Tjekliste til Shopify POS-lancering

Denne tjekliste indeholder hjælp og ressoucer til vigtige milepæle, når du lancerer på Shopify POS. Hvert emne indeholder yderligere kontekst- og ressourcelinks. Du kan eventuelt udskrive denne tjekliste eller downloade den som PDF-fil, så du kan bruge den under opsætningsprocessen.

Inden du kan lancere på Shopify POS, skal du migrere eller tilføje dine data, organisere dine produkter og opsætte Shopify POS.

Kom godt i gang

Inden du kan lancere på Shopify POS, skal du logge ind på Shopify-administratoren (det administrative afsnit af din konto). I Shopify-administratoren kan du håndtere dine indstillinger for betaling og abonnement, masseredigere data, som f.eks. kunder og produkter, og konfigurere dine omnikanalindstillinger, som f.eks. leveringsmuligheder.

Hvis du også åbner en webshop, skal du se Generel tjekliste til oprettelse af en ny Shopify-butik.

Migrering af data

Det første og vigtigste trin for at komme i gang med at sælge på Shopify er at migrere dine data eller tilføje produkter til Shopify-administratoren. Hvis du migrerer fra en anden platform, kan du importere dine ordrer, produkter og kunder. Gennemgå dokumenterne til datamigrering, inden du migrerer dine data.

Hvis du migrerer fra QuickBooks, kan du se oversigten over QuickBooks Desktop POS-migreringsvejledningen.

Du kan bruge følgende valgmuligheder til at migrere eller tilføje dine data:

Valgmuligheder for datamigrering
Migreringsmulighed Beskrivelse
Tilføj enkeltvis Tilføj produkter og kunder manuelt ét/én ad gangen. Denne indstilling fungerer bedst, hvis du opretter data for første gang.
CSV-import Importér produkter og kunder via en CSV-fil direkte fra Shopify-administratoren.
Tredjepartsapps til migrering Brug en tredjepartsapp til datamigrering til at migrere dine data for at undgå at skulle udføre tilknytning af felter manuelt med CSV-importer.

Den rækkefølge, du migrerer dine produkt-, kunde- og historiske ordredata i, er vigtig. Du skal følge migreringsrækkefølgen, der er angivet på denne side, for at sikre, at du har adgang til dine kunders komplette transaktionshistorik i Shopify:

1. Migrering af produkter
  2. Sådan migrerer du kunder
  3. Migrering af historiske ordrer
  4. Migrering af gavekort

Hvis du har brug for hjælp til at migrere din butiks data, kan du undersøge mulighederne for at ansætte en Shopify-partner. Partnere er betroede tredjepartsbureauer og freelancere, der tilbyder tjenester til Shopify-shopejere og personer, der lige er begyndt at bruge Shopify.

1. Migrering af produkter

Hvis du migrerer dine produktdata, udfyldes alle dine produktsider, produktvarianter og produktkollektioner i Shopify. Inden du migrerer dine produkter, bør du overveje at planlægge dine kollektioner for din Shopify-butik, så du kan knytte produkterne til den rigtige kollektion under migreringen.

Når du har tilføjet et produkt i Shopify, skal du også gøre det tilgængeligt for POS-salgskanalen, så du kan finde det i Shopify POS. Du kan inkludere eller ekskludere produkter fra dine salgskanaler manuelt eller flere ad gangen ved hjælp af en CSV-fil.

2. Migrering af kunder

Når du har migreret dine kundedata, er alle dine kundeposter tilgængelige i din Shopify-administrator. Dette omfatter oplysninger som f.eks. kundens kontaktoplysninger, adresser og markedsføringspræferencer.

3. Migrering af historiske ordrer

Hvis du migrerer ordredata, skal du sikre dig, at oplysninger om produktsalg og historik for kundekøb overføres til din Shopify-butik. Overvej at migrere alle historiske ordrer, der er foretaget inden for din virksomheds returfrist, så kunder kan tilgå deres ordrehistorik for ordrer, der stadig kan returneres eller ombyttes. Det anbefales dog at importere ordrer fra de seneste 2-5 år.

Du modtager meddelelser om nye ordrer for hver ny ordre, der er afgivet i din butik. Der udløses også meddelelser om nye ordrer for hver importerede ordre.

Hvis du importerer et stort antal historiske produkter til din butik og gerne vil undgå at modtage notifikationer for hver importerede ordre, kan du deaktivere nye ordrenotifikationer i Shopify-administratoren under Indstillinger > Notifikationer. Hvis du bruger en tredjepartsapp til at importere dine ordrer, skal du kontakte appudvikleren for at få vejledning.

4. Migrering af gavekort

Hvis du migrerer gavekort, der kan bruges i din tidligere butik, skal du migrere dine gavekortdata til Shopify lige inden lanceringen af din Shopify-butik. Du kan ikke redigere eller slette gavekort i Shopify. Hvis en kunde f.eks. bruger et gavekort i din tidligere butik, efter du har importeret dine gavekortdata, vil du ikke kunne opdatere dette gavekort i Shopify.

Gennemgå følgende overvejelser, før du migrerer dine gavekort:

• Gavekortnumre er krypterede. Når du har oprettet et gavekort, er det kun de sidste 4 cifre, der vises i din Shopify-administrator. Hvis du har brug for at registrere gavekortnumre, skal du have en ekstern database.
  • Gavekort kan kun deaktiveres og kan ikke slettes. Det samme gavekortnummer kan ikke bruges igen i fremtiden, heller ikke selvom det oprindelige gavekort med dette nummer er blevet deaktiveret.

Du kan også bruge en migreringsapp til gavekort til at migrere eksisterende gavekort til Shopify.

Organiser dine produkter

Du kan inddele dine produkter i automatiserede kollektioner og manuelle kollektioner i Shopify-administratoren for at gøre det nemmere at finde dem efter kategori.

Kollektioner

Du kan inddele dine produkter i automatiserede kollektioner og manuelle kollektioner for at gøre det nemmere at finde dem efter kategori. Du skal opsætte kollektioner i Shopify-administratoren.

Du kan bruge programmet til masseredigering til at foretage ændringer af flere produkter og produktvarianter på samme tid.

Stregkoder

Du kan både opsætte stregkoder og SKU’er (SKU-numre). Din stregkodescanner bruger stregkoder til at finde et produkt i Shopify POS. SKU’er bruges til produktreference internt.

Du kan købe stregkodelabels i Shopifys hardwarebutik for understøttede områder eller via en tredjepartsforhandler. Sørg for at købe en labelstørrelse, der understøttes af din software og din printer.

Hvis du vil udskrive stregkodelabels til dine Shopify-produkter, skal du bruge en understøttet printer og tilhørende software.

Lagerstyring

Lokationer i Shopify repræsenterer apps eller fysiske steder, hvor du sælger produkter, afsender eller klargør ordrer og har en lagerbeholdning. Du kan bruge lokationsfunktionen og en lagerstyringsapp til at administrere din lagerholdning.

Med flere lokationer får du et bedre lageroverblik på tværs af hele virksomheden. Når din lagerbeholdning ændres, hjælper lagersporingen dig med at holde alt organiseret og opdateret.

Det antal lokationer, du kan opsætte, afhænger af dit Shopify-abonnement.

Du kan bruge programmet til masseredigering til at foretage ændringer af lagerbeholdningen for flere produkter og varianter på samme tid.

Opsætning af Shopify POS

Du kan opsætte Shopify POS, når du har lært Shopify-administratoren bedre at kende og føjet data til din butik.

Kom i gang med Shopify POS

Sørg for, at din enhed er opdateret, og installer Shopify POS.

Administrer dit POS-appabonnement

Det POS-appabonnement, du vælger, afhænger af din virksomheds behov og behovet for de enkelte detaillokationer. Log ind på Shopify-administratoren og gå til Point of Sale under Salgskanaler for at vælge et POS-appabonnement.

Føj medarbejdere til POS

Åbn POS-appen, og log ind. Hvis du har flere lokationer, vil du blive bedt om at vælge din lokation. Du kan tilføje medarbejdere, som både har adgang til POS-appen og Shopify-administratoren. Hvis du har Shopify Pro-abonnementet, kan du også tilføje medarbejdere, som kun har POS-adgang.

Installer apps

Du kan finde og installere apps fra Shopify App Store. Overvej at teste apps, inden du lancerer dem i Shopify POS. Vælg Afgræns og markér filteret Fungerer med Shopify POS for at finde apps, der er kompatible med Shopify POS.

Sørg for at gennemgå appfunktionerne omhyggeligt, inden du installerer appsene. Nogle apps kan have prøveperioder. Sørg for at afinstallere apps, inden udgangen af deres prøveperioder for at undgå unødvendige debiteringer.

Behandling af ordrer i Shopify POS

Opsæt betalingsmetoder, skatter, gavekort samt forsendelse og levering i Shopify POS.

Betalingsmetoder

Du kan behandle kreditkortbetalinger ved hjælp af Shopify Payments eller en betalingsgateway fra tredjepart. Shopify Payments kan opsættes af butiksejeren i Shopify-administratoren. Hvis du vil behandle betalinger via en betalingsbehandler fra tredjepart, skal du anvende indstillingen manuel indtastning af kreditkort i Shopify POS og opsætte alle relaterede tredjepartsapps, der tilbydes af betalingsbehandleren, og som sporer kortbetalinger.

Kontantbetaling aktiveres automatisk. Hvis du ikke længere vil acceptere kontanter, kan du deaktivere kontantbetaling i betalingsindstillingerne i POS-appen.

Skatter

De mest almindelige beregninger af omsætningsskat kan opsættes ved hjælp af standardprocenter for omsætningsskat. Hvis du planlægger at bruge standardprocenterne, skal du sørge for at bekræfte, at de er gældende og korrekte for dine specifikke forhold.

Gavekort

Du kan sælge og indløse digitale og fysiske gavekort i Shopify POS. Digitale gavekort sendes til kunden via mail efter køb. Du kan bestille brandede fysiske gavekort, der kan scannes med din enheds kamera eller en stregkodescanner.

Det er kun fysiske gavekort, der købes via Shopifys hardwarebutik, som kan scannes med din stregkodescanner (2D) eller enhedens kamera. Disse gavekort har en QR-kode, der kan læse kortets unikke id.

Hvis du planlægger at bruge fysiske gavekort fra en tredjepart, skal du indtaste kortets unikke id manuelt hver gang. Der er ingen scanningsfunktioner for gavekort fra tredjepart. Det unikke id skal også være 8-20 tegn for at kunne registreres.

Forsendelse og levering

Opsæt metoder til levering, afhentning i butik og lokal levering, så dine kunder kan modtage deres produkter. Du kan bruge Shopify Shipping til at købe og udskrive USPS-fragtlabels i Shopify-administratoren. Afsendelse af ordrer direkte i Shopify POS er kun tilgængeligt med POS Pro-abonnementet.

Hvis du har komplekse leveringsbehov, kan du bruge tredjepartsapps til levering fra Shopify App Store.

Opsætning af POS-hardware

Den POS-hardware, du opsætter, afhænger af din virksomheds behov. Overvej behov, som f.eks. behovet for at scanne stregkoder, udskrive kvitteringer og sælge kontant for at vurdere, hvilken type hardware der vil være mest nyttig for dig.

Alle hardwareelementer har selvstændige vejledninger i selve Shopify POS-appen. Hardwareoversigten skitserer den understøttede hardware.

POS-hardware

Sammenlign de forskellige hardwaretyper, så du kan vælge den, der passer bedst til din virksomhed.

Sådan tilpasser du Shopify POS

Konfigurer POS-appindstillingerne og -layoutet, så de passer bedst til din virksomheds behov.

Opsæt dine Shopify POS-indstillinger

Opsæt POS i mørk eller lys tilstand og beslut dig for, om du vil aktivere automatisk lås på din enhed.

Hvis du vil ændre standardsproget for Shopify POS, skal du ændre standardsproget på din iOS- eller Android-enhed. Shopify POS understøtter mere end 20 forskellige sprog.

Tilpas docken

Du kan tilpasse docken i POS-appen. Du kan gemme funktioner, du bruger ofte, som f.eks. tilpassede gebyrer som et dockfelt, og derefter hurtigt tilgå disse funktioner fra docken.

Tilpasse kvitteringer

Du kan føje et sidehoved, en sidefod og et logo til dine kvitteringer. Du kan også tilpasse standardantallet af kvitteringer, der udskrives efter hver transaktion.

Du kan også sende en mail- eller sms-kvittering til dine kunder. Du kan tilpasse digitale kvitteringer i Shopify-administratoren.

Gør dig klar til lancering på Shopify POS

Når du har tilpasset Shopify POS, kan du gøre dig klar til lancering ved at opsætte rabatter, behandle en testtransakton og oplære dine medarbejdere.

Rabatter

I POS-appen kan du anvende rabatter på hele ordrer, individuelle produkter eller leveringsomkostningerne. Du kan også angive udsalgspriser for individuelle produkter uden at bruge rabatkoder. Du skal oprette rabatter i Shopify-administratoren.

Automatiske rabatter og rabatkombinationer er kun tilgængelige for POS-lokationer med POS Pro-abonnementet.

Behandl en testtransaktion

Inden du lancerer på Shopify POS, skal du behandle en testtransaktion for at sikre, at dine betalinger er opsat korrekt. Udfør et tilpasset salg på 1,00 USD for at behandle en testtransaktion. Sørg for, at den tilpassede salgsværdi er lav, da du vil blive opkrævet gældende administrationsgebyrer, som ikke vil blive refunderet.

Når du har gennemført salget, skal du bekræfte bankindbetalingen inden for de næste 3 arbejdsdage for at sikre, at pengene er gået ind på din virksomheds bankkonto.

Når du har bekræftet, at dine betalinger er opsat korrekt, skal du udføre en refusion på 1,00 USD for det tilpassede salg, du testede.

Oplær dine medarbejdere i at bruge Shopify POS

Medarbejderroller og -tilladelser afgør, hvad dine medarbejdere skal oplæres i.

Efter lancering på Shopify POS

Når du har lanceret på Shopify POS, skal du sikre dig, at du forstår ordrestyring, og hvordan du kan analysere din butiks resultater med rapporter.

Administrer dine ordrer

Når du behandler en ordre i POS-appen, vises ordren på siden Ordrer i Shopify-administratoren.

Analyser data med rapporter

Når du har lanceret din butik, kan analyser og rapporter hjælpe dig med at forstå din butiks resultater og give dig et indblik i dine kunder og transaktioner. Point of Sale-oversigten i administratoren viser en dybdegående oversigt over, hvordan din detailvirksomhed klarer sig. Du kan finde mere detaljerede analyser i selve POS-appen og i afsnittet Rapporter i administratoren.