Send HTTP-forespørsel

Handlingen Send HTTP-forespørsel kobler arbeidsflyten til en webserver eller URL-adresse, og sender HTTP-forespørsler.

Når Flow sender HTTP-forespørselen venter den i maksimalt 30 sekunder på en HTTP-svarkode. Hvis Flow ikke har mottatt et svar innen 30 sekunder, lukkes tilkoblingen til appen og forespørselen sendes på nytt.

På denne siden

Felt

Handlingen Send HTTP-forespørsel inneholder følgende felter.

Felter som brukes i handlingen Send HTTP-forespørsel.
Felt Beskrivelse
HTTP-metode Metoden for HTTP-forespørselen som skal sendes. Handlingen Send HTTP-forespørsel støtter følgende metoder:

• – sender en forespørsel om informasjon fra serveren.
  • Slett – fjerner en ressurs fra serveren.
  • Hode – henter HTTP-svarhoder på serveren.
  • Alternativer – henter alternativene og funksjonene som støttes av serveren.
  • Oppdatering – oppdaterer delvis en ressurs på serveren.
  • Putt – oppdaterer en ressurs på serveren.
  • Post – oppretter eller erstatter en ressurs på serveren.
URL-adresse URL-adressen til serveren HTTP-forespørselen sendes til.
Topptekster Nøkkel- og verdiparet for HTTP-forespørselen. Flere nøkkelverdipar kan angis.
Brødtekst Innholdet som skal sendes til serveren.

Utløsere

Handlingen Send HTTP-forespørsel kan brukes i alle arbeidsflyter.

Eksempler

Anrop Shopify GraphQL Admin API

I dette eksempelet bruker du Flow til å redigere en produkttittel ved å anrope API-et productUpdate.

Gjør følgende før du starter:

Følg deretter disse trinnene i Flow:

1. Velg utløseren Oppdatert produktstatus, som lar deg teste arbeidsflyten ved å endre statusen for et produkt.
  2. Legg til Send HTTP-forespørsel i arbeidsflyten og koble den til utløseren.
  3. Åpne konfigurasjonspanelet ved å klikke på trinnet Send HTTP-forespørsel.
  4. Skriv inn POST i feltet HTTP-metode.
  5. Skriv inn https://admin.shopify.com/store/shopname/api/2023-01/graphql.json, og bytt ut butikkens domene og ønsket API-versjon i feltet URL-adresse.
  6. Skriv inn nøkkelen X-Shopify-Access-Token og verdien YOUR_API_SECRET_KEY, som du hentet fra det første trinnet, i seksjonen Overskrifter.
  7. Skriv inn en ny overskrift med nøkkel Content-Type og verdi application/json i seksjonen Overskrifter.
  8. Skriv inn følgende i seksjonen Innhold:

json {"query": "mutation { productUpdate(input: {id: \"{{ product.id }}\", title: \"{{product.title}}-edited\"}) { product { id } } }"}

• Denne koden legger til -edited på slutten av tittelen
  • Mellomrom og linjeskift har betydning for Liquid-redigeringsprogrammet, så unngå å legge til eller fjerne mellomrom. Bortsett fra Liquid-kode bør du også unngå å bruke {{ og }}, da disse er reservert for Liquid-variabler.
  1. Konfigurer resten av arbeidsflyten og aktiver den.
  2. Test det ved å endre status for et produkt fra Utkast til Aktivt eller omvendt.

Send anrop til et eksternt API

Eksempel på en arbeidsflyt som sender en POST HTTP-forespørsel når en bestilling betales

I dette eksempelet sendes en POST HTTP-forespørsel til en server når en bestilling betales.

Svarkoder

Den følgende tabellen beskriver hvordan Flow behandler HTTP-responskoden når den mottar et svar.

Slik behandler Flow HTTP-svarkoder.
HTTP-svarkode Slik behandler Flow svarkoden
2XX eller 3XX Suksess Flow markerer HTTP-forespørselen som vellykket, og utfører påfølgende handlinger i arbeidsflyten.
429 eller 5XX Feil Flow prøver automatisk på handlingen på nytt i opptil 24 timer til den mottar en annen svarkode, ellers løper den ut på tid.
Annen svarkode Hvis appen din returnerer en kode som ikke er beskrevet i denne tabellen, eller den løper ut på tid når det prøves på nytt, markerer Flow HTTP-forespørselen som mislykket. Påfølgende arbeidsflythandlinger utføres ikke.