Lokal henting for nettbestillinger

Du kan konfigurere dette alternativet for å la kundene hente nettbestillingene sine i detaljhandelen, utenfor butikken eller på et hvilket som helst sted du velger.

For å gjøre dette må du aktivere alternativet for lokal henting for hvert utsalgssted der kundene kan hente bestillingene sine.

Fraktprisen for lokal henting er satt til Gratis og kan ikke endres.

Hver hentebestilling krever at du eller et personalmedlem bekrefter at hver vare er på lager. Når du har bekreftet hver vare, kan du sende en varsling til kunden om at bestillingen er klar. Du kan også skrive ut en henteseddel som kan festes på bestillingen.

Når en kunde kommer for å hente bestillingen sin, må du endre bestillingsstatusen i Shopify fra ikke-behandlet til sluttført. Dette signaliserer til deg og personalet at bestillingen er hentet, og at ingen ytterligere handlinger er nødvendig.

Du kan legge til instruksjoner for henting og levering ved å administrere preferansene for hentestedene dine. Du kan for eksempel bruke henting til å tilby henting utenfor butikken. Når en kunde legger inn en bestilling på nett og ankommer butikken, kan du be dem ringe deg og deretter bringe bestillingen ut til dem.

Kvalifisering

For å bruke alternativet for lokal henting må butikken din oppfylle følgende krav:

Hvis du har spørsmål om kvalifikasjonskravene, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Betalingsopplevelsen

Når du har aktivert alternativet for lokal henting, kan kundene velge mellom Frakt og Henting i Leveringsmetode-seksjonen av kassen. Når de velger Henting, kan de velge stedet der de vil hente bestillingen.

Kundene vil kun se Hente-alternativet hvis de oppfyller følgende krav:

• Alle produktene i handlekurven er berettiget for henting i butikk.
  • Alle produkter er tilgjengelig i lagerbeholdning på et hentested.
  • Kunden velger ikke en ikke-støttet hurtigkassemetode. Hvis de velger en av de følgende i første steg i kassen, vil hentealternativet ikke være tilgjengelig for dem.

• Apple Pay
    • Google Pay
    • Amazon Pay
    • PayPal

Shop Pay er en støttet hurtigkassemetode for hentealternativet. Hvis en kunde bruker Shop Pay vil de få alternativet om henting.

En kunde kan ikke velge å få noen varer sendt og noen varer hentet på samme bestilling. Kunden må i stedet legge inn to separate bestillinger.

Før du konfigurerer lokal henting

Du må gjennomføre følgende før du kan tilby lokal henting:

Sett opp alternativet for lokal henting

Du må aktivere alternativet for lokal henting for hvert utsalgssted der kundene kan hente bestillingene sine.

Oppsettet innebærer å aktivere lokal henting, velge den forventede hentetiden som vises til kundene i kassen, og opgi eventuelle henteinstruksjoner i varselet Bestilling klar til henting.

Administrer innstillinger for et lokalt hentested

Innstillingene for hvert lokale hentested inneholder følgende:

• Aktiver eller deaktiver lokal henting.
  • Oppgi eventuelle instruksjoner eller informasjon knyttet til hentingen, for eksempel åpningstider eller en påminnelse til kunden om å ta med en kopi av bestillingsbekreftelsen. Informasjonen inkluderes i varselet som sendes når du forbereder en bestilling for henting.
  • Velg den estimerte hentetiden som skal vises til kunden i kassen. Du kan for eksempel velge Vanligvis klar på to timer.

Tilpass e-postvarsler for lokal henting

Som et ledd i lokal henting sendes det automatiske e-poster til kundene om statusen for deres bestilling.

Du kan tilpasse standardteksten i hvert varsel.

Kunder som velger å hente bestillingen sin mottar følgende e-postvarsler:

• Bestillingsbekreftelse
  • Bestillingen er klar for henting
  • Bestillingen er hentet

Tilpass Bestillingsbekreftelse-varselet

Eksempel på e-postbekreftelse

Tilpass Bestilling klar for henting-varselet

Eksempel på e-post om at produktene er klare for henting

Du kan tilpasse innholdet i Bestillingen er klar for henting-varselet for hver lokalisasjon.

Tilpass Bestillingen er hentet-varselet

Eksempel på e-post om at varene er hentet

Legg til Hjem-skjermfeltet for lokal henting

Hvis du legger til feltet for lokal henting på Hjem-skjermen, kan du raskt finne alle bestillinger som må forberedes for henting eller merkes som hentet.

Etter at du har lagt til feltet vil det vise antall bestillinger som må forberedes for henting. Du kan trykke på Lokal henting-feltet for å se bestillinger som krever din oppmerksomhet.

Steg:

1. Hjem-skjermen i Shopify POS-appen trykker du på Legg til felt.

2. Trykk på Handling.

3. Gå til Innfrielse > Se hentebestillinger.

4. Trykk på Legg til.

5. Hjem-skjermen trykker du på Ferdig.

Klargjør en bestilling for henting

Når en kunde har valgt henting i butikk og fullført kjøpet, må du eller et medlem av personalet sette av de bestilte varene og varsle kunden om at bestillingen er klar for henting.

Du kan konfigurere et e-postvarsel for å få beskjed når en kunde har lagt inn en bestilling.

Merk at du ikke kan endre lagerbeholdningsplasseringen til en bestilling etter at den er lagt inn. Hvis for eksempel en kunde feilaktig har valgt feil butikk, må de legge inn en ny bestilling og velge riktig sted.

Markere en bestilling som hentet

Når kunden henter bestillingen, må du endre statusen på bestillingen til Hentet.

Det er også god praksis å bekrefte bestillingsnummeret og kundens navn når de kommer for å hente bestillingen.