 28. kalenderdagen fra bestillingen ble lagt inn til å samle inn betalingen. Hvis du ikke samler inn betalingen i tide, vil den utløpe og blir annullert.

Hvis en kunde for eksempel legger inn en bestilling 1. januar kl. 14.00 utløper betalingsautorisasjonsperioden 28. januar ved midnatt (UTC).

Klarna Betal senere-kundeopplevelse

Når kunden velger Klarna Betal senere, omdirigeres kunden til Klarnas nettsted for å velge når bestillingen skal betales.

Hvis en kunde ved et uhell overfører den gjenstående saldoen direkte til deg i stedet for Klarna, må du kansellere og refundere bestillingen. Deretter erstatter du bestillingen med et kopiert bestillingsutkast markert som betalt (fordi hele beløpet allerede er betalt til deg av kunden) og arkiverer bestillingen. Dette gjør at Klarna mottar en refusjon og kansellerer deres faktura. Det sikrer også din salgsstatistikk og lagerbeholdning returneres til riktig antall.

Hvis du ikke følger denne prosessen, fortsetter Klarna å forfølge kunden for de manglende midlene. Kunden din belastes en ekstra avgift hvis vedkommende velger en lengre tidsperiode for å betale for bestillingen.

Klarna Betal Nå

Klarna Betal nå lar kundene betale for bestillingen sin gjennom nettbanken. Klarna Betal nå belaster kundens bankkonto, og midlene blir umiddelbart trukket fra bankkontoen deres. Du vil motta pengene på den neste utbetalingen din.

Regioner som kan motta betalinger med Klarna Betal Nå

Klarna Betal Nå er bare tilgjengelig for forhandlere i Østerrike som selger i euro, og for forhandlere i Sverige som selger i svenske kroner eller euro.

Innhente betalinger manuelt med Klarna Betal nå

Du kan manuelt godkjenne de autoriserte Klarna Betal nå-betalingene dine. Hvis du har konfigurert innstillingene til å godkjenne beløp manuelt, mottar du ikke penger automatisk fra bestillinger som er betalt med Klarna Pay Now. For å få betaling må du godkjenne betalingen manuelt så snart den er autorisert. Når du godkjenner betalingen manuelt, blir du belastet med et Shopify Payments-transaksjonsgebyr basert på beløpet som ble godkjent på tidspunktet.

Klarna Betal nå-kundeopplevelse

Etter kunden velger Klarna Betal nå, blir de omdirigert til Klarnas nettsted for å betale for bestillingen. Klarnas nettsted ber kunden om å registrere seg med sin påloggingsinformasjon hvis vedkommende bruker dette betalingsalternativet for første gang, eller logge på kontoen og bruke den tilknyttede bankkontoen til å betale for bestillingen.

Klarna Finansiering

Med Klarna Finansiering kan du tilby kundene muligheten til å betale med finansiering. Kundene betaler det forfalte beløpet i avdrag over 6 til 36 måneder, med eller uten renter. Klarna Finansiering dekker all svindel og økonomisk risiko som oppstår når du tilbyr kundene dine muligheten til å betale over tid.

Regioner som kan motta betalinger med Klarna Finansering

Merk: Klarna Finansiering er kun tilgjengelig for forhandlere i Sverige, som selger i svenske kroner eller euro.

Innhent betalinger manuelt med Klarna Del opp

Du kan manuelt godkjenne de autoriserte Klarna Finansiering-betalingene dine. Hvis du har konfigurert innstillingene til å godkjenne beløp manuelt, mottar du ikke penger automatisk fra bestillinger som er betalt med Klarna Finansiering. For å få betaling må du godkjenne betalingen manuelt så snart den er autorisert. Når du sender beløp manuelt til godkjenning blir du belastet tredjepartstransaksjonsgebyret basert på beløpet som godkjennes.

Kundeopplevelse for Klarna Del opp

Etter kunden velger Klarna Finansiering, blir de omdirigert til Klarnas nettsted for å velge hvilke avdrag de vil bruke til å betale for bestillingen.

Det gjøres en kredittsjekk for å vurdere om kunden er kvalifisert for finansiering, og hvilke avdragsmuligheter de har. De faktiske betalingene vil hentes inn på et senere tidspunkt. Betalingene gjøres i Klarna-appen eller kundeportalen gjennom en annen betalingsmetode, for eksempel et kredittkort. Kundene kan også velge å koble en bankkonto til sin Klarna-konto.

Det kan medføre noen tilleggskostnader for kunder som velger Klarna Finansiering. For å finne ut mer om tilleggskostnader, besøk Klarnas nettsted.