Lokal upphämtning för onlinebeställningar

Du kan ställa in alternativet för kunder att hämta sina onlineordrar i din detaljhandelsbutik, på trottoaren eller på vilken plats som helst som du väljer.

För att göra det, aktivera alternativet lokal upphämtning för varje plats där kunden kan hämta upp sin order.

Fraktkostnaden för lokal upphämtning är inställd på Gratis och kan inte ändras.

Varje upphämtningsorder kräver att du eller en anställd verifierar att varje artikel finns i lager. Efter att du har verifierat varje artikel kan du skicka en avisering till kunden om att ordern är klar. Du kan även skriva ut en följesedel att bifoga till ordern.

När en kund kommer för att hämta sin order måste du ändra orderstatusen i Shopify från ej distribuerad till distribuerad. Detta signalerar till dig och dina medarbetare att ordern har hämtats och att ingen ytterligare åtgärd krävs.

Du kan lägga till instruktioner för upphämtning och leverans genom att hantera inställningarna för upphämtningsplatser. Du kan till exempel använda hämtning för att erbjuda utkörning av ordern till trottoarkanten. När en kund lägger en order online och den anländer till din butik kan de ringa till dig och sedan kan du köra ut ordern till dem.

Behörighet

För att använda det lokala upphämtningsalternativ måste din butik uppfylla följande krav:

Kontakta Shopify-support om du har frågor om behörighetskrav.

Kassaupplevelse

När du har aktiverat alternativet lokal upphämtning kan dina kunder välja mellan Leverera och Upphämtning i avsnittet Leveransmetod i din kassa. När de väljer Hämta upp kan de välja den plats där de vill hämta upp sin order.

Kunderna ser alternativet Upphämtning endast om de uppfyller följande krav:

• Alla produkter i varukorgen är berättigade till att hämtas upp.
  • Alla produkter finns i lager vid en upphämtningsplats.
  • Kunden väljer inte en snabbkassametod som inte stöds. Om kunden väljer något av följande i det första steget i kassan är hämtningsalternativet inte tillgängligt.

• Apple Pay
    • Google Pay
    • Amazon Pay
    • Paypal

Shop Pay är en stödd snabbkassa-hämtningsmetod. Om en kund använder Shop Pay får de hämtningsalternativet.

En kund kan inte välja att få vissa varor skickade och vissa varor hämtade på samma order. Istället ska kunden lägga två separata ordrar. Om du använder ett tema som stöder hämtningstillgänglighet kan kunden se om en produkt är tillgänglig för hämtning innan denne lägger till produkten i varukorgen.

Innan du ställer in lokal upphämtning

Du måste slutföra följande innan du kan erbjuda lokal upphämtning:

Ställ in alternativet lokal upphämtning

Du måste aktivera alternativet lokal upphämtning för varje plats där kunden kan hämta upp sina order.

I konfigureringen ingår aktivering av lokal upphämtning, att välja uppskattad upphämtningstid som kunden ser i kassan, samt att ange valfria upphämtningsinstruktioner i aviseringen Order redo för upphämtning.

Hantera inställningar för lokal upphämtningsplats

I inställningarna för varje lokal upphämtningsplats ingår följande:

• Aktivering eller inaktivering av lokal upphämtning.
  • Att ange eventuella instruktioner eller information relaterad till upphämtningen, som exempelvis butikens öppettider eller en påminnelse till kunden om att ta med sig en kopia orderbekräftelsen. Informationen kommer att ingå i aviseringen som du skickar när du förbereder en order för upphämtning.
  • Val av uppskattad upphämtningstid att visa när kunden kommer till kassan. Du kan till exempel välja Vanligen redo inom 2 timmar.

Visa hämtningstillgänglighet för kunder

Med vissa teman kan du visa kunder huruvida en produkt är tillgänglig för lokal hämtning. På varje produktsida visar ett hämtningstillgänglighet-avsnitt om produkten finns tillgänglig samt den beräknade tidsramen för hämtning.

När du har aktiverat lokal upphämtning visar produktsidan om produkten finns tillgänglig för hämtning på en eller flera av dina lokala upphämtningsplatser. Informationen visas endast för produkter som finns i lager på minst en upphämtningsplats.

Om du har aktiverat lokal upphämtning för endast en plats visas plats och tillgänglig hämtning för den platsen. Kunder kan klicka på visa butiksinformation för att få veta mer om upphämtningsplatsen.

Om du har aktiverat lokal hämtning för mer än en plats visar avsnittet hämtningstillgänglighet plats och hämtningstillgänglighet för en av dina butiker. Kunder kan klicka på Kontrollera tillgänglighet i andra butiker för att kontrollera produktens tillgänglighet på alla dina platser som har hämtning aktiverat.

Den här funktionen finns för närvarande i Debut-temat. Om du använder en äldre version av Debut kan du uppdatera ditt tema för att automatiskt visa hämtningstillgänglighet i din butik.

Anpassa e-postaviseringar för lokal upphämtning

Som en del av den lokala upphämtningen skickas automatiskt e-postmeddelanden till kunderna om statusen för deras order.

Du kan anpassa standardtexten för varje avisering.

Kunder som väljer att hämta sina order får följande e-postaviseringar:

• Orderbekräftelse
  • Ordern är klar för upphämtning
  • Order upphämtad

Skräddarsy avisering om orderbekräftelse

Skräddarsy aviseringen Ordern är redo för upphämtning

Du kan skräddarsy innehållet i aviseringen Ordern är redo för upphämtning för varje plats.

Skräddarsy aviseringen Orden upphämtad

Lägg till panelen Startskärm för lokal hämtning

Om du lägger till panelen för lokal hämtning till din hemskärm kan du snabbt hitta alla ordrar som måste förberedas för hämtning eller markeras som hämtade.

När du har lagt till panelen kommer den att visa antalet ordrar som måste förberedas för upphämtning. Du kan trycka på panelen Lokal upphämtning för att se ordrarna som behöver din uppmärksamhet.

Steg:

1. Klicka på Lägg till brickastartskärmen i din Shopify POS-app.

2. Klicka på Åtgärd.

3. Gå till Distribution > Visa hämtningsorder.

4. Tryck på Lägg till.

5. Startskärmen trycker du på Klar.

Förbereda en order för upphämtning

När en kund har valt hämtning och slutfört sitt köp måste du eller en av dina medarbetare lägga undan ordervarorna och meddela kunden att ordern är klar för upphämtning.

Du kan ställa in en e-postavisering för att meddela dig när en kund har lagt en order.

Observera att du inte kan ändra lagerdistributionsplatsen för en order efter att den har gjorts. Om en kund exempelvis av misstag valde fel butik måste de lägga en ny order och välja rätt plats.

Obs: En order med lokal upphämtning kan redigeras antingen före eller efter det att du har förberett ordern. Du kan endast redigera order med lokal upphämtning i Shopify-administratören eller i Shopify-mobil, inte i POS-appen.

Markerar en order som hämtad

När en kund har hämtat sin order ändrar du orderns status till Distribuerad.

Det är också bra att bekräfta ordernumret och kundens namn när kunden kommer för att hämta sin order.

Obs! Om du har skrivit ut orderns hämtningsblankett kan du skanna QR-koden för att leta upp ordern.