Købsordrer

Stocky-appen hjælper dig med at behandle, redigere og modtage købsordrer.

Opret en købsordre

Hvis du opretter en købsordre ved hjælp af et forslag fra Stocky, skal du vælge det antal dage, du vil have, at din lagerbeholdning skal kunne holde. Du kan genoprette købsordrer på et senere tidspunkt i processen.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Købsordrer > Ny købsordre i Stocky.
  2. Vælg den forhandler eller leverandør, som købsordren er til. En leverandør er en gruppe af forhandlere. Hvis du vil oprette en købsordre med flere forhandlere, skal du derfor først oprette en ny leverandør.
  3. Vælg oprettelsestypen for købsordren. Du kan enten starte med en tom købsordre eller en købsordre, der er baseret på Stockys forslag.

Rediger en købsordre

Du kan tilføje, redigere eller fjerne alle varer i en købsordre eller ændre prognoseindstillingerne.

Brug formularen Tilføj produkter i købsordren for at tilføje en vare.

Hvis du vil ændre antallet af en vare, skal du klikke på kolonnen Antal, som giver dig mulighed for at foretage ændringer.

Du kan tilføje eller opdatere alle varepriser ved at klikke i kolonnen Kostpris. Du kan også ændre prognosetypen og justere prognosens parametre i formularen Tilføj produkter.

Send købsordren til din leverandør

Du kan sende en købsordre til en leverandør på flere måder:

• Send en PDF-fil med købsordren direkte fra Stocky via mail. Du kan også vedhæfte købsordren som en CSV-fil.
  • Download købsordren, og send din kopi af den manuelt via mail.

Send købsordren direkte fra Stocky via mail

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Stocky.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Køb > Alle købsordrer i Stocky.

5. Klik på købsordrenummeret for den købsordre, du vil sende.

6. Klik på Send.

7. Gennemgå oplysningerne i dialogboksen Send købsordre, og angiv din mailadresse i feltet Svar.

8. Valgfrit: Markér Vedhæft CSV for også at sende oplysninger om din købsordre som en CSV-fil.

9. Klik på Send.

Download købsordren, og send via mail

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Stocky.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Køb > Alle købsordrer i Stocky.

5. Klik på købsordrenummeret for den købsordre, du vil sende.

6. Klik på Download, og vælg din foretrukne valgmulighed:

• PDF
    • Almindelig tekst
    • CSV

Når du har downloadet en kopi af din købsordre, kan du inkludere PDF- eller CSV-filen som en vedhæftet fil i en hvilken som helst almindelig mail, du sender til din leverandør. Hvis du har tilmeldt at downloade din købsordre som almindelig tekst, skal du kopiere og indsætte købsordreindholdet i selve mailen.

Bekræft købsordren

Klik på Bekræft, når din købsordre er klar. Når du klikker på Bekræft, markeres alle varerne i købsordren som "ikke leveret".

Modtagelse af købsordren i din butik

Når din nye lagerbeholdning er ankommet til din butik, kan du synkronisere den med Shopify ved at klikke på Modtag og synkroniser valgte. Hvis der mangler en vare, kan du synkronisere den på et senere tidspunkt ved at fjerne markeringen af varen, før du klikker på Modtag og synkroniser valgte. Hvis du vil ændre antallet af en vare, skal du klikke på kolonnen Antal, før du klikker på Modtag og synkroniser valgte.

Delvis modtagelse og restordrer

Hvis din leverandør har sendt et andet antal varer, end du forventede, eller nogle af varerne er blevet beskadigede undervejs, kan du delvist modtage en vare og afgive resten som en restordre.

Fremgangsmåde:

1. Klik på pileknappen i kolonnen Antal ud for varen.
  2. Vælg Delvis modtagelse i rullemenuen.
  3. Vælg det antal varer, du vil modtage som restordre på et senere tidspunkt.

Varen er nu opdelt i to rækker.

Modtag en ordre med en stregkodescanner

Du kan modtage varer i en købsordre ved hjælp af en standard USB-stregkodescanner.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Modtag med stregkodescanner i Stocky-appen.
  2. Scan hver vare for at øge det scannede antal. Du kan også opdatere antallet manuelt i afsnittet Modtag.
  3. Klik på Modtag scannede varer, når du har scannet alle dine varer. Klik på Modtag og synkroniser for at opdatere dine lagerniveauer i Shopify.

Rabatter

Hvis du vil føje en rabat til en købsordre, skal du klikke på Ny > Anden, og angive rabatten i feltet Kostpris. Du skal også tilføje en beskrivelse og et Antal af 1. Klik på Tilføj, når du er færdig.

Begrænsninger for lagerbeholdning

Stocky giver dig mulighed for at sætte begrænsninger for din lagerbeholdning, når du bruger funktionen "Prognose over købsordrer".

"Mindste ordre" er det mindste antal varer, som du skal bestille. Hvis din prognose over købsordrer f.eks. viser, at du skal bestille 67 af en vare, men minimumsordren er 100, føjes der 100 varer til købsordren.

"Mindste lagerbeholdning" er den mindste lagerbeholdning, som du skal have tilgængelig. Hvis du f.eks. har 40 stk. af en vare, som allerede er på lager, og din lagerbeholdning mindst skal være 100, vil din prognose over købsordrer foreslå, at du bestiller mindst 60.

"Største lagerbeholdning" er den største lagerbeholdning, som du kan have tilgængelig. Hvis din prognose over købsordrer f.eks. viser, at du skal bruge 30 stk. af en vare, men din lagerbeholdning højst kan være 20, føjes der 20 varer til købsordren.

Minimumsordren har altid forrang over maksimumordrer. Forestil dig f.eks., at din lagerbeholdning højst kan være 100, og at den mindst skal være 20. Hvis du har 90 varer på lager, foreslår prognosen over købsordrer, at du bestiller 20, selvom dette vil medføre en overstigning af din maksimale lagerbeholdning.

Typerne af efterspørgselsprognoser Fyld hylder, Fyld hylder (hvis under minimum) og Mål for lagerniveau har forrang over minimumsordre, når du bruger funktionen “Prognose over købsordrer”.

Angiv minimum- og maksimumværdier for din lagerbeholdning

1. Klik på Lokationer i Stocky-appen.
  2. Vælg en lokation.
  3. Angiv dine minimum- og maksimumværdier for din lagerbeholdning.

Angiv minimumsantal for ordrer

1. Klik på Forhandlere i Stocky-appen.
  2. Vælg en forhandler.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Ordrebegrænsninger.
  5. Angiv dit minimumsantal for ordrer.